LATEST NEWS

Episodic… adventure game ανακοινώνει η Square Enix

Mέσα από μία μακροσκελή και αναλυτική ανακοίνωση, η Square Enix προλόγισε τον ερχομό ενός νέου episodic adventure game, ονόματι “Life is strange”.

Εμείς δε θα αρνηθούμε ότι μας έκανε εντύπωση ο παραπάνω συνδυασμός, δηλαδή Square Enix + adventure game. Όταν μάλιστα διαβάσαμε ότι δημιουργός αυτού θα είναι η DONTNOD Entertainment, που τη γνωρίσαμε από την παρθενική της δουλειά, που δεν ήταν άλλη από το πρόσφατο Remember Me, η περιέργειά μας μεγάλωσε ακόμη περισσότερο.

Οι περαιτέρω πληροφορίες όμως ήρθαν να ξεδιαλύνουν το τοπίο. Το “Life is strange” περιγράφεται λοιπόν ως ένα “episodic, digitally delivered, narrative driven adventure game” (εντάξει, ΟΚ μέχρι εδώ) αλλά και “a compelling, story-driven experience where choice and consequence play a key role in how the narrative unfolds“.

E πείτο το έτσι βρε παιδιά και απορήσαμε! Κοινώς και με λίγα λόγια κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πρόκειται για ένα Τelltale-like παιχνίδι ή κάτι στα χνάρια του “Murdered: Soul Suspect“. Είπαμε, η συνταγή δείχνει επιτυχημένη και αποδοτική και όλο και περισσότερες εταιρείες δείχνουν πρόθεση να την ακολουθήσουν.

Φυσικά αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι σπεύδουμε εκ προοιμίου να δημιουργήσουμε την αίσθηση ότι το “Life is strange” θα είναι ένα κακό παιχνίδι. Σε καμία περίπτωση. Μπορεί adventure game να μην είναι, τουλάχιστον με την έννοια που σήμερα χρησιμοποιούμε τον όρο, αλλά δεν αποκλείεται να αποδειχθεί μία ενδιαφέρουσα εμπειρία.

 

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

5 Comments

  1. Το στόρι του Remember Me (και βασικά όλο το παιχνίδι) μου άρεσε πολύ, σίγουρα η DONTNOD θα κάνει καλή δουλειά. Απλώς όλο αυτό το νταβαντούρι με τα αλλεπάλληλα interactive movies αρχίζει να κουράζει. Ένας τίτλος πρέπει να είναι πια ΠΟΛΥ ιδιαίτερος για να ξεχωρίσει πλέον.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL