LATEST NEWS

Star Wars 1313: Προβλήματα στον ορίζοντα;

Το Star Wars 1313 ήταν από τους τίτλους που εντυπωσίασαν στην περυσινή έκθεση E3. Με πανέμορφα γραφικά και έντονο το στοιχείο του action, το παιχνίδι έμοιαζε να έχει όλες τις δυνατότητες να επαναφέρει στο προσκήνιο τα Star Wars licenced games μετά τις συνεχόμενες απογοητεύσεις των Star Wars Force Unleashed 1,2 και The Old Republic. Μετά την Ε3 όμως υπήρξε σιγή ιχθύος εκ μέρους της LucasΑrts, χωρίς καθόλου λεπτομέρειες ή νέο οπτικοακουστικό υλικό. Το αμερικανικό site Kotaku αναφέρει σε άρθρο του οτι η αιτία αυτής της “εξαφάνισης” κρύβεται στα προβλήματα που έπληξαν το Star Wars 1313 μετά την εξαγορά της LucasArts από την Disney.

Φαίνεται λοιπόν οτι η ανάπτυξη του παιχνιδιού έχει “παγώσει” τον τελευταίο καιρό, κάτι που θα έχει πιθανότατα ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση του τίτλου και την κυκλοφορία του μέσα στο 2014, αν βεβαίως δε συμβεί κάτι πιο σοβαρό. Η δική μας εκτίμηση είναι οτι το “πάγωμα” οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στις άσχημες εμπειρίες της Disney με το gaming,αφού η προ ετών επένδυση της εταιρίας στο χώρο δεν απέδωσε καρπούς. Κατά συνέπεια, είναι πιθανό οτι η τελική κυκλοφορία του Star Wars 1313 θα κριθεί από τους επιτελείς της Disney και τις προθέσεις τους για την ενασχόληση με το gaming.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL