REVIEWS

THE WOLF AMONG US, EPISODE 4: IN SHEEP’S CLOTHING

Πλέον είναι και επίσημο : Το αριστουργηματικό, μεταφυσικό νουάρ του The Wolf Among Us έχει εκθρονίσει το The Walking Dead ως «ναυαρχίδα» της Telltale Games. Ενώ η δεύτερη σαιζόν της καθιερωμένης σειράς βαδίζει σε ποιοτικά μεν, προβλέψιμα δε, μονοπάτια, ο Λύκος υφαίνει ένα μεταμεσονύκτιο ξόρκι τόσο δυνατό, που πραγματικά δεν έχουμε ξαναδεί στον χώρο των videogames.

TW43Υπεράντρας Γούλφ : Χίλια κομμάτια και απλώς ψάχνει τη μπυράκλα και τα τσιγάρα του.

Mε την αποφυγή spoilers να γίνεται ολοένα και δυσκολότερη όσο πλησιάζουμε το φινάλε της σαιζόν, το “In Sheeps Clothing” μας φέρνει μια ανάσα πριν το τέλος, με την σκευωρία πίσω από τα εγκλήματα στην Fabletown να έρχεται στο φως και τον Bigby Wolf (ένας από τους καλύτερους ανδρικούς χαρακτήρες που θα έχετε την χαρά να υποδυθείτε στην gaming καριέρα σας) να αντιμετωπίζει επιτέλους πρόσωπο με πρόσωπο τον διαβόητο Crooked Man, γνωστό και ως Παλιάνθρωπο ή Σκληρόκαρδο Άνθρωπο στα παραμύθια των Αδελφών Γκρίμ.

TW44Πες κουκλάρα μου, πες λατρεία μου εδώ στο Μεγάλο Κακό Λύκο τα πάντα…

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως αν και τελικά ελάχιστες από τις επιλογές μας στην σαιζόν έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες (πολύ αμφιβάλλω δηλαδή αν μια συμμαχία που έχτισα στο πρώτο επεισόδιο θα έρθει να με ξελασπώσει στο πέμπτο) η ψευδαίσθηση της επιλογής, έτσι όπως διαμορφώνεται μέσα από τον τρόπο που επιλέγουμε τις συναισθηματικές αντιδράσεις του Bigby, είναι τελική ισχυρότερη απ’ ότι υπήρξε ποτέ η αντίστοιχη στο The Walking Dead, καθώς αισθανόμαστε πως ο χαρακτήρας είναι ένα δημιούργημα σε πολύ μεγάλο βαθμό αποκλειστικά δικό μας.

Στα μέσα του επεισοδίου περίπου, εμφανίζεται ξανά η κομβική επιλογή μεταξύ δυο ύποπτων τοποθεσιών και ανάλογα με την σειρά που θα τις επισκεφθούμε, ανακαλύπτουμε διαφορετικά πράγματα και έχουμε διαφορετικές αλληλεπιδράσεις σε αυτές. Είναι ένας μηχανισμός που όσες φορές και να χρησιμοποιηθεί στην σειρά, παραμένει ολόφρεσκος, καθώς, ειδικά εάν ακολουθήσετε την Ορθοδοξία του «Υπάρχει μονάχα μια ιστορία και αυτή είναι η δική μου» και δεν ασχοληθείτε με πολλαπλά playthroughs, αφήνει μια βαθιά ικανοποίηση πως τα κάνατε όλα με τον δικό σας τρόπο και ως εκ τούτου είχατε τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

TW4O Crooked Man αυτοπροσώπως

Ο ίδιος ο κόσμος των Fables τώρα, ιδιαίτερα όσο ξετυλίγει τα μυστικά του, είναι ένα από τα γοητευτικότερα και πλέον μοναδικά σύμπαντα που έχουν εμφανιστεί ποτέ σε video game. Το δε art direction, με τις έξοχες χρωματικές αντιθέσεις και την ιδιότυπη παλέτα του, πραγματικά δημιουργεί μια ατμόσφαιρα η οποία δεν επιτρέπει να διακόψουμε την ενασχόλησή μας με το εκάστοτε επεισόδιο μέχρι να το ολοκληρώσουμε.

Στην τελική, κανένα review δεν μπορεί να αποδώσει ποτέ τον συναισθηματικό αντίκτυπο μιας εβδομάδας στο πετσί του Μεγάλου Κακού Λύκου. Η πόρτα της τελικής αναμέτρησης έχει ανοίξει, ο Bigby ανάβει πιθανώς το τελευταίο του τσιγάρο και σύσσωμη η γητεμένη Κοινότητα της Fabletown, κρατά την ανάσα της. Αν περιμένατε την κατάλληλη στιγμή για να μυηθείτε στο βίαιο ημίφως του Bill Willingham, παρακαλώ, περάστε. Τέτοιο παραμύθι δεν ξαναματακούσατε ποτέ.

{youtube}50c-KsLhEjI{/youtube}

Pros

  • Με διαφορά το σημαντικότερο interactive movie νέας κοπής που έχει δημιουργηθεί ως τώρα
  • Εκπληκτικό art direction και γράψιμο
  • Πολύ πιο ουσιώδεις επιλογές από τις αντίστοιχες της δεύτερης σαιζόν του The Walking Dead
  • Ατμόσφαιρα που όχι απλώς ξεχειλίζει, αλλά θα κάνει οποιονδήποτε βρίσκεται στο δωμάτιο να παρατήσει τα πάντα και να αφοσιωθεί στον Λύκο

Cons

  • Δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε φτάσει στην πλήρη ενσωμάτωση του VR που θα επέτρεπε άπειρες παραλλαγές επάνω στο gameplay, αλλά ως τότε, this is as good as it gets για το συγκεκριμένο είδος παιχνιδιών. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 96%

96%

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

3 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL