LATEST NEWS

Η Deck13 απέκτησε την Cranberry Productions

Αμιγώς adventurάδικη η είδηση που ακολουθεί. Μέσα από την ανάρτησή της στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook, η Deck13 (“Jack Keane”, “Ankh 1-2-3”, “Haunted”) ανακοίνωσε την απόκτηση της Cranberry Productions (“Mata Hari”, “Black Mirror 2-3”, “Lost Chronicles of Zerzura”).

Κι αν απορείτε για το πού έγκειται το ολίγον ασυνήθιστο της υπόθεσης, σκεφτείτε ότι η Deck13, της οποίας το τελευταίο παιχνίδι (“Haunted“) εξέδωσε η DTP Entertainment, έρχεται να αγοράσει τη θυγατρική εκείνης, δηλαδή την Cranberry Productions. Δε συμβαίνει κάθε μέρα αυτό, δε συμφωνείτε; Ο “γάμος” μάλιστα είχε την απόλυτη συγκατάθεση της DTP, αφού ο Frank Bruegmann, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, προέβη στην εξής δήλωση: «Ευχόμαστε σε εσάς (σ.σ.: στην Cranberry Productions) και σε όλη την ομάδα της Deck13 ό, τι καλύτερο για το μέλλον και είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από τη νέα αυτή συνεργασία θα προκύψουν πολλά συναρπαστικά παιχνίδια».

H συνένωση των δύο αυτών εταιρειών όμως, με παραδοσιακή και αποδεδειγμένη κλίση στο είδος των adventure games, δε θα λέγαμε ότι αποτελεί χαράς ευαγγέλιο για τους θιασώτες της κατηγορίας, αφού απλά έρχεται να κάνει πραγματικότητα αυτό που είχε προαναγγελθεί της κυκλοφορίας του “Lost Chronicles of Zerzura” κι είχε να κάνει με την πορεία της πρώην Cranberry Productions πλέον και νυν Deck13 Hamburg.

Αναφερόμενος στο ρόλο αυτής, ο Jan Klose, διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής δημιουργικού τμήματος της “μαμάς” Deck 13 ανέφερε: «Εκτός από τις μεγάλες παραγωγές για τις κονσόλες επόμενης γενιάς, έχουμε επίσης ένα σαφές όραμα για το ρόλο μας στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, που απαιτεί μια έμπειρη και δυναμική ομάδα. Θέλουμε να εξυπηρετήσει πολλές πλατφόρμες, με όσο το δυνατόν εξαιρετικούς τίτλους».

Συνεπώς, η Craberry Productions αποτελεί και επίσημα πλέον παρελθόν για το PC gaming, όπως όλα δείχνουν…

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL