REVIEWS

PINBALL FX2: BALLS OF GLORY

Για την διαφαινόμενη παντοδυναμία της Zen Studios στον χώρο του ψηφιακού arcade pinball, τα έχουμε γράψει τόσες φορές που κινδυνεύουμε πλέον να φανούμε γραφικοί (ή ακραία χρηματιζόμενοι, όπως προφανώς και είμαστε). Η τελευταία τους προσθήκη στο πανέμορφο Pinball FX2, το πακέτο Balls of Glory (δε θέλω χαζά), έρχεται σε συνεργασία με το τηλεοπτικό δίκτυο FOX και μας παρουσιάζει τέσσερα τραπέζια βασισμένα σε ισάριθμες επιτυχημένες σειρές καρτούν για ενηλίκους.

BOG1Ο Stewie, πραγματικός ήρωας της σειράς, πάνω αριστερά.

Family Guy, American Dad, Bob’s Burgers και Archer έχουν την τιμητική τους, σε τέσσερα αρτιότατα σχεδιασμένα τραπέζια τα οποία προσφέρουν εγγυημένη ψυχαγωγία, ακόμη και σε ανθρώπους που δεν έχουν την παραμικρή επαφή ή συμπάθεια για τις animated σειρές στις οποίες βασίζονται, όπως ο υποφαινόμενος. Ίσως έχω παρακολουθήσει μισό επεισόδιο Family Guy (το οποίο δικαίωσε πλήρως την ανελέητη παρωδία του από σχετικά πρόσφατο επεισόδιο του ανυπέρβλητου South Park) και κάπου έχει πάρει το μάτι μου την ηρωικά Μποντ-ική χωρίστρα του Archer. Το Bob’s Burgers φάνηκε αρκούντως διεστραμμένο ενώ το American Dad αποτελεί φιλότιμη μεταψυχροπολεμική παρωδία του Αμερικανικού Ονείρου.

BOG3Με διαφορά το δυσκολότερο τραπέζι από τα τέσσερα και το πιο γλυκά τρομακτικό.

Πιστή στα υψηλότατα επίπεδα παραγωγής της, η Zen Studios, έχει χρησιμοποιήσει τα αυθεντικά voice-overs από τις σειρές και έχει φροντίσει την καλλιτεχνική επιμέλεια κάθε τραπεζιού μέχρι την τελευταία «πινελιά». Όχι πως πλέον περιμένουμε οτιδήποτε λιγότερο από την resident φλιπερομάνα μας, αλλά είναι πάντοτε ευχάριστο να βλέπουμε πως δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους.

Όσον αφορά τα ίδια τα τραπέζια τώρα, σχηματίζουν μια ιδιότυπη «σκάλα» κλιμακούμενης δυσκολίας, με τα Family Guy και American Dad να είναι τα πιο φιλικά προς νέους παίκτες. «Στρωτά» και με εύκολο ξεκλείδωμα multiball χάους, προσφέρονται για να κάνεις χάζι με τις γουστόζικες αποστολές και τα κάφρικα gags που ξεκλειδώνουν διαρκώς. Το Archer είναι ίσως το πιο περίπλοκο απ’ όλα τα τραπέζια και το πλέον χαρακτηριστικό, αισθητικά. Με πληθώρα μυστικών και unlocks (όπως αρμόζει άλλωστε σε ένα μυστικό πράκτορα!) παρουσιάζει και μια ενδιαφέρουσα μηχανική «Awesomeness», όπου ανεβάζοντας τον συγκεκριμένο δείκτη, ξεκλειδώνουμε διάφορα «σωσίματα» στο τραπέζι, καθώς και περαιτέρω ευκολίες, προκειμένου να πετύχουμε εγκαίρως τους στόχους μας. Μαζεύουμε ακόμη και χρήματα, προκειμένου να αγοράζουμε αποστολές ή ιδιαίτερα upgrades. Με διαφορά το πλέον περίπλοκο τραπέζι από άποψης progression, αλλά και αυτό που τελικά ανταμείβει περισσότερο τον αφοσιωμένο μπιλιαδόρο.

BOG6Οι τυχαίες κλήσεις της Μαμάς Archer αποτελούν το κλου του συγκεκριμένου τραπεζιού

Τέλος, το Bob’s Burgers είναι ίσως το δυσκολότερο όλων των τραπεζιών και μονάχα οι αληθινοί μαέστροι της ασημένιας μπίλιας θα κατορθώσουν να φτάσουν μέχρι το τέλος των στόχων του. Ο τρόπος που είναι τοποθετημένες οι ράμπες στο επάνω μέρος του τραπεζιού, απαιτεί ιδιαίτερη δεξιοτεχνία από πλευράς του παίκτη, προκειμένου να ξεκλειδωθούν οι αληθινά σοβαροί πολλαπλασιαστές του σκόρ.

BOG7Η ψυχροπολεμική εξαλλοσύνη του American Dad είναι απολαυστική

Και αυτό, με λίγα λόγια, είναι το Balls of Glory. Αν τυχαίνετε οπαδοί των συγκεκριμένων animated σειρών, προφανώς θα το αποκτήσετε με κλειστά μάτια και θα αντλήσετε και πολύ μεγαλύτερη απόλαυση από τα πολυάριθμα καλαμπούρια και in-jokes που περιλαμβάνονται. Ακόμη όμως και να μην έχετε καμία επαφή με τις σειρές, πρόκειται για τέσσερα pinball τραπέζια υψηλοτάτου επιπέδου, τα οποία θα σας χαρίσουν εγγυημένες ώρες ανέμελης, arcade διασκέδασης.

Pros

  • Το επίπεδο ποιότητας της παραγωγής των τραπεζιών πραγματικά αγγίζει το τέλειο
  • Έχουν χρησιμοποιηθεί αυθεντικά ηχητικά samples από τις σειρές
  • Ισορροπημένη δυσκολία των τραπεζιών, παίκτες κάθε επιπέδου θα βρουν κάτι για να τους τραβήξει και να τους κρατήσει

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 91%

91%

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

7 Comments

  1. Έξοχη ερώτηση Κάγιαξ! Η σύντομη απάντηση είναι αυτή που δίνει ο Τύριον 🙂

    Όταν πρόκειται για τίτλους που απευθύνονται σε “ειδικό” κοινό, η βαθμολογία μπαίνει ουσιαστικά περισσότερο ως γενικότερη ένδειξη ποιότητας, παρά ως κάτι το απόλυτο. Φερ’ειπείν, ναι, το Pinball FX2 είναι η κορυφαία pinball εμπειρία που μπορεί να έχει κάποιος φλιπεράκιας στον υπολογιστή του. Αν όμως σε κάποιον δεν αρέσει το φλίπερ, σιγά μην ενδιαφερθεί. Οπότε το 90+ μπαίνει για να υποδηλώσει την ποιότητά του σε ένα φαν της κατηγορίας. Περισσότερο γραφειοκρατικός ο λόγος, παρά ουσιαστικός δηλαδή (αν ήταν στο χέρι μου, δεν θα υπήρχαν καν βαθμολογίες στα reviews).

    To Witcher 3 από την άλλη, παίρνει καθαρό κατοστάρι γιατί πρόκειται για το Απόλυτο, έναν τίτλο που συνοψίζει όλα όσα ήθελαν ποτέ να επιτύχουν τα video games από αρχής χρόνου.

    Σαν απλό μπούσουλα πάντως, κράτα αυτό : Αν δεις βαθμολογία Ragequit πάνω από 80%, ο τίτλος αξίζει οπωσδήποτε της προσοχής σου!

  2. Να ρωτήσω εδώ μιας και αναφέρθηκε ο Butcher of Blaviken(NOT) . To Wild Hunt έχει βαθμολογία 102% , το HOS γιατί έχι μόνο 100% ; Είναι κατά κάποιον τρόπο χειρότερο/υποδεέστερο του κυρίως παιχνιδιού; (Ας με συγχωρέσει η Melitele για αυτά που λέω)
    (Στο παραπάνω αν λάβουμαι στα σοβαρά τις βαθμολογίες.)

  3. Όπως αναγράφεται και στο Τιμημένο Ουιτσερορηβιού, το 102% μπήκε ως αποκατάσταση ενός παλαιού ατοπήματος, όπου το PC Master είχε βαθμολογήσει με 101% ένα μετριοαδιάφορο FPS με ένα μουγκό πρωταγωνιστή. 102% λοιπόν για να απαντηθεί οριστικά το ερώτημα “Ποιό είναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΙΣΤΟ (sic) ever” και πέραν τούτου, ο,τιδήποτε γράφει “Ουίτσερ” επάνω, έχει αυτόματο 100%. ΟΚ, εκτός από το επιτραπέζιο, αλλά κάπως πρέπει να βγάλουν τα νοίκια εκεί στη CDPR.

  4. Όπως αναγράφεται και στο Τιμημένο Ουιτσερορηβιού, το 102% μπήκε ως αποκατάσταση ενός παλαιού ατοπήματος, όπου το PC Master είχε βαθμολογήσει με 101% ένα μετριοαδιάφορο FPS με ένα μουγκό πρωταγωνιστή.

    Οτι και να λες, πάντα θα ισχύει Half-Life 2 > all 😀

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL