Reply To: Watch Dogs

#322691
Great0ldOneGreat0ldOne
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 3877
Offline
Replies: 3877
Been thanked: 127 times

To Geforce Experience έβγαλε optimized settings για το Watch_Dogs. Για την 760, προτείνει τα πάντα στο τέρμα, εκτός από τα textures που για κάποιο λόγο δεν αναφέρει καθόλου.

Εγώ πάντως τελικά έβαλα το texture quality στο high (από ultra που θέλει λέει 3GB VRAM), και τα shadows στο high (από ultra), όλα τα άλλα στο τέρμα και πλέον παίζω με 60fps σταθερά χωρίς προβλήματα. Ίσως δοκιμάσω να βάλω ξανά τα shadows στο ultra… αν δε βαρεθώ να ασχοληθώ παραπάνω με τα settings αυτού του παιχνιδιού.

Στα του παιχνιδιού… δυστυχώς όσο πάει και ξενερώνω. Από τη μία, το να κόβεις βόλτες ανέμελα σε όλο το Chigago και να χακάρεις τα κινητά του κοσμάκη παραμένει διασκεδαστικό μετά από 5 ώρες παιχνιδιού. Επίσης, σε μια επιπλέον ένδειξη βαριάς ψυχασθένειας εκ μέρους μου, τη βρίσκω αφάνταστα να χακέρνω (©) traffic lights, (γίνονται αυτόματα όλα πράσινα) και να παρακολουθώ το χαμό που επικρατεί σαν νέος Νέρωνας :woohoo: :woohoo: :woohoo: 👿 👿 👿 :whistle: :whistle: :whistle: :mosh: :mosh: :mosh: :spiteful: :spiteful: :spiteful: 😆 😆 😆 .

Οι αποστολές όμως έχουν χοντρά προβλήματα. Έχω ασχοληθεί κυρίως με main quest και ελάχιστα με side, αλλά με μοναδική εξαίρεση την πρώτη-πρώτη αποστολή που λειτουργεί και ως tutorial, όλες οι άλλες έχουν τραγικά λάθη, που έχουν κυρίως να κάνουν με το πόσο scripted είναι κάποια πράγματα σε ένα υποτίθεται open-world game. Θα αναφέρω δυο μέσα σε spoiler για να προλάβω κάποιους υπερευαίσθητους, μιας και προσωπικά θεωρώ πως μπορεί να τα διαβάσει οποιοσδήποτε χωρίς να σποϊλεριαστεί.

Σε κάποια φάση, κάποιος καημένος κάνει απειλητικό τηλεφώνημα στην αδερφή μας. Ως l33t χακερόνι που είμαστε, αμέσως κάνουμε trace call και ανακαλύπτουμε τον κερατά μέσα σε ένα αμάξι έξω από το σπίτι της αδερφής μας. Κλέβουμε το πιο κοντινό supercar μιας και έχουμε αγοράσει το ανάλογο hacking upgrade που δίνει στο κινητό μας αυτή τη δυνατότητα (smartphone με αρχίδια, όχι αρχίδια smartphone) και τον κυνηγάμε. Μέχρι εδώ καλά, αλλά εδώ αρχίζουν οι μαλακίες. Να τον σταματήσεις όσο είναι μέσα στο αμάξι, πριν φτάσει εκεί που ξεπεζεύει, δε προβλέπεται. Ακόμα και αν καταφέρεις να σταματήσεις το αμάξι του κάπου, δεν μπορείς να τον βγάλεις από αυτό με τίποτα. Θα πρέπει να τον αφήσεις να συνεχίσει μέχρι να φτάσει εκεί που πρέπει και για κάποιο μυστήριο λόγο (του τελείωσε η βενζίνη; ) να κατέβει και να συνεχίσει με τα πόδια. Εδώ πλέον το παιχνίδι γαμιέται και το ξέρει. Για κάποιο λόγο που μόνο ο μερακλής lead designer μπορεί να ξέρει, η δυνατότητα take down που υπάρχει σε όλο το game, εδώ δε δουλεύει. Ο Aiden μπορεί, και έτσι όπως τον παίζω εγώ αυτό κάνει, αντί να σκοτώσει, να αναισθητοποιήσει όλους τους ληστές, βιαστές και δολοφόνους που το γαμηστερό κινητό του βρίσκει από μόνο του σε όλη την πόλη. Αλλά για το ειδεχθές έγκλημα του απειλητικού τηλεφωνήματος, ο αιμοσταγής ένοχος πρέπει να πεθάνει. Μπορείς να τον κυνηγάς τρέχοντας σε όλο το Chicago σε απόσταση 10 εκατοστών, μέχρι να βγάλεις το κουμπούρι και να του τη ρίξεις πισώπλατα, δε θα σταματήσει ποτέ. Μετά ο Aiden χακάρει το κινητό του νεκρού, για να μάθει το 0.7% των πληροφοριών που θα μπορούσε αν τον άφηνε ζωντανό και τον ανέκρινε :malakas: :malakas: :malakas: :malakas: :malakas: :malakas: :malakas: .

Σε άλλη αποστολή, πρέπει να κάνεις τον transporter, και να πας με getaway car να μαζέψεις ένα ληστή και να τον φυγαδεύσεις. Αλλά το παιχνίδι έχει άλλα σχέδια. Είναι scripted πως στο δρόμο θα σε βρει η αστυνομία με ένα πολύ μυστήριο random scanning που κάνει, και πρέπει να ξεφύγεις. Υπάρχει συγκεκριμένη, και αρκετά ηλίθια, διαδικασία που γίνεται αυτό. Αν προσπαθήσεις να κάνεις κάτι άλλο, πχ να κρυφτείς σε ένα στενό, να κατέβεις από το αμάξι και ή να μπεις σε ένα άλλο, ή να λουφάξεις σε κάνα λαγούμι ΠΡΙΝ σε βρουν τα περιπολικά μετά το scanning (υπάρχει αρκετός χρόνος) απλά την πάτησες. Το Chicago Police Department είναι πολύ μπροστά, και έχει τους πρώτους παγκοσμίως τηλεπαθητικούς μπάτσους. Όπου κι αν πας, ό,τι κι αν κάνεις θα σε βρουν, εκτός κι αν ή κάνεις τα προβλεπόμενα για να ξεφύγεις, ή καταφέρεις να φτάσεις στο κρυσφύγετο σου, στην οποία περίπτωση μετά από ένα-δυο λεπτά θα τα παρατήσουν ακόμα και αν σε ακολούθησαν μέχρι το κατώφλι και σε βλέπουν από το ανοικτό παράθυρο :malakas: :malakas: :malakas: :malakas: :malakas: .

Δυστυχώς αυτά είναι μόνο δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Όλες οι αποστολές έχουν από κάτι που θα σε κάνει να σκεφτείς “νταξ, η μαλακία πάει σύννεφο”, και είναι κρίμα γιατί το εικονικό Chicago που έχουν φτιάξει είναι καταπληκτικό. Όση όρεξη και να είχα να το εξερευνήσω όμως, αν δεν υπάρξει θεαματική βελτίωση στην ποιότητα των αποστολών, με βλέπω απλά να παίζω το main quest για να δω το story, και μετά uninstall για πάντα.

Back to top button
Follow on Feedly

Close
Close