REVIEWS

GAME OF THRONES EPISODE SIX: THE ICE DRAGON

Διασαφήνιση : Κάθε παρουσίαση επεισοδίου σειράς παιχνιδιού περιέχει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό spoilers για τα προηγούμενα επεισόδια. Επίσης, οποιαδήποτε δέκα τυχαία λεπτά του Game of Thrones είναι περισσότερο RPG από όσο ονειρεύεται ποτέ να γίνει το Fallout 4.

To φινάλε της ιδιαίτερα επιτυχημένης σειράς Game of Thrones της Telltale, επιτέλους, προσφέρει ουσιαστική διαφοροποίηση στην γνώριμη πλέον φόρμουλα της εταιρείας. Σε μια κίνηση εφάμιλλη της δεύτερης πράξης του Witcher 2- Assassin of Kings, ένας εκ των κεντρικών χαρακτήρων είναι ολότελα διαφορετικός, ανάλογα με τις αποφάσεις μας στο τέλος του προηγούμενου επεισοδίου. Η υλοποίηση είναι άρτια και δημιουργεί επιτέλους ουσιαστικά διαφοροποιημένη εμπειρία παιχνιδιού. Αξίζουν εύσημα στην Telltale για την κίνησή της αυτή και θεωρώ πως οι περισσότεροι παίκτες θα προτιμούσαν μεγαλύτερη αναμονή μεταξύ των επεισοδίων των σειρών της, εάν αυτή συνεπάγετο και την ενσωμάτωση αντίστοιχα θεμελιωδών αλλαγών.

GOT61The Weirwood Whispers

Από αυτή την άποψη, το The Ice Dragon, φινάλε της πρώτης, δια χειρός Telltale σαιζόν του Game of Thrones (λογικά, σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν αρκετές ακόμη, οι οποίες θα «τρέχουν» παράλληλα με την τηλεοπτική σειρά) κερδίζει διπλά. Όχι μόνο προσφέρει μια εξαιρετική δίωρη δραματική κορύφωση στα μέχρι τώρα τεκταινόμενα, αλλά εισάγει και την πιο ουσιώδη σεναριακή διαφοροποίηση που μας έχει δώσει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Όλα αυτά μάλιστα, δίχως να στηρίζεται σχεδόν καθόλου σε guest εμφανίσεις αστέρων της τηλεοπτικής σειράς.

Ειλικρινά, δεν περίμενα τέτοια δημιουργική ευαισθησία από πλευράς της Telltale. Από την άλλη, έχουν αποδείξει και στο παρελθόν πως έχουν και την θέληση αλλά και την ικανότητα να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του κοινού. Οι αρνητικές κριτικές που δέχεται η εταιρεία τείνουν να πληθαίνουν με την διαρκή επανάληψη της ίδιας φόρμουλας στα παιχνίδια τους, οπότε προφανώς αποφάσισαν πως είχε φτάσει η ώρα της αλλαγής και την υλοποίησαν με χαρακτηριστική φινέτσα και στιλ.

GOT63Στον Παπαφλέσσα με αγάπη. Κώστα, δεν θα είσαι ΠΟΥΘΕΝΑ ασφαλής.

Η δραματουργία της σειράς κορυφώνεται, το μυστηριώδες North Grove επιτέλους αποκαλύπτεται σε όλη την παγανιστική του δόξα, οι ίντριγκες στην βασιλική αυλή του King’s Landing ανατινάζονται και η τελική μάχη για τον Οίκο των Forrester ξετυλίγεται σε όλο το αιματοβαμμένο της μεγαλείο. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν υπάρχει λόγος να αποκαλύψουμε εδώ. Το τελικό μοντάζ του επεισοδίου, χρησιμοποιεί μια ευφυή τεχνική, όπου «διάσημοι» χαρακτήρες του Game of Thrones που εμφανίστηκαν και στο παιχνίδι, αφηγούνται τις εντυπώσεις τους για τον κάθε Forrester, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μέσα από τις επιλογές μας.

Σαν μηχανισμός κλεισίματος δένει όμορφα και οργανικά την σαιζόν και σε συνδυασμό με το «διπλό» τελευταίο επεισόδιο, παρέχει την ισχυρότερη ψευδαίσθηση επιλογής που μας έχει δώσει ως τώρα παιχνίδι της Telltale. Η ποιότητα της γραφής παραμένει σε υψηλότατο επίπεδο και ήταν σχεδόν κωμικό πόσο θετική εντύπωση μου έκανε μετά την δεκάωρη ενασχόλησή μου με το εκτρωματικό και θνησιγενές Fallout 4. Το μουντό «Yes, No, Unsure, Sarcasm, It’s All The Same Anyway, Don’t Bother» σύστημα διαλόγων του τελευταίου με είχε κάνει να ξεχάσω στιγμιαία τί σημαίνει να έχεις πραγματικά ταλαντούχους ανθρώπους στην συγγραφική ομάδα ενός παιχνιδιού.

GOT65Ours Is The Fury

Συναίσθημα, αίμα, πόλεμος, φωτιά, ατσάλι, ευγένεια και τιμή. Η δική σου ιστορία στον Westeros, περιμένει να γραφτεί. Αν ακούγεται σαν ανατριχιαστική διαφήμιση, πέρα από τα άγρια ποσοστά που λαμβάνω άντερ δη τέημπολ από την εταιρεία, είναι γιατί πολύ δύσκολα θα βρει κάποιος μια ποιοτικότερη εμπειρία διαδραστικού φιλμ σκοτεινής φαντασίας.

Pros

  • Επιτέλους και για πρώτη φορά, η Telltale γράφει τόσες διαφορετικές παραλλαγές για ένα επεισόδιο. Το μέλλον της εταιρείας σκιαγραφείται εδώ.
  • Πλούσιο, χορταστικό, επικό, μαύρο.
  • Εξαιρετικό επίπεδο γραφής

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 93%

93%

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

3 Comments

  1. Spoilers στο αντίστοιχο φορουμικό θρέντ. Ο κεντρικός χαρακτήρας Forreseter είναι εντελώς διαφορετικός ανάλογα με τις επιλογές που κάνεις στο τέλος του πέμπτου επεισοδίου. Προφανώς κομβικά events θα εξελιχθούν παρόμοια, αλλά οι χαρακτήρες και ο τρόπος αντίδρασής τους, είναι διαφορετικός.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL