LATEST NEWS

Crash Bandicoot 4 και σε PC

Μετά την εμφάνιση της N. Sane Trilogy του συμπαθούς μαρσιποφόρου, ήταν μάλλον αναμένομενο ότι κάποια στιγμή και το τέταρτο μέρος θα έβρισκε δρόμο στις οθόνες των PC μας.

Το Crash Bandicoot 4: It’s About Time της Activision θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά, σίγουρα μετά τις 12 Μαρτίου, η οποία είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας για τις κονσόλες νέας γενιάς και το Nintendo Switch.

Προς το παρόν, ακριβής ημερομηνία δεν υφίσταται, παρ’ όλα αυτά αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην πλατφόρμα του Battle.net, ενώ είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία.

 

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Συντάκτης-λάτρης των action, shooter, adventure, RPG’s και ενίοτε racing παιχνιδιών, προτιμά κυρίως το single-player gaming. Που και που ξεσπάει σε κανά multi, αλλά δεν το παρακάνει κιόλας.

23 Comments

  1. [QUOTE=”kara, post: 563326, member: 102802″]
    Το Steam εχει καλο community οποτε δε μας νοιαζει αν χρησιμοποιειται ως drm που και που.
    [/QUOTE]

    Εσύ kara τα γνωρίζεις οπότε να εξηγήσω λίγο για το κοινό, δεν έχει κάποια σχέση το ένα με το άλλο. Το always-on DRM σημαίνει ότι αν δεν είσαι συνδεδεμένος ή αν πέσει η σύνδεση του internet δεν μπορείς να παίξεις. To DRM του Steam κάνει ένα online check στην αρχική εγκατάσταση και μετά μπορείς να βγεις offline όποτε θέλεις ή να παίξεις κανονικά αν πέσει η σύνδεση.

  2. [QUOTE=”Northlander, post: 563330, member: 102592″]
    Ναι, δεν έχει καρτούλες και achievement tracker για το community, αλλά έχει cart. Μπορείς να το πεις και υπεροπλία κατά του EGS. Απλώς θεωρώ φαιδρό επιχείρημα να λέει κάποιος “έχει DRM” ενώ το Steam είναι ο ορισμός του DRM. Το ότι έχει άλλα μπιχλιμπίδια δεν αναιρεί το τελευταίο γεγονός. Αν έλεγε κάποιος “GOG or GTFO” θα το καταλάβαινα.
    [/QUOTE]

    Παύλε δεν κατάλαβες καθόλου τι είπα. Το παιχνίδι, το Crash Bandicoot, έχει always-on DRM που σημαίνει ότι αν και είναι εντελώς singleplayer και στις κονσόλες μπορείς να παίξεις χωρίς σύνδεση, η έκδοση για PC απαιτεί συνεχή σύνδεση στο internet αλλιώς δεν μπορείς να παίξεις.

  3. Κατάλαβα τι εννοείς. Σου γυρίζω την πρόταση και λέω το εξής στο παραπάνω quote:

    Δεν μπορείς να πεις με το DRM ότι είσαι ολίγον έγκυος. Ή υπάρχει ή όχι. Τώρα αν αυτό σε επηρεάζει ή όχι, αναλόγως τις gameplay συνήθειες είναι άλλο ζήτημα. Αλλά το ουσιώδες παραμένει.

    Ξεκινάω να διαβάσω λεξικό με ακρωνύμια να το κάνουμε PC elitism thread εδώ και να αρχίσει να αυτομαστιγώνεται ο Χειρομαλάκτης, που καταστρέψαμε άλλο ένα αγνό thread. Κάποιος ένα οφ-τόπι ρε παιδιά.

  4. [QUOTE=”Northlander, post: 563370, member: 102592″]
    Δεν μπορείς να πεις με το DRM ότι είσαι ολίγον έγκυος. Ή υπάρχει ή όχι.
    [/QUOTE]

    Διαφωνώ κάθετα. Είναι πολύ διαφορετικό στην πράξη ένα DRM που θα είναι αόρατο στον χρήστη με ένα DRM που με κάθε αστάθεια στη σύνδεσή σου θα σε πετάει έξω από το παιχνίδι. Δεν είναι ιδεολογικό το ζήτημα, είναι καθαρά πρακτικό.

  5. [QUOTE=”Northlander, post: 563375, member: 102592″]
    Buy better connections, plebs.

    [IMG]https://i.pinimg.com/originals/c5/cf/16/c5cf16e81003da04afbf44f1b23e33dc.gif[/IMG]
    [/QUOTE]

    Μακάρι να μπορούσαμε. Δυστυχώς μένω σε περιοχή που δεν έχει καν VDSL και οι μικρές πτώσεις στη γραμμή είναι συχνές λόγω παλαιότητας του δικτύου. Δεν είναι θέμα pearl clutching για το DRM, είναι θέμα πολύ ρεαλιστικής πιθανότητας να πάρεις το παιχνίδι και να μην μπορείς να παίξεις σαν άνθρωπος.

  6. Πέραν του κωμικού στοιχείου του gif, δεν υποβαθμίζω τη συζήτηση. Αυτό που θέλω να καταδείξω είναι ότι αυτό που θεωρείς ως δεδομένο εσύ και δεν έχει πρακτικό αντίκτυπο στην καθημερινότητά σου, για άλλον είναι ακόμη βήμα προς κατάκτηση. Ναι, ακόμη και το one-time verification DRM του Steam. Κατ’αντιστοιχία με τις σταθερές-ασταθείς συνδέσεις (πονηρούλη είδα τι έκανες εκεί με το VDSL σε ανεβάζω σε FO).

    Για αυτό και γυρίζω πίσω στο GOG. Το οποίο και αυτό με τη σειρά δεν έχει ξεπεράσει το σκόπελο του “κατεβάζω” τα παιχνίδια, αλλά τουλάχιστον μπορείς να τα περάσεις σε δισκάκια και να τα εγκαταστήσεις όπου θέλεις.

  7. [QUOTE=”Northlander, post: 563377, member: 102592″]
    Πέραν του κωμικού στοιχείου του gif, δεν υποβαθμίζω τη συζήτηση. Αυτό που θέλω να καταδείξω είναι ότι αυτό που θεωρείς ως δεδομένο εσύ και δεν έχει πρακτικό αντίκτυπο στην καθημερινότητά σου, για άλλον είναι ακόμη βήμα προς κατάκτηση. Ναι, ακόμη και το one-time verification DRM του Steam. Κατ’αντιστοιχία με τις σταθερές-ασταθείς συνδέσεις (πονηρούλη είδα τι έκανες εκεί με το VDSL σε ανεβάζω σε FO).

    Για αυτό και γυρίζω πίσω στο GOG. Το οποίο και αυτό με τη σειρά δεν έχει ξεπεράσει το σκόπελο του “κατεβάζω” τα παιχνίδια, αλλά τουλάχιστον μπορείς να τα περάσεις σε δισκάκια και να τα εγκαταστήσεις όπου θέλεις.
    [/QUOTE]

    Καμία αντίρρηση, το GOG είναι το ιδανικό μοντέλο. Δυστυχώς όμως φαίνεται πως ορισμένες εταιρίες κινούνται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση και επιβάλλεται να τους ασκηθεί κριτική. Εγώ αυτό που θέλω να καταδείξω είναι ότι υπάρχει τεράστιο, απύθμενο χάος μεταξύ του DRM τύπου one-time online check και του always-on. Το έχω νιώσει στο πετσί μου και είναι άθλιο. Έχασα ατελείωτες ώρες παιχνιδιού στο Assassins Creed 2 που είχε βγει με always-on DRM και με κάθε λόξυγγα της σύνδεσης με πετούσε στο μενού χωρίς να σώσει. Το always-on DRM για singleplayer games είναι [U]ΣΚΑΤΑ[/U].

  8. Σήμερα μπήκα από περιέργεια στο πλέηστεσιο ακάου μου και δούλεψε, άρχισε να με τρώει να δοκιμάσω να συνδεθώ μπάτολνετ. Αν και οκ, μετά παίζει να το ξαναβάλω για καμιά μπέτα ντιάμπλο 4 το 2043. Ο κρας χωρίς στημ τσίβος είναι σαν τη κοτόπιτα χωρίς χυμό καρότο. Δεν έχει νόημα. Και τώρα που γυρνάει, κρας τημ ρέισινκ ρηφιούε πρώτα ορ γκεδεφακάου.

    EDIT: ΖΟΜΓΚ μπήκε με την πρώτη. Οκ αλλάζω πας σε κάτι πιο χάρντκορ και βάζω ωθεντικέσιο να υπάρχει κιόλας.

  9. Σιγουρα θα το παιξουμε αλλα αφου δεν βγαινει σε steam θα περιεμνω 50% εκπτωση για battlenet οπως κανω και με την ubisoft. Αν και αφου επεστρεψαν οι microsoft και ea ειναιο θεμα χρονου να ξαναρχισουν ubisoft και activision να βγαζουν τα παιχνιδια τους στο steam.

  10. Σε συγκριση με το epic store ομως το battlenet ειναιι καλυτερο γιατι εχει καρτες battlenet οπως και το steam που μπορεις να παρεις απο τα μαγαζια. Ειναι θεμα χρονου η activision και η ubisoft να επιστρεψουν στο steam οπως εκαναν η ea και η microsoft.

  11. [QUOTE=”Chronomancy, post: 565937, member: 103156″]
    Τέλεια! Έτσι θα έχουμε χρόνο να δούμε και ολόκληρη την παρέλαση!!
    Παίζει να το περιμένω περισσότερο από ότι περίμενα άλλα πολύ μεγαλύτερα παιχνίδια, ξεκάθαρα λόγω νοσταλγίας
    [/QUOTE]

    Εγώ δεν πολυψήνομαι ακόμα. Είχα τερματίσει το πρώτο Crash Bandicoot στο PS1 του συγκάτοικού μου στο πανεπιστήμιο αλλά πιο πολύ από πείσμα, δεν μου άρεσε πολύ η έλλειψη ακρίβειας στην κίνηση του χαρακτήρα και η αβεβαιότητα ως προς το πού θα προσγειωθεί μετά από ένα άλμα. Ομολογουμένως αυτά είναι ζητήματα που αντιμετωπίζουν γενικά τα 3D platformers οπότε δεν ξέρω αν το καινούριο Crash τα έχει αντιμετωπίσει.

  12. [QUOTE=”Admiral, post: 565943, member: 102598″]
    Είχα τερματίσει το πρώτο Crash Bandicoot στο PS1 του συγκάτοικού μου
    [/QUOTE]
    [QUOTE=”Admiral, post: 565943, member: 102598″]
    το πρώτο Crash Bandicoot στο PS1
    [/QUOTE]
    [QUOTE=”Admiral, post: 565943, member: 102598″]
    στο PS1
    [/QUOTE]
    [QUOTE=”Admiral, post: 565943, member: 102598″]
    [SIZE=7][B]PS1 [/B][/SIZE]
    [/QUOTE]

    [ATTACH type=”full”]1739[/ATTACH]

  13. ΝΑΙ! Αργησε αλλα επιτελους ερχεται και αυτο στο pc! Εχω παιξει τα 3 πρωτα και το twinsanity το ειχα δοκιμασει τοτε οταν βγηκε πριν 10 χρονια σε μια εκδηλωση. Ξαναεπαιξα τα crash bandicoot 1 2 και 3 οταν βγηκαν σε pc το 2018 και τωρα θα παιξω και το 4. Το καλο ειναι οτι επιελους ειναι και ο Cortex πρωταγωνιστης αλλα θα πρεπει να βγει και ενα παιχνιδι μονο με τον Cortex που στο τελος να σκοτωνει τον Crash!!

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL