Reply To: Καφενείο Στο Τέρμα Της Γης (Ενδιαφέροντα, Κουλουβάχατα, Φασάρες)

#341588
NorthlanderNorthlander
  • Υπουργός Ανάπτυξης
  • Posts: 13356
Offline
Replies: 13356
Been thanked: 381 times

Καταλαβαίνεις νομίζω πόσο αποπροσανατολιστική είναι η απάντηση και πόση υπεκφυγή περιέχει, ε;  ;)

Πλήρως. Το έγραψα ως απάντηση σε ερώτηση που δεν έχριζε ιδιαίτερης αξίας, αλλά είναι γραμμένη ακριβώς με τον ίδιο τόνο, τρόπο και ακράδαντα επιχειρήματα όπως το πρώτο σου ερώτημα. Έπειτα αποφάσισα ότι θα γράψω το κατεβατό.

Λοιπόν αυτό με “τις δηλώσεις που απομονώθηκαν” το δουλεύει πολύ καλά ο Περισσός, αν το υιοθετούν με τόση ευκολία ακόμη και τ' απλά μέλη του.  :D

Είπες αυτό που ήθελες να πεις, αλλά δεν έβαλες όλο το άρθρο. Το ποιος απομονώνει με ποιον τρόπο, και επιλεκτικά αποφασίζει τι θα διαβάσει φαίνεται ξεκάθαρα, αφού δεν παρέθεσες όλο το κείμενο. Εν προκειμένω, και αφού εκεί είναι το κρίσιμο και κύριο της κουβέντας, οι προτάσεις που όντως απομόνωσες αποκτούν διαφορετικότερο νόημα εντός ολόκληρου του άρθρου. Επομένως άσε τo ad hominem περί Περισσού και δες αν όντως απομόνωσες τα γραφόμενα. Νομίζω είναι ηλίου φαεινότερο τι συνέβη, έπειτα και από παράθεση όλου του κειμένου.

Προσπερνώντας ότι και πάλι δε κατάφερες να μην αναφέρεις τον Λεβέντη, το συμπέρασμα που βγάζει κανείς απ' αυτά που ανέφερες είναι ότι η αριστερά, εκτός του ότι μια ζωή ήταν σε διάσπαση έβγαλε εξέχουσες προσωπικότητες που κάνανε πολύ…. καλό στον τόπο. Η δε αυτοθυσία της να μπει στην τότε κυβέρνηση, για να οδηγήσει στα δικαστήρια τον Παπανδρέου, είναι όντως συγκινητική.

Αλήθεια, μια και το ανέφερες, η άποψή σου για την οικουμενική κυβέρνηση είναι ίδια μ' εκείνη του κόμματος;

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να μην αναφέρω τον Λεβέντη, ειδικά όταν κάνεις κριτική για κάτι αλλά από την άλλη υποστηρίζεις κάποιον που θέλει ακριβώς το ίδιο, ίσως και χειρότερο. Διότι συγκυβέρνηση δεν κάνεις εν τέλει με ονόματα, αλλά με πολιτικές και εκεί δίνεις τη συγκατάθεσή σου. Υπό αυτό το πρίσμα οικουμενική με το Σύριζα που περνάει εντελώς δεξιά μέτρα, αλλά είναι κατ'όνομα αριστερή, ιστορικά θα καταγραφεί ως ξεπουλημένη αριστερή συγκυβέρνηση με δεξιό-φιλελεύθερο πρόσημο. Κυβέρνηση που πάτησε στο σβέρκο το λαουτζίκο, και πέρασε μέτρα που ο Άδωνις, Σαμαράς, Κούλης ούτε θα ονειρεύονταν. Και ας βαυκαλίζονται τις “καλές προθέσεις”και τις διαφωνίες τους. Άλλωστε τα έργα κρίνονται και όχι οι απόψεις/ιδέες. Νομίζω με το παραπάνω, απαντάω και στο γιατί θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή οικουμενική με το ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μόνο κακά ξεμπερδέματα. Εάν ο Λεβέντης ή το ΚΚΕ αποφασίσουν ότι θα συμπράξουν με το αίσχος που γίνεται αυτή τη στιγμή εις βάρος του κοσμάκη, τότε θα έχουν ηττηθεί παταγωδώς πολιτικά και ιστορικά. Ειδικά το δεύτερο, και ειδικά επειδή ακριβώς έχει την ίδια εμπειρία με προηγούμενες φορές, θα ήταν οικτρό αν δεν είχε μάθει από τα λάθη του. Ο Λεβέντης ας κάνει ό,τι νομίζει καλύτερο. Πολιτικά μπορούμε να συζητήσουμε πού σφάλει σφόδρα και γιατί, πέραν των γραφικοτήτων που λέει και γελάμε όλοι – αλλά δεν είναι αυτός το θέμα μας εδώ. Κλείνω την παρένθεση Λεβέντη (απλώς ήθελα να εξηγήσω γιατί τον αναφέρω), απαντώτας και σε άλλο ερώτημα.

Μάνο, σε αυτό το σημείο η απάντησή σου είναι ο αχυράνθρωπος, και πηδάς από το ένα θέμα στο άλλο (από το αν το ΚΚΕ ήταν λαγός της ΝΔ στο γιατί η αριστερά κάνει κακό στον τόπο, μέσω των ανθρώπων της). Από αυτό το σημείο φαίνεται ότι το πρόβλημά σου είναι ευρύτερα με την αριστερά (όπως την έχεις ταυτίσει εσύ στη λογική σου, αφού ο καθένας έχει διαφορετική γνώμη πλέον), και απλώς ψάχνεις λόγους να ισχυροποιήσεις τη διαμορφωμένη άποψή σου. Θεωρώ ότι απλώς προσπέρασες ελαφρά την καρδία ολόκληρη την απάντησή γύρω από τη συγκυβέρνηση, λες ότι δεν σε κάλυψα, αλλά δεν είπες πουθενά γιατί. Δεν πρόκειται να προσπαθώ να σου δώσω απαντήσεις που εσύ νομίζεις ότι θέλεις, ειδικά όταν δεν βοηθάς στη συνέχιση του διαλόγου. Ειδικά σε αυτό το σημείο εισέπραξα ότι απλώς μιλάω σε τοίχο, και ότι παίζεις μαζί μου. Μπορεί να κάνω και λάθος. Για να κάνω την περίληψη: έθεσες ερώτημα, προσπάθησα να σου εξηγήσω, είπες “όχι, δεν καλύφθηκα lol”, δεν εξήγησες γιατί δεν καλύφθηκες και προσπέρασες με ένα απλό σχόλιο ειρωνικού τόνου (όχι κατακριτέο) και έγειρες εντελώς διαφορετικό ερώτημα από το προηγούμενο που συζητούσαμε.

Πιστεύω ότι καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, επομένως θα προχωρήσω στο καινούργιο σημείο που ανέφερες. Η αριστερά ποτέ δεν διεκδίκησε το αλάθητο ή ότι έβγαλε καρντάσια που οδηγούν με γαρύφαλλα το λαό στη γη της επαγγελίας, παρότι πολλοί πολέμιοί της προσπαθούν να προσάψουν τέτοιες συμπεριφορές. Έχουν γίνει σημαντικά λάθη, και πολλές φορές κατά πολύ τραγικότερα όπως αυτό της Βάρκιζας. Η διαφορά ενός πραγματικού αριστερού επαναστατικού κόμματος (το οποίο σημειωτέον έχει πληρώσει πολιτικά) και κάποιου που απλώς πετάει δηλώσεις ελαφρά την καρδία, είναι ότι αναγνωρίζει αυτά τα λάθη και βλέπει τις συνθήκες που τα γέννησαν ώστε να τα αποφύγει στο μέλλον. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και αν θέλεις να είσαι τίμιος στον κόσμο που σε στηρίζει είσαι ειλικρινής σε όλα. Και αυτό είναι κάτι που προσπαθεί να κάνει το ΚΚΕ συστηματικά, παρά οποίες αδυναμίες του (διότι υπάρχουν). Θα κλείσω, διότι όπως είπα επέλεξες να πιάσεις τον αχυράνθρωπο σε όλα όσα έγραψα. Η ιστορική περίοδος που εξετάζεται δεν μπορεί να απομονωθεί ως ιστορικό γεγονός, αλλά είναι συνισταμένη πολλών αλυσιδωτών αντιδράσεων που συνέβησαν τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η κρίση εντός του ΚΚΕ που ανέφερα. Οπως είπε και ο Αριστοτέλης, μία σταγόνα αρκεί να βουλιάξει μία βάρκα, αλλά χρειάζεται πολύ νερό νωρίτερα ώστε αυτή να γεμίσει. Επομένως, μπορώ να (αντι)γράψω όλες τις πηγές και όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόφαση συγκρότησης συγκυβέρνησης, και πάλι να μου απαντήσεις “ναι, αλλά ο Φλωράκης δεν φυσούσε τη μύτη του, οπότε το ΚΚΕ βρωμάει” και να θεωρήσεις ότι πέτυχες το τελειωτικό χτύπημα (το παράδειγμα είναι υπερβολή τραβηγμένη από τα μαλλιά, αλλά δείχνω πώς μπορεί να απαντήσει κάποιος). Μπορεί ως επιχείρημα φαινομενικά να είναι ισχυρό και πολύ εύκολο να ειπωθεί, αλλά για να απαντήσω θα χρειαστούν 4 ώρες να γράφω γιατί “ο Φλωράκης είχε ίωση, και τελικά το ΚΚΕ δεν βρωμάει (τουλάχιστον για αυτό το λόγο)”.

Πάγκαλος, τελειωμένος ΠΑΣΟΚος, γιαγούλα, ρε φίλε πήρες φόρα, με ποιον και τι άλλο θα με παρομοιάσεις στη συνέχεια; Επίζω τουλάχιστον να μη θεωρείς ότι υπήρξα ψηφοφόρος του πράσινου ήλιου κατά το παρελθόν.

Προσπάθησε να διαβάσεις το νόημα πίσω από τις λέξεις και μην ταυτίζεσαι με με αυτές. Δεν παρομοιάζω εσένα με τον Πάγκαλο, αλλά την τακτική που χρησιμοποίησες για να εκφράσεις την άποψή σου (η οποία δεν είναι ξεκάθαρη πουθενά, γιατί πιστεύεις αυτό που πιστεύεις) με τη δική του. Θα ήταν απολύτως δεκτή και σεβαστή έτσι και έλεγες “κατά τη γνώμη μου ο φίλος μου ο Κουτσούμπας είναι για τον πούτσο, διότι: α), β), γ)”. Σε μία τέτοια βάση γίνεται και διάλογος, όπου ο άλλος μπορεί να προσπαθήσει να προσδιορίσει τα ερωτήματά σου και να προσπαθήσει να αντικρούσει τα επιχειρήματά σου. Έτσι όπως το έγραψες ήταν ακριβώς τακτικές που χρησιμοποιούσαν κατά το παρελθόν βουλευτάδες του ΠΑΣΟΚ που ελέω εντυπωσιασμών σε δελτία ειδήσεων πετούσαν ένα τσιτάτο, χωρίς δικαιολόγηση. Ούτε επιχειρήμα πρόβαλες, ενώ έγραψες τη γνώμη σου υπό μορφή υποτιθέμενης ερώτησης. Αυτό αιτιολογεί και όλο το παρακάτω.

Πού να ήθελες να με προσβάλεις κιόλας δηλαδή… 😆  😆  😆
Πολύ φοβάμαι ότι το manual του ΚΚΕ χρήζει σοβαρού update αναφορικά με το πώς ερμηνεύεται η φράση “προσβάλλω, άθελα ή ηθελημένα, τον συνομιλητή μου”.  :PP

Την τσίχλα του ότι απαντάω με βάση κάποιο μανουάλι του ΚΚΕ, πρέπει να τη φτύσεις. Υποτιμάς τη νοημοσύνη μου και με μειώνεις ως συνομιλιτή λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι εγώ ή οποιοσδήποτε προσκείμμενος του ΚΚΕ απαντάει με βάση manual, δεν είναι ικανός κριτικής σκέψης ή/και ανάπτυξής της, ενώ εσύ είσαι ο βασικός εκπρόσωπος της συγκροτημένης, ανεξάρτητης σκέψης. Εάν θέλεις να μην συζητήσουμε πάω πάσο. Πιστεύω ανέπτυξα πλήρως γιατί θεωρώ ότι το ερώτημα με τον τρόπο που το έθεσες ήταν εντελώς άτοπο και άστοχο (για να το θέσω κομψά). Εάν επαναδιατυπώσεις την ερώτηση μπορούμε να επανέλθουμε. Τόσο απλά.

Λυπάμαι, κόπηκες με συνοπτικές διαδικασίες. Η σοβαρότητα του Κουτσούμπα αμφισβητείται έντονα ακόμη, η δε αιτιολόγηση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΚΚΕ μπορεί να καλύπτει τα μέλη του δεύτερου, όχι όμως τους υπόλοιπους. εμένα.

Προφανώς διάλεξα να ερμηνεύσω με μπόλικο χιούμορ τα γραφόμενά σου, μια και τέτοια επίθεση ούτε το γραφείο τύπου του κόμματος δε θα εξαπέλυε εναντίον μου. Αλλά εννοείται ότι ακριβώς επειδή γνωρίζω ότι όσοι ψηφίζουν το κόμμα, ή κι ανήκουν σ' αυτό, χαρακτηρίζονται από υπέρμετρο πάθος, καθώς και μία εντονότατη κι ακαταμάχητη τάση να προστατεύσουν το κύρος των προσώπων που το απαρτίζουν, δε παρεξηγούμαι.  ;)

Δεν ασχολείται το γραφείο τύπου του κόμματος με πουθενάδες της ελληνικής gaming σκηνής. Fact._  ;)
Σε περισσότερο σοβαρό τόνο, ποτέ δεν εξήγησες το γιατί, αφού ποτέ δεν αντέκρουσες αυτά που έγραψα, απλώς πήδηξες σε άλλο θέμα. Δεν έκανα καμία επίθεση (ή τουλάχιστον δεν είχα πρόθεση – ήταν και αργά όταν έγραφα), παρότι καταλαβαίνω γιατί μπορείς να την εκλάβεις έτσι. Ναι, χρησιμοποίησα μεγάλες βρισιές (Πασόκος), αλλά κυρίως για παρομοιώσεις γραφομένων και τακτικών παρά ήθους χαρακτήρα. Δεδομένου ότι ξέρει πώς μιλάω από κοντά, θεωρώ ότι γνωρίζεις τον τόνο και το ύφος μου, ώστε να τα αποδώσεις και στο γραπτό λόγο. Προτίμησες να δώσεις περισσότερη βάση σε όλα τα υπόλοιπα, παρά στο κύριο που προσπάθησα να απαντήσω. Αυτό είναι και λάθος δικό μου που πλατίασα, ενώ θα μπορούσα να απαντήσω μία με πρόταση, κάτι που ενδεχομένως θα ισοπέδωνε και θα μείωνε την κουβέντα. Δεν υποστήριξα κανένα κύρος κανενός, τον Κουτσούμπα δεν τον ξέρω προσωπικά, μπορεί να είναι και console peasant. Εκεί που βλέπεις πρόσωπα, εγώ βλέπω πολιτική άποψη και τοποθέτηση. Αυτήν υπερασπίζομαι. Μπορεί τώρα να ήταν ο Κουτσούμπας που την εξέφερε, μπορεί να ήταν και ο Παφίλης. Για αυτό ακριβώς τονίζω ότι ουδέποτε αιτιολόγησες, εσύ γιατί θεωρείς τη θέση του ΚΚΕ (εκφραζόμενη μέσω άρθρου του Κουτσούμπα) ότι η απλή, άδολη αναλογική που είναι σαφώς, νομικώς και επιστημονικώς ορισμένη, ενώ κάθε άλλο “μαγείρεμα” είναι ακριβώς αυτό: μαγείρεμα. Υπερασπίστηκα ότι απομόνωσες πρόταση, κάτι που φάνηκε, αφού διαφορετικό νόημα έχει αυτό που έγραψες εσύ, και διαφορετικό νόημα βγαίνει από αυτό που λέει στο άρθρο του. Σαφέστατα διατυπώνει ότι στα επί μέρους το ΚΚΕ θα ψηφίσει υπέρ, και επιφυλλάσεται για την τελική μορφή του νομοσχεδίου αφού αυτή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Το “Interesting Stuff” έχει γίνει πλέον επίσημως γίνει Interesting, λόγω του pop corn. pitsinie έλα να μου κάνεις τη μούρη κρέας.

Back to top button
Follow on Feedly

Close
Close