LATEST NEWS

Memoria, το νέο adventure game της Daedalic Entertainment

Oι ασταμάτητοι Γερμανοί developers, που έχουν σκαρφαλώσει στην κορυφή των προτιμήσεων πολλών φίλων των point ‘n’ click περιπετειών, ετοιμάζονται να ξαναχτυπήσουν, με έναν ακόμη τίτλο.

Πρόκειται για το “Memoria”, το δεύτερο παιχνίδι που εξελίσσεται στον κόσμο της Aventuria, μετά το περσινό, πολύ αξιόλογο, “Dark Eye-Chains of Satinav”. Σε αυτό θα παρακολουθήσουμε την ιστορία της πριγκίπησσας Sadja, από τη μακρινή γη του Fasar, που κάποτε πολεμούσε τους δαίμονες της ερήμου Gorian, στην προσπάθειά της να γίνει η μεγαλύτερη ηρωίδα όλων των εποχών. Όμως, στη συνέχεια εξαφανίστηκε μυστηριωδώς και η παρουσία της με τα χρόνια ξεχάστηκε…

Πέντε αιώνες αργότερα, ο Geron, πρωταγωνιστής του prequel “Chains of Satinav”, ταξιδεύοντας  με την αγαπημένη του Nuri, που πλέον έχει τη μορφή κορακιού, συναντά σε ένα δάσος έναν έμπορο, ονόματι Fahi. Ο έμπορος υπόσχεται να δώσει πίσω στη Nuri την ανθρώπινη μορφή της, αρκεί ο Geron να καταφέρει να λύσει το μυστήριο της μοίρας της Sadja. O ήρωάς μας συμφωνεί αμέσως, μη γνωρίζοντας ότι αυτό θα επιφέρει μία αλυσιδωτή εξέλιξη γεγονότων, που θα επηρρεάσουν τόσο τη μακρινή πατρίδα του, το Andergast, όσο και το παρόν του ιδίου….

Ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο ότι η Daedalic Entertainment δε θα άφηνε δίχως συνέχεια την πολύ όμορφη ιστορία του “Chains of Satinav”. Το spin off – sequel αναμένεται να μας έρθει το τρίτο τετράμηνο του 2013 και τουλάχιστον εμείς θα το περιμένουμε με ανυπομονησία!

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

4 Comments

  1. Ναι, ήταν, αλλά δυστυχώς δε μπορούσα να αποδώσω την περιγραφή της υπόθεσης του νέου παιχνιδιού χωρίς να αναφερθεί.
    Άλλωστε οι λάτρεις της κατηγορίας οφείλετε να έχετε παίξει το Chains of Satinav μέχρι τώρα….:p

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL