LATEST NEWS

O Gabe Newell μιλά για το Steambox

Ο Gabe Newell δε μιλά συχνά, αλλά όταν το κάνει βγάζει συνήθως μεγάλες ειδήσεις. Το μοτίβο επαναλήφθηκε και στην τελευταία συνέντευξη που έδωσε στο site The Verge, όπου ανέλυσε τα σχέδια της Valve για το μέλλον, το επερχόμενο Steambox και τη δουλειά που κάνουν για τη δημιουργία καλύτερων controllers. Η συνέντευξη έχει μεγάλο ενδιαφέρον και προτείνουμε να τη διαβάσετε ολόκληρη. Αν πάλι προτιμάτε μια σύντομη καταγραφή των κυριότερων ειδήσεων που βγήκαν από αυτή,  ιδού:

 

  • Το προσφάτως αποκαλυφθέν Piston της xi3 δεν είναι το επίσημο Steambox αλλά ένα prototype για την επίδειξη του Big Picture Mode.
  • Η Valve θα κατασκευάσει το δικό της Steambox και θα το πουλήσει απευθείας στο κοινό.
  • Το Steambox της Valve θα τρέχει Linux, αλλά θα μπορεί να δεχθεί Windows αν το θέλει ο χρήστης.
  • Η εταιρία έχει συναντήσεις με πολλαπλούς κατασκευαστές για να διαμορφώσει ένα hardware standard για το Steambox.
  • Αναμένονται τρία επίπεδα ισχύος: “Good” (τιμή κάτω από $99) με βασική αποστολή το streaming, “Better” (τιμή γύρω στα $300) που θα είναι το στάνταρ Steambox, “Best” (χωρίς χρηματικό όριο) όπου ο κάθε κατασκευαστής θα έχει το ελεύθερο να το κάνει όσο ισχυρό θέλει.
  • Οι controllers της Valve θα έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια και μικρότερο latency από τους σημερινούς.
  • Πολύ πιθανή η ενσωμάτωση biometrics στους controllers.
  • Η κωδική ονομασία του Steambox είναι “Bigfoot”, η εταιρία έχει και δεύτερο project για το χώρο του mobile με κωδικό “Littlefoot” (Steam phone;)

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

7 Comments

  1. Συστήματα για την ανίχνευση στοιχείων του σώματος. Π.χ. ένα παιχνίδι θα μπορούσε μέσω biometric controller να μετρά τους χτύπους της καρδιάς ώστε να αποφασίσει αν πρέπει να στείλει περισσότερους εχθρούς (αν καταλάβει οτι βαριέσαι/είσαι ήρεμος) ή να χαλαρώσει λίγο τη δυσκολία (αν βρίσκεσαι σε μεγάλο στρες).

  2. Steam στο PC, Steambox στο σαλόνι και Steamphone στο χέρι…Ας βγούν και τίποτα “Steambook” laptops σιγά-σιγά και θα μιλάμε για μια αναδυόμενη Apple της νέας εποχής, αν εξαιρέσεις τις πλήρως προσιτές τιμές, το ανοιχτό λογισμικό, και το γεγονός ότι η χρήση του Steam από μόνη της δεν σε καθιστά douchebag :Ρ (χούμορ κάνω χούμορ)

  3. Πωπωπω, Ναύαρχε φαντάζομαι έλιωσες από ηδονή όταν διάβαζες μία μία τις λέξεις που ξεστόμισε έτσι; Πόσο καιρό είχες να διαβάσεις λεγόμενά του, χαχαχα; Το 2013 ξεκίνησε μια χαρά για ‘σένα !!
    Στο θέμα μας, καλά μας τα λέει, να δούμε τι θα φτιάξει όμως. Αυτά που λέει πάντως, δε μου ακούγονται για τόσο σύντομα. Πότε θα το πάρουν οι εταιρίες, πότε θα το πατεντάρουν, πολλά πότε… Εγώ εύχομαι το καλύτερο πάντως γιατί μου αρέσουν οι αλλαγές!
    Ερώτηση: σκληρό δίσκο, θα έχει;

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL