LATEST NEWS

Άδοξο τέλος για το Miskatonic

Πιθανότατα δεν είστε πολλοί εσείς που γνωρίζετε και έχετε παίξει το πρώτο επεισόδιο του πολύ αξιόλογου indie adventure game ονόματι “Miskatonic”. Το εναρκτήριο κεφάλαιο, που τιτλοφορούταν “The Inhuman Stain” κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του περασμένου έτους, από την εταιρεία JackSlawed και ουσιαστικά αποτελούσε δημιουργία ενός ατόμου.

Μπορεί σε γραφικό επίπεδο να μην ήταν σε θέση να κοντράρει ανάλογα παιχνίδια, αλλά στον κρίσιμο τομέα των γρίφων και της ατμόσφαιρας κατάφερνε να βάλει με άνεση τα γυαλιά σε μεγαλύτερες και πολύ ακριβότερες παραγωγές. Αυτά ήταν και τα χαρακτηριστικά του που το έκαναν να ξεχωρίσει και έκαναν εμάς με τη σειρά μας να περιμένουμε τη συνέχειά του.

Συνέχεια την οποία όμως μάλλον δε θα δούμε ποτέ, καθώς ο δημιουργός του ανακοίνωσε στο επίσημο site του παιχνιδιού ότι αδυνατεί να συνεχίσει το project, ζητώντας παράλληλα συγνώμη από όσους (λίγους δυστυχώς, όπως αναφέρει ο ίδιος) προμηθεύτηκαν το πρώτο επεισόδιο και ανέμεναν τη συνέχειά του. Παράλληλα, προσφέρει πλέον εντελώς δωρεάν το “The Inhuman Stain”, οπότε, αν θέλετε τη γνώμη μας, μη χάσετε την ευκαιρία να το κατεβάσετε και να παίξετε ένα ατμοσφαιρικό, Lovecraft-ικού ύφους και περιεχομένου, adventure game, έστω κι αν γνωρίζετε ότι δεν θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το φινάλε της ιστορίας.

Είναι πραγματικά κρίμα να βλέπεις παιχνίδια που έχουν προοπτική και είναι σε θέση να ξεχωρίσουν και να προσφέρουν αξιόλογο αποτέλεσμα, να μένουν ανολοκλήρωτα….

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL