LATEST NEWS

nVidia GTX Titan Z: Ο ορισμός της υπερβολής;

Σε προσωπικό επίπεδο, θεωρώ την GTX Titan ως μία κούφια κίνηση εντυπωσιασμού από μέρους της nVidia. Η κάρτα ήταν πανάκριβη, ενώ δεν άργησε να φανεί, με την κυκλοφορία των GTX 780Ti και R9 290X ότι με σαφώς λιγότερα χρήματα μπορούσε κάποιος να αποκτήσει κάρτα με παραπλήσιες επιδόσεις.

Αυτό όμως δε φαίνεται να πτόησε την “πράσινη” εταιρεία, η οποία επανέρχεται με την GTX Titan Z: 12GB GDDR5 RAM, 5760 cores και 2 Keppler πυρήνες είναι τα καλούδια που κουβαλά το νέο καμάρι της, που θα κοστίζει μόλις….. $3.000!

Προφανώς δεν έχει το παραμικρό νόημα να μιλήσουμε για value for money δείκτη, για το αν αξίζει η αγορά της και άλλα τέτοια, αφού η κατασκευή και κυκλοφορία της είναι καθαρά θέμα γοήτρου. Το αν θα απαντήσει η ATi σε αυτόν τον -ανούσιο- πόλεμο εντυπώσεων, μένει να φανεί.

Είπαμε, καλές οι επιδόσεις κι εμείς είμαστε από τους πρώτους που θα επικροτήσουν την άνοδο αυτών, αλλά όταν το πράγμα ξεφεύγει τελείως, σε διάφορα επίπεδα, δε μπορούμε παρά να το επισημάνουμε. Αν πάντως κάποιος από εσάς αποφασίσει να την αποκτήσει και θελήσει να μας την παραχωρήσει για δοκιμή και μετρήσεις, δεσμευόμαστε ότι δε θα πούμε όχι!

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

2 Comments

  1. ..α ρε γατακια ασχετοι …στο τρολο σαιτ του αλι εξπρεςς…σε κανα μηνα θα τη βρουμε με 120 ευρω..με 256 stream processors k 4 gb μνημης κ με φοβεροφανταστικοκαταπληκτικοτρομερο ανεμιστηρα ..θα το εχει κ με screenshot sto gpu caps να ξερουμε τι αγοραζουμε:p:p:p
    ας ειναι καλα η colorful (ο φονεας των ακριβων καρτων):):)

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL