LATEST NEWS
Trending

Shadow Gambit: The Cursed Crew. Το νέο stealth strategy από τη Mimimi Games!

A pirate I was meant to be, trim the sails and roam the sea!

Έπειτα από αρκετή αναμονή για τους φίλους των stealth strategy, η Mimimi Games ανακοίνωσε επίσημα σήμερα το επόμενο project με την κωδική ονομασία Süßkartoffel (γλυκοπατάτα). Και το όνομα αυτού: Shadow Gambit: The Cursed Crew. Είχαμε την τιμή να συμμετάσχουμε στην παρουσίαση του παιχνιδιού από τους ίδιους τους developers και τον συνιδρυτή της εταιρείας, Dominik Abé, οι οποίοι απάντησαν και σε σχετικές ερωτήσεις μας. Ας δούμε με τη σειρά τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού.

Ήδη από το reveal trailer βλέπουμε ότι το setting αποκτάει Pirates of the Caribbean vibes, με έντονη την παρουσία του υπερφυσικού. Οι χαρακτήρες μας δεν περιορίζονται από ρεαλιστικές ικανότητες, αλλά είναι μέρος ενός καταραμένου πληρώματος. Φαίνεται ότι η Mimimi πήρε το concept του χαρακτήρα της Isabelle από το Desperados III και το εξέλιξε ακόμη περισσότερο ώστε να δημιουργήσει ολόκληρο gameplay πάνω στις «εξωκοσμικές» ικανότητες που είχε σε σχέση με την υπόλοιπη ομάδα. Αυτό το βήμα παραπάνω δίνει διαφορετική ταυτότητα στο ευρύτερο παιχνίδι, που με υπόβαθρο τον εναλλακτικό κόσμο της Lost Caribbean, εστιάζει στο μεταφυσικό και ενσωματώνει κάποιες gameplay καινοτομίες που στόχο έχουν να αυξήσουν όσο γίνεται το immersion του τίτλου. Ένα παράδειγμα είναι η δυνατότητα χειραγώγησης του χρόνου, μέσω ενός μηχανισμού rewind που επιτρέπει στον παίκτη να διορθώσει άμεσα λάθη χωρίς να χρειαστεί να φορτώσει προηγούμενη κατάσταση του παιχνιδιού (λ.χ. μέσω quickload).  

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης είχαμε την ευκαιρία να δούμε σε δράση τους τρεις από τους συνολικά εννιά χαρακτήρες του πληρώματός μας που θα είναι διαθέσιμοι όταν κυκλοφορήσει το παιχνίδι. Το gameplay δεδομένου του setting ανοίγει πολύ με τις supernatural ιδιότητες του πληρώματος να είναι στο προσκήνιο. Η Mimimi ισχυρίζεται στόχος της κατά τη διάρκεια του design είναι να σπρώξουν τον παίκτη να υιοθετήσει τη σκέψη ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με όποιον τρόπο επιθυμεί, χωρίς να περιορίζεται από έναν «απόλυτα σωστό» τρόπο εκτέλεσης της κάθε αποστολή. Φυσικά θα υπάρχουν δυνατότητες για optimised builds, αλλά αυτός δεν είναι το στόχος σε αυτόν τον τίτλο. Από αυτά που είδαμε, είμαστε προδιατεθειμένοι θετικά.  

Σε αυτό συνεισφέρει ότι το Shadow Gambit υιοθετεί μία sandbox προσέγγιση, αντί της γραμμικής εξέλιξης/αφήγησης σε κάθε αποστολή, η οποία ενσωματώνεται στη βασική πλοκή. Το κέντρο αποφάσεων είναι το πλοίο μας, Red Marley, από το οποίο μπορούμε να επιλέξουμε το πλήρωμά μας (αφού ξεκλειδώσουμε σταδιακά τους χαρακτήρες) και την αποστολή που θέλουμε να εκτελέσουμε. Έχουμε δυνατότητα να επιλέξουμε ακόμη και το σημείο που θα αράξει το πλοίο, με αποτέλεσμα να έχουμε διαφορετικό σημείο εκκίνησης σε κάθε χάρτη-επίπεδο. Η Mimimi Games ισχυρίζεται ότι οι πολυάριθμοι συνδυασμοί ομάδας με διαφορετικά entrance-exit paths ανά επίπεδο αυξάνουν σημαντικά το replayability του τίτλου. Η σύσταση της ομάδας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την προσέγγιση του χάρτη ενώ ο Dominik Abé εστίασε στο προσωπικό του παράδειγμα ότι μπορεί κάποιος να έχει έναν προτιμητέο συνδυασμό χαρακτήρων για την ομάδα του αλλά με διαφορετική ομάδα να ανακαλύψει εκ νέου το παιχνίδι λόγω των συνδυασμών που προσφέρονται.

Έως τότε σας αφήνουμε με το εκτενές πρώτο gameplay trailer και μερικές από τις φωτογραφίες παρμένες από το παιχνίδι!

Go to discussion...

Παύλος Γεράνιος

Γέννημα-θρέμμα της Υπερβορείας, ο Παύλος έκανε καιρό να γνωρίσει την αλληλεπίδραση με την οθόνη. Τα πρώτα παιχνίδια που θυμάται να παίζει ήταν τα Gran Prix, Test Drive, Digger και Flight για DOS σε εποχές που οι περισσότεροι είχαν πλέον Windows... Αυτό δεν τον πτόησε και αγάπησε τη Μητέρα Πλατφόρμα από την πρώτη στιγμή. Θήτευσε και στην άγονη παραμεθόριο των κονσολών (πάντα σε σπίτια φίλων, ποτέ στο δικό του), αλλά το PC ήταν αυτό που τον κράτησε. Λάτρης των ποιοτικών τίτλων από όλα τα είδη, θεωρεί πώς η ιστορία και αυτό που θέλει να πει το παιχνίδι ως μέσο είναι το κυριότερο και όχι η ταμπέλα. Υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις φυσικά...

9 comments

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL