SPECIALS

PREVIEW: Assassin’s Creed: Syndicate

Στα πλαίσια της GameAthlon 2015 που πραγματοποιήθηκε φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελληνοαμερικανική Ενωση, λάβαμε πρόσκληση να συμμετάσχουμε σε μια κλειστή, για τους δημοσιογράφους, παρουσίαση του επερχόμενου Assassin’s Creed: Syndicate, το οποίο θα αναλάμβανε να παρουσιάσει η ίδια η Ubisoft με δικούς της εκπροσώπους, για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Ομολογουμένως η πρόσκληση ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα για να μην την αποδεχθούμε, γεγονός που οδήγησε τον φίλτατο και, εν Ragequit αδερφό, Στέφανο Κουτσούκο και εμένα να κατηφορήσουμε ντάλα-μεσημέρι στο Κολωνάκι, με τη ζέστη να αποδεικνύεται αφόρητη, μα να μην στέκεται ικανή να μας εμποδίσει να ολοκληρώσουμε το θεάρεστο έργο μας.

AC Syndicate 1

Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο δεν ήμασταν και τόσο εκστασιασμένοι από την ανακοίνωση του Assassin’s Creed: Syndicate, καθώς το «μούδιασμα» από το fail launch του AC: Unity (που ξεπεράστηκε πρόσφατα σε βαθμίδες failure από το Batman: Arkham Knight) ήταν ακόμα νωπό στις μνήμες μας, ενώ η υψηλή συχνότητα που εμφανίζονται πλέον Assassin’s Creed τίτλοι είναι αντιστρόφως ανάλογη της καινοτομίας και των φρέσκων ιδεών που τόσο απεγνωσμένα «διψάει» το franchise.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τους κυρίους Rich Balaos και Sunny Sanghera, οι οποίοι είχαν λάβει αυστηρές οδηγίες να μην υπάρξει ίχνος οπτικοακουστικού υλικού από μεριάς των δημοσιογράφων (κοινώς φωτογραφικές μηχανές, κινητά και βιντεοκάμερες ήταν εκτός συζήτησης), καθώς επρόκειτο να μας δείξουν πράγματα που δεν ήθελαν ακόμα να κοινοποιηθούν στο ευρύ κοινό. ΟΚ, σεβαστό, αν και κατά την προσωπική μου άποψη δεν είδαμε κάτι τόσο τρομερό που θα έπρεπε να μείνει κρυφό από τους παίκτες.

Στη συνέχεια, αφού ακολούθησε μια πολύ μικρής διάρκειας όμορφη παράσταση από δύο cosplayers (ο ένας μάλιστα Ελληνας), η οποία, όπως μάθαμε αργότερα, αποφασίστηκε κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή, μπήκαμε στο «ψητό» της υπόθεσης. Το Assassin’s Creed: Syndicate, ως γνωστόν, διαδραματίζεται στο Βικτωριανό Λονδίνο, όπου αυτή τη φορά δεν υπάρχει μόνο ένας Assassin πρωταγωνιστής, αλλά δύο: τα δίδυμα αδέλφια Jacob και Evie Fryie που πέρα από το κοινό τους επώνυμο, δεν μοιάζουν σχεδόν σε τίποτα. Ο Jacob είναι ο κλασικός Βρετανός παλικαράς της εποχής, που ψοφάει για καυγάδες και μπύρες, ενώ η Evie προτιμά τη σιωπηλή οδό και την πιο “εκλεπτυσμένη” πλευρά των Assassins. Εννοείται ότι στη campaign που πρόκειται να παίξουμε θα χειριζόμαστε εναλλάξ τα αδέρφια αυτά, ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε αποστολής, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι το Syndicate δεν θα περιλαμβάνει multiplayer mode, κάτι που υπογραμμίστηκε πολλάκις από τους εκπροσώπους της Ubisoft. Αν και ποτέ δεν ήταν τόσο κακό το multiplayer των Assassin’s Creed, νομίζω ότι πρόκειται για μια σωστή απόφαση προκειμένου να παρουσιαστεί ένα αρτιότερο αποτέλεσμα στη “μοναχική” εμπειρία, που είναι και το ισχυρότερο ατού της σειράς. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι τόσο ο Jacob όσο και η Evie θα είναι εξ’αρχής Master Assassins, οπότε από την αρχή του παιχνιδιού θα έχουμε πλήρη πρόσβαση στις επιπλέον ικανότητες και στον εξοπλισμό τους. Το πόσο καλό ή κακό είναι αυτό, μένει να φανεί στη πράξη.

AC Syndicate 2

Το ζουμί της παρουσίασης ήταν ένα gameplay υποτιτλισμένο βίντεο καθώς και μια υποψία demo, όπου οι προαναφερθέντες κύριοι μας έδειξαν τα κυριότερα στοιχεία του καινούριου μέλους της σειράς και τα νέα, «πολυμήχανα» gadgets των Assassins με αποκορύφωμα το γάντζο (grappling gun), με τον οποίο θα μπορούμε να μετακινούμαστε από το ένα μέρος της πόλης στο άλλο εν ριπή οφθαλμού. Φυσικά, δεν έλειψαν οι δολοφονίες (αθόρυβες και μη), οι νεοεισερχόμενες στο franchise μετακινήσεις με τις άμαξες, των οποίων η «οδηγική» συμπεριφορά μου θύμισαν περισσότερο αυτοκίνητο παρά πραγματικές άμαξες, οι μάχες πάνω σε βαγόνια τρένων (αρκετά εντυπωσιακές), καθώς και οι συμπλοκές μεταξύ συμμοριών, που θα αποτελούν το «αλατοπίπερο» του παιχνιδιού και το μοναδικό τρόπο να ελαττώσουμε την επιρροή των Templars στη περιοχή. Ως επί το πλείστον ο Jacob ήταν αυτός που πρωταγωνίστησε στη παρουσίαση, εξ’ου και η φασαριόζικη δράση που παρακολουθήσαμε, ενώ δεν είδαμε παρά ελάχιστα πράγματα από τον έτερο πρωταγωνιστή, την Evie. Οι εκπρόσωποι της Ubisoft δικαιολόγησαν την απουσία της Evie από τη παρουσίαση στο ότι το παιχνίδι βρίσκεται ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης, οπότε δεν είχαν στη διάθεσή τους έτοιμο υλικό να μας δείξουν, τόνισαν ότι τόσο το video που είδαμε όσο και το demo που παίχτηκε ήταν ηλικίας τουλάχιστον δύο μηνών (που στο game development ισοδυναμεί με μεγάλο χρονικό διάστημα), ενώ κάτι πρέπει να κρατήσουν και για την επερχόμενη Gamescom… Απόλυτα κατανοητοί οι κανόνες του marketing.

Μετά το πέρας της μισάωρης περίπου παρουσίασης, μεταβήκαμε σε ένα άλλο χώρο που θα είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε, από πρώτο χέρι, μια γεύση από το gameplay demo του παιχνιδιού σε PS4. Ως γνήσιοι εκπρόσωποι της PC Master Race, δεν θα μπορούσαμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την απόδοση του παιχνιδιού (εκεί δηλαδή που καταστράφηκε η εμπειρία του AC: Unity) από ένα τέτοιο demo, καθώς η συγκεκριμένη έκδοση που είδαμε ήταν εμφανώς προσαρμοσμένη στις δυνατότητες του μηχανήματος της Sony. Παρ’ όλα αυτά δε μπορώ να μη παραδεχτώ ότι για alpha version, το Syndicate έτρεχε πολύ καλά χωρίς αξιοσημείωτες πτώσεις στο frame rate και gamebreaking bugs, ενώ σε θέματα gameplay το παιχνίδι κινείται λίγο-πολύ στο ίδιο μήκος κύματος με τους προκατόχους του: κάμποσο parkour, χορογραφημένο ξυλίκι (attack-counter/block-repeat), stealth segments, γενικότερα οι αξιοσημείωτες προσθήκες δείχνουν ελάχιστες (όπως π.χ. οι άμαξες και το grappling gun) και με το αιώνιο παράπονό μας, το AI, να παραμένει δυστυχώς σε πολύ χαμηλά επίπεδα, για μια ακόμη χρονιά. Always look at the bright side of life λένε όμως οι Monty Pythons, οπότε θέλουμε να πιστεύουμε ότι το AI θα έχει βελτιωθεί μέχρι τη τελική έκδοση.

AC Syndicate 3

Φυσικά είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε το οποιοδήποτε πόρισμα για το Assassin’s Creed: Syndicate, καθώς στην ουσία είδαμε μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι από τον τεράστιο σε μέγεθος τίτλο που ετοιμάζει η Ubisoft. Εκτίμησή μου όμως είναι ότι ούτε το Syndicate θα αποτελέσει το τίτλο-σταθμό που θα φρεσκάρει ολοκληρωτικά το franchise, παρ’ όλες τις βαρύγδουπες υποσχέσεις της εταιρίας, ενώ είναι σίγουρο ότι οι φανατικοί οπαδοί της σειράς θα ικανοποιηθούν και με το παραπάνω, ιδίως από τη στιγμή που το Λονδίνο της εποχής εκείνης απεικονίζεται τόσο πειστικά στις οθόνες μας. Οσοι πιστοί παράτησαν τη σειρά ή όσοι δεν έδωσαν ποτέ σημασία στη αέναη μάχη μεταξύ Templars και Assassins, μάλλον δύσκολα θα στρέψουν (ξανά) το κεφάλι τους προς το franchise. 

Ομως, έχουμε καιρό ακόμα μέχρι τη κυκλοφορία του (η έκδοση για PC λογικά θα εμφανιστεί μέσα στο Νοέμβριο), όπου θα τα πούμε ξανά αναλυτικότερα.

{youtube}hKR42Ci000k{/youtube}

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Συντάκτης-λάτρης των action, shooter, adventure, RPG’s και ενίοτε racing παιχνιδιών, προτιμά κυρίως το single-player gaming. Που και που ξεσπάει σε κανά multi, αλλά δεν το παρακάνει κιόλας.

5 Comments

  1. Καλημέρα, ευχαριστούμε για το preview. Ίσως είναι λίγο νωρίς ακόμα για την ερώτησή μου, αλλά θα την κάνω. Η εναλλαγή Jacob/Evie γίνεται κατά δική μας βούληση ή σου λέει το παιχνίδι εδώ μόνο stealth εκεί μόνο μπαμ μπουμ; Δηλαδή θα υπάρχει πολλαπλή προσέγγιση στις αποστολές ή θα παίζονται με έναν τρόπο;

  2. Ζήσαμε μαγευτικές στιγμές με τον Ζώρζ, είναι αλήθεια. Πέραν τούτου, στα του πρηβιού, συμφωνώ και επαυξάνω. Αν και πανέμορφες οι απεικονίσεις εποχής τους, τα AC χρειάζονται αληθινές ιστορίες για να ξανατραβήξουν το ενδιαφέρον των σοβαρών παικτών.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL