LATEST NEWS

Ετοιμο το Grandia 2: Anniversary Edition

Τους τελευταίους μήνες έχουμε παρατηρήσει ένα παροξυσμό από κυκλοφορίες Γιαπωνέζικων παιχνιδιών που παλαιότερα ούτε καν μας περνούσε από το μυαλό ότι θα έφθαναν στις οθόνες των υπολογιστών μας. Από τις “ξαφνικές” επανεκδόσεις των Final Fantasy XIII, XIII-2 και Ys Chronicles μέχρι ολοκαίνουριες κυκλοφορίες όπως το επερχόμενο Tales of Zestiria.

Το Grandia 2 της Game Arts ήταν ένα από τα ελάχιστα JRPG που μας έκαναν τη χάρη να παίξουμε στα “ταπεινά” PC μας, 13 ολόκληρα χρόνια πριν. Ηταν όμως ένας από τους πιο αξιόλογους εκπροσώπους του είδους, παρ’ όλα τα κλισέ του (καλογραμμένου κατά τ’ άλλα) σεναρίου του και του καστ των χαρακτήρων του, ενώ διέθετε ένα από τα κορυφαία συστήματα μάχης ever, το οποίο σχεδόν αντέγραψε το περσινό Child of Light της Ubisoft.

Τα χρόνια πέρασαν χωρίς να ακουστεί κάτι καινούριο για τη σειρά (η οποία λίγο μετά κυκλοφόρησε δύο μέτριες συνέχειες μόνο στις κονσόλες) μέχρι που ξαφνικά, πριν από ελάχιστους μήνες η Gung Ho Entertainment, που διατηρεί τα δικαιώματα του παιχνιδιού, ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας High Definition έκδοσης του Grandia 2, ονόματι Grandia 2 Anniversary Edition

Η συγκεκριμένη έκδοση μάλιστα θα έρθει στα χέρια μας πολύ σύντομα, καθώς πρόκειται να εμφανιστεί στο Steam και στο GOG στις 24 Αυγούστου. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρίας, το Grandia 2 Anniversary Edition θα βασίζεται στη Dreamcast έκδοση του παιχνιδιού (και όχι στη κατώτερη του PS2, απ’ όπου είχε γίνει port η αρχική έκδοση του ’02) με ρετουσαρισμένα γραφικά, δυνατότητα επιλογής του ιαπωνικού voice-over, ένα έξτρα επίπεδο δυσκολίας καθώς και τα σύγχρονα “παράπλευρα” καλούδια όπως achievements και trading cards.

Βέβαια, η απουσία δημοσιοποίησης υλικού από τη συγκεκριμένη έκδοση, μας βάζει σε σκέψεις για τη συνολική ποιότητα του λεγόμενου High Definition port, αλλά τουλάχιστον θα αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να παίξουμε ξανά ένα πραγματικά άρτιο JRPG, σε ένα είδος που πλέον σπανίζουν οι ποιοτικές κυκλοφορίες.

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Συντάκτης-λάτρης των action, shooter, adventure, RPG’s και ενίοτε racing παιχνιδιών, προτιμά κυρίως το single-player gaming. Που και που ξεσπάει σε κανά multi, αλλά δεν το παρακάνει κιόλας.

2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL