LATEST NEWS

To “ανοικτό γράμμα” της Egosoft

Η ενσωμάτωση του Steam σε πολλά σύγχρονα PC games είναι αναμφίβολα η κυρίαρχη τάση της εποχής, ωστόσο υπάρχουν gamers που θα προτιμούσαν κάτι διαφορετικό από την πλατφόρμα της Valve. Απαντώντας σε αυτή ακριβώς τη μερίδα των χρηστών, η εταιρία Egosoft (X series) θεώρησε σωστό να αναρτήσει ένα post-ανοικτό γράμμα προς όλους τους αγοραστές των παιχνιδιών της ώστε να καταστήσει απόλυτα σαφείς τους λόγους για τους οποίους και η ίδια ακολούθησε τον ίδιο δρόμο.

Τι αναφέρει λοιπόν η Egosoft; Καταρχάς στέκεται στον καταλυτικό ρόλο του Steam όσον αφορά την πώληση παλαιότερων games. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρία, ακόμα και παλιά games όπως το αρχικό X: Beyond the Frontier βρήκαν νέο κοινό μέσω του Steam, με αποτέλεσμα την εισροή χρημάτων και την κυκλοφορία patches για τόσο παλιούς τίτλους. Επιπλέον η Egosoft αποκαλύπτει οτι εργάζεται για τη μεταφορά όλων των παιχνιδιών της σε Linux και Mac, ενώ κλείνει τονίζοντας οτι ο τελικός στόχος της Valve και των PC developers είναι να στήσουν μια πλατφόρμα που θα κοντράρει στα ίσια τις game consoles.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

One Comment

  1. Για κάποιο διάστημα υπήρχε μεγάλη αναταραχή στα φόρα της egosoft όσον αφορά το “υποχρεωτικό” steam registration που είχε το Albion Prelude. Σαν αποτέλεσμα της πίεσης των “παλαιοτέρων” η egosoft έβγαλε “non-steam patch” για αυτό. Μπορούσες μετά την εγκατάσταση να τρέχεις το παιχνίδι χωρίς τον steam client (ω ναι, απεγκατεστημένος εντελώς, όχι off-line κλπ). Δυστυχώς (ισως) παιχνίδια σαν το X3 έχουν ένα ιδιαίτερο και φανατικό κοινό που είναι ελαφρώς “κολλημένο”, έτσι αισθάνονται την ανάγκη να “απολογηθούν” για την απόφαση τους για το X:Rebirth.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL