LATEST NEWS

Deathfire: νέο RPG από τον παραγωγό του Torment

Κάποιοι από εσάς ίσως να θυμούνται το “Thorvalla“, ένα αρκετά φιλόδοξο Fantasy RPG που αναζήτησε χρηματοδότηση μέσω του Kickstarter τον περασμένο Νοέμβρη, αποτυγχάνοντας…αρκετά θεαματικά. Ο Guido Henkel, ιθύνων νους πίσω από το project αυτό και γνωστός επίσης για την δουλειά του σε τίτλους της παλιάς αγαπημένης Black Isle, μάζεψε τα “κομμάτια” του και επιχειρεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι σχεδιάζοντας τον πυρήνα για ένα νέο RPG project ονόματι Deathfire.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Deathfire θα είναι first-person και real-time, αλλά ταυτόχρονα “party-based και με βαθύ story”. Δεν θα διαθέτει open-world κόσμο, με την αφήγηση να είναι περισσότερο κλιμακωτή και γραμμική. Ο ίδιος ο Henkel αναφέρει ως κυριότερη πηγή έμπευσής του το θρυλικό Dungeon Master, ή “για τους νεότερους που ενδεχομένως να μην έχουν παίξει το DM“, το Legend of Grimrock με στοιχεία από τα Wizardry.

Η λογική λέει πως το συγκεκριμένο project θα καταλήξει με τη σειρά του στο Kickstarter, ελπίζουμε με ρεαλιστικότερους οικονομικούς στόχους σε σχέση με το 1 εκατομμύριο (!!) που ζητούσε το Thorvalla. Περισσότερες πληροφορίες για το Deathfire βρίσκονται στην προσωπική ιστοσελίδα του Henkel, όπου ήδη υπάρχουν μερικά updates που εμβαθύνουν στο character development σύστημα που οραματίζεται για το game, παράλληλα με έξτρα πληροφορίες σχετικά με το πώς γεννήθηκε το όλο concept.

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL