LATEST NEWS

[UPDATED] Στα σκαριά το The 7th Guest 3;

Update 3: Τελικά η… μεγάλη ανακοίνωση για την οποία μας προετοίμασε η Trilobyte Games αφορούσε στην επανακυκλοφορία του “The 7th Guest” σε android συσκευές, με HD interface, upscaled γραφικά και video sequences και παρουσία αρκετών extras που είχαν κοπεί στην αρχική version. Ε, όπως και να το κάνουμε, περιμέναμε κάτι περισότερο.

Update 2: H σημερινή επέτειος των 22 χρόνων από την κυκλοφορία του 7th Guest επιφυλάσσει ευχάριστα νέα για τους φίλους του παιχνιδιού, σύμφωνα με ανάρτηση της Trologyte Games στο Facebook. Λέτε να γίνει πραγματικότητα το τρίτο μέρος της σειράς, παρά τις δύο αποτυχημένες προσπάθειες χρηματοδότησης; Η απορία μας θα λυθεί λίαν συντόμως!

Update 1: Μετά την (τραγικά) αποτυχημένη καμπάνια του στο Kickstarter, το “7th Guest 3: The Collector” έχει ξεκινήσει νέα προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων από το κοινό, με στόχο τα $ 65.000 αυτή τη φορά, δηλαδή τα μισά από εκείνα που του προσφέρθηκαν μέσω του Kickstarter. Θα τα καταφέρει άραγε; Η λογική αυτό λέει…

Αρχική είδηση: Δεν είναι λίγοι οι φίλοι των adventure games που θυμούνται με νοσταλγία τα 7th Guest και 11th Hour της Trilobyte. Μπορεί σε μερικά σημεία να ήταν ιδιαιτέρως δύσκολα, μπορεί να διαθέτανε γρίφους που απευθύνονταν σε ένα συγκεκριμένο κοινό (ποιος ξεχνάει τα τενεκεδάκια στην κουζίνα στο 7th Guest;), μπορεί να ήταν περισσότερο puzzles παρά adventure games, αγαπήθηκαν όμως από μεγάλη μερίδα του gaming κοινού.

18 χρόνια μετά το 11th Hour κι αφού η Trilobyte ενδιαμέσως είχε “κατεβάσει ρολά”, ο Charlie McHenry, ένας από τους συν-ιδρυτές της εταιρείας, προσφάτως ανακοίνωσε την ανασύσταση του εν λόγω gaming studio και την πρόθεση να τρέξουν ένα Kickstarter κατά τη διάρκεια του επόμενου μήνα, ώστε να είναι σε θέση, σε συνεργασία με ορισμένα στελέχη που είχαν δουλέψει στους προηγούμενους δύο τίτλους, να δημιουργήσουν το 7th Guest 3!

To νέο παιχνίδι θα χρησιμοποιεί, για μία ακόμη φορά, την real-time 3D τεχνική, θα εξελίσσεται εκ νέου εντός της βίλας του Henry Stauf και, αν χρηματοδοτηθεί, θα κυκλοφορήσει, σύμφωνα με τα σχέδια του McHenry, 12-18 μήνες μετά το τέλος της σχετικής καμπάνιας.    

Σε μια εποχή που ο δείκτης δυσκολίας των παιχνιδιών της κατηγορίας κινείται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την ανταπόκριση που θα υπάρξει από το κοινό απέναντι στη δεύτερη συνέχεια του προ εικοσαετίας παιχνιδιού που έκανε πολλούς από εμάς να αγανακτήσουμε με τις σπαζοκεφαλιές με τις οποίες μας έφερε αντιμέτωπους….

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

3 Comments

  1. Σκάω ένα ελαφρύ μειδίαμα στον αναλογισμό ότι τα 7th Guest και 11th Hour θεωρούνταν “ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ PC GAMING” από τους πάντες τον καιρό της κυκλοφορίας τους αλλά κατέληξαν να προσβλέπουν σε αναβίωση μέσω Kickstarter καμιά 20αριά χρόνια μετά. Ah well. Ευπρόσδεκτο αν έρθει, αρκεί να καταφέρουν να κρατήσουν την σεναριακή Stauf-ική σύνδεση με τα πρώτα.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL