LATEST NEWS

[UPDATED] Πρώτες πληροφορίες από την Codemasters για τα F1 2014 και… F1 2015!

Update 2: Ένα ακόμη trailer, λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία

 

Update: Πρώτο trailer για το F1 2014. Η ηχητική απόδοση των κινητήρων είναι περισσότερο από εμφανής…

 

Αρχική είδηση: Έχοντας φτάσει στην καρδιά του καλοκαιριού και με το “Grid Autosport” να έχει κάνει την εμφάνισή του, λογικό ήταν να περιμένουμε τις πρώτες πληροφορίες για το νέο F1 game από μεριάς Codemasters.

Με μία σχετική καθυστέρηση λοιπόν και με λιγότερα videos σε σχέση μ’ άλλα έτη, οι Βρετανοί ανακοίνωσαν ότι το “F1 2014” θα μας έρθει στις 17 Οκτωβρίου. Όπως ανέφερε ο Creative director, Stephen Hood, το φετινό παιχνίδι θα ενσωματώσει τις πολύ μεγάλες αλλαγές που συντελέστηκαν στον σπουδαιότερο και διασημότερο εκπρόσωπο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τους τούρμπο κινητήρες των 1600cc, την τροποποιημένη αεροδυναμική σχεδίαση των μονοθεσίων, το νέο ERS σύστημα επανάκτησης ενέργειας που αντικατέστησε το KERS, το νέο σύστημα ποινών κτλ.

Την ίδια ώρα, ένα νέο σύστημα αξιόλογησης των παικτών-οδηγών, θα διασφαλίζει τη διαβάθμιση της δυσκολίας των αγώνων, αναλόγων των επιδόσεών μας και σε συνδυασμό μ’ ένα επίσης καινούργιο Vey Easy επίπεδο δυσκολίας ο τίτλος θα καταστεί μία πολύ ευχάριστη κι ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλους όσους αποφασίσουν ν’ ασχοληθούν μαζί του.

Το ενδιαφέρον όμως της υπόθεσης είναι ότι ο Hood δε παρέλειψε να αναφερθεί και στο “F1 2015”, τονίζοντας ότι θα κάνει την εμφάνισή του νωρίτερα μέσα στην επόμενη χρονιά, ούτως ώστε να συμπέσει με τη διεξαγωγή των πραγματικών αγώνων και με την λήψη των κατάλληλων updates, να έρθει σε πλήρη ευθυγράμμιση μ’ αυτούς.

Φαίνεται ότι οι χρόνιες διαμαρτυρίες των φίλων της σειράς, που απορούσαν για το γιατί η Codemasters κυκλοφορεί το παιχνίδι της όταν η σεζόν έχει πλέον φτάσει κοντά στο τέλος της, έπιασαν τόπο. Αυτό που μένει επίσης να φανεί είναι αν οι σχεδιαστές θα καταφέρουν να μας προσφέρουν και τα υπόλοιπα στοιχεία για τα οποία γκρινιάζουμε συνεχώς, όπως τη βελτιωμένη A.I των αντιπάλων οδηγών, τη σωστή φθορά των ελαστικών -αναλόγως του τρόπου που οδηγούμε-, την είσοδο του safety car όταν οι συνθήκες το απαιτούν και γενικότερα όλες εκείνες τις παραμέτρους που θα κάνουν το παιχνίδι να προσεγγίσει πολύ περισσότερο την πραγματικότητα.

Εμείς εδώ στο Ragequit ελπίζουμε να έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τη φετινή έκδοση του F1, κάτι που δυστυχώς δε συνέβη με την αντίστοιχη περσινή, παρά τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειές μας.

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

4 Comments

  1. Asseto corsa,δε συγκρίνεται με κανένα και ειδικά με το project cars 😀 Για την codemasters μιλάω έτσι γιατί με έχουν κουράσει η δηλώσεις της που κάθε χρόνο υπόσχεται πολλά και μετά βλέπουμε ότι δεν υλοποιεί ούτε τα μισά.Το τελευταίο grid,η σειρά colin mc rae που έγινε dirt και πήγε και αυτή κατα διαόλου,οι πάρα πολλές ατέλειες της F1 και και και..

  2. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δε περιμένω πολλά από το F1 2014, μου φαίνεται σαν παρένθεση πριν το F1 2015.

    Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό που δε μπορώ να καταλάβω με τίποτα, είναι η αδυναμία της εταιρείας να βάλει επιτέλους όλα εκείνα τα στοιχεία που βάζουν κάθε χρονιά οι -εκπληκτικοί- modders.

    Φυσικά αναφέρομαι στην A.I των υπολοίπων οδηγών (=προσπάθεια να υπερασπιστούν τη θέση τους, σωστά φρεναρίσματα κτλ), στο safety car, στο tyre wear, στο damage model, στην αλλαγή στρατηγικής αν προκύψει βροχή και σε πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL