SPECIALS
Trending

Rainbow Six Extraction: Hands On Preview

Κατόπιν ειδικής πρόσκλησης της Ubisoft, τον περασμένο μήνα είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από το επερχόμενο Rainbow Six Extraction, το οποίο σηματοδοτεί μια καινούρια προσέγγιση στην κραταιά αυτή σειρά.

Συγκεκριμένα, το νέο Rainbow Six αφήνει στην άκρη το Operatives VS Terrorists φόντο και κινείται στα όρια του υπερφυσικού/scifi. Ένα εξωγήινο παράσιτο έχει κατακλύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μετατρέποντας του κατοίκους της σε αηδιαστικά, αιμοδιψή τέρατα. Για μια ακόμη φορά λοιπόν, η ατρόμητη ομάδα Rainbow Six συστήνεται πάνοπλη, προκειμένου να αντιμετωπίσει την άγνωστη αυτή απειλή.

Στο session που παίξαμε παρέα με δύο συναδέλφους, όντας κατά κύριο λόγο μια coop εμπειρία (αν και υπάρχει δυνατότητα για solo), διαπιστώσαμε στο πετσί μας ότι το παιχνίδι αποτελεί μια υψηλού επιπέδου πρόκληση που δεν αστειεύεται και δεν απευθύνεται στους μη υπομονετικούς παίκτες. Σε αρκετές στιγμές μάλιστα, θα λέγαμε ότι μας θύμισε το στυλ και τα «ζόρια» που παρουσιάζει το γνωστό GTFO.

Πρώτο μας μέλημα είναι να επιλέξουμε έναν Operative ανάμεσα από μια πλειάδα υποψηφίων, με τον καθένα να διαθέτει το δικό του εξοπλισμό, gadgets και ικανότητες. Εξυπακούεται ότι στα πλαίσια του εφικτού, οφείλει η ομάδα μας να διαλέξει τους Operatives με βάση τις ανάγκες της κάθε αποστολής, αλλά και να υφίσταται μια ισορροπία πάνω στις μεταξύ τους δυνατότητες. Παραδείγματος χάρη, μια ενδεικτικά ισορροπημένη ομάδα είναι να υπάρχει ένας healer, κάποιος που να διαθέτει συσκευή σόναρ, ώστε να εντοπίζει τους εχθρούς πίσω από τοίχους και ο τελευταίος να κουβαλάει το «βαρύ πυροβολικό» για τις δύσκολες ώρες.

Όπως είναι αναμενόμενο, η ομαλή συνεργασία μεταξύ των Operatives είναι άκρως απαραίτητη, καθώς οι εχθροί, οι οποίοι ποικίλλουν σε είδη και μέγεθος, είναι ικανοί να ξεκληρίσουν μια τριμελή ομάδα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Κάτι που επ’ ουδενί δεν το επιθυμούμε, καθώς η ήττα έχει σοβαρές συνέπειες στην πρόοδό μας στην εκάστοτε αποστολή (κοινώς ξεκινάμε από την αρχή), αλλά και στην μετέπειτα πορεία μας. Για παράδειγμα, αν κάποιος operative γίνει MIA, μένει εκτός μάχης για τις επόμενες αποστολές, εμποδίζοντας μας από το να τον επιλέξουμε άμεσα ξανά.

Δεν είναι τυχαίο που το παιχνίδι προτείνει να ακολουθήσουμε πρωτίστως την stealth οδό (αργές και μεθοδικές κινήσεις, stealth kills και ούτω καθ’ εξής) πριν πατήσουμε τη σκανδάλη. Αν το τελευταίο συμβεί, πράγμα διόλου σπάνιο, είναι πολύ πιθανό η οθόνη να πλημμυρίσει από φονικούς εχθρούς, ιδιαίτερα αν δεν έχουμε φροντίσει να καταστρέψουμε τις φωλιές των παράσιτων, οι οποίες «γεννούν» συνεχώς καινούριους εχθρούς.

Γενικότερα όμως, το Rainbow Six Extraction δίνει μεγάλη έμφαση στο λεγόμενο risk and reward μοτίβο. Συγκεκριμένα, σε κάθε αποστολή αναλαμβάνουμε παραπάνω από ένα objective και αφού ολοκληρώσουμε κάποιο, έχουμε τη δυνατότητα είτε να γυρίσουμε πίσω με το ελικόπτερο και να ανταμειφθούμε τα πολυπόθητα XP είτε να προχωρήσουμε στα υπόλοιπα. Το τελευταίο σημαίνει ότι θα λάβουμε ακόμα μεγαλύτερες ανταμοιβές, εφόσον βέβαια τα καταφέρουμε να τα ολοκληρώσουμε, αλλά θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ισχυρότερους εχθρούς και πιο έντονες μάχες.

Μάχες που κατά μεγάλο ποσοστό απαιτούν τακτική, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οφείλουμε να δώσουμε έμφαση σε συγκεκριμένους τύπους εχθρών ώστε να μπορέσουμε να βγούμε ζωντανοί, ενώ οι περισσότεροι διαθέτουν κάποιο αδύνατο σημείο που μας βοηθάει να τους εξολοθρεύσουμε γρηγορότερα.

Στα περί τεχνικού τομέα, παρ’ όλο που η έκδοση που παίξαμε ήταν σε Preview Build, το παιχνίδι απεδείχθη πολύ αξιόλογο τόσο οπτικά όσο και ακουστικά. Ειδικά στον ηχητικό τομέα, οι απόκοσμες κραυγές των τεράτων ήταν τουλάχιστον ανατριχιαστικές, ιδιαίτερα μόλις η ομάδα μας γινόταν αντιληπτή. Φυσικά, και στον τομέα των γραφικών, το Rainbow Six Extraction δεν πάει πίσω, προσφέροντας μια εξαιρετικά ικανοποιητική εικόνα.

Σε καλό επίπεδο δείχνει να βρίσκεται και online κώδικας του παιχνιδιού, χωρίς αξιοσημείωτο lag, αν και θα πρέπει να περιμένουμε την τελική έκδοση για να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα. Μια τελική έκδοση που αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα, συγκεκριμένα στις 20 Ιανουαρίου 2022, στην υπηρεσία Ubisoft Connect αλλά και ως μέρος του PC Game Pass.

Μέχρι τότε, απολαύστε παρακάτω ένα απόσπασμα από το session μας και αναμείνατε το review.

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Συντάκτης-λάτρης των action, shooter, adventure, RPG’s και ενίοτε racing παιχνιδιών, προτιμά κυρίως το single-player gaming. Που και που ξεσπάει σε κανά multi, αλλά δεν το παρακάνει κιόλας.

7 Comments

  1. [QUOTE=”Havanezos, post: 589093, member: 102971″]
    ps: μα με controller?!?!!?
    [/QUOTE]

    Θεωρητικά, θα μπορούσα να παίξω με keyboard-mouse, αλλά κάτι πήγε στραβά και δεν κατάφερα να τα κάνω να δουλέψουν μέσω της υπηρεσίας της Ubisoft. Οπότε αναγκαστικά, controller….

  2. Να μπει κανείς ή να μη μπει; Ιδού η απορία. Σαν ένα πιο κάζουαλ και γενικά προσβάσιμο GTFO μου φαινόταν από την αρχή. Κι επειδή εκείνο έχει χαρακτήρα κι άποψη με την υπερχαρντκορίλα και το σχεδόν ανύπαρκτο περιεχόμενο, βλέπω να ρίχνω μια ματιά κι εδώ. Γούστο θα έχει, τώρα για πόσο..

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL