REVIEWS

PINBALL FX2 – THE WALKING DEAD TABLE

To Pinball FX2 είναι με διαφορά το κορυφαίο pinball παιχνίδι που είχαμε ποτέ την χαρά να απολαύσουμε στην Μητέρα Πλατφόρμα. Η δημιουργός εταιρεία του, Zen Studios, πιστή στην υπόσχεσή της για σταθερή ροή από ποιοτικά τραπέζια, εξακολούθησε να στηρίζει το εύρωστο μοντέλο φυσικής της, με μια πληθώρα έξοχα σχεδιασμένων τραπεζιών. Με θεματολογίες από vintage ταινίες τρόμου, συγκεκριμένες ομάδες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και αγαπημένα franchises όπως το Star Wars ή το σύμπαν της Marvel Comics, το παιχνίδι είχε κάτι για όλους. Η δε πρόσθετη δυνατότητα να δοκιμάσετε οποιοδήποτε τραπέζι δωρεάν (φυσικά με κάποιο χρονικό περιορισμό) επέτρεπε στον οποιονδήποτε να γνωρίζει εκ των προτέρων εάν ήθελε να επενδύσει ή όχι σε κάθε νέο τραπέζι που κυκλοφορούσε η εταιρεία.

TWDFX4Από την αρχή του No Time Left, προσέξτε το ατμοσφαιρικό σκοτείνιασμα του τραπεζιού.

Προσωπικά, ο τίτλος μου έχει ήδη προσφέρει δεκάδες ώρες old school απόλαυσης και το μόνο μου παράπονο είναι πως δεν διαθέτω περισσότερο χρόνο μέσα στο εικοσιτετράωρο, προκειμένου να τον τιμήσω όπως πραγματικά του αξίζει.

Στο δια ταύτα όμως. Το The Walking Dead είναι ίσως το υψηλότερου προφίλ τραπέζι που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα η Zen Studios και δεν είναι τυχαίο πως είναι και το πρώτο DLC τραπέζι για το οποίο εστάλησαν review κωδικοί στον ειδικό τύπο. Οι άνθρωποι της Zen Studios προφανώς γνώριζαν πως είχαν στα χέρια τους ένα pinball διαμαντάκι και επέλεξαν εν γνώσει τους να το χρησιμοποιήσουν για να διαφημίσουν περαιτέρω τον ούτως ή άλλως, πολύκροτο τίτλο τους.

TWDFX7Οι σεκάνς όπου η μπίλια μετατρέπεται σε μπάλα ποδοσφαίρου είναι από τις πιο ατμοσφαιρικές του τραπεζιού, κυρίως χάρη στο φοβερό θέμα που παίζει στην κιθάρα.

Το τραπέζι αντλεί την θεματολογία του από την κορυφαία πρώτη σαιζόν του βραβευμένου video game, με την δράση να χωρίζεται σε πέντε «αποστολές», καθεμία εκ των οποίων αντλεί το καλούπι της από το αντίστοιχο επεισόδιο του παιχνιδιού της Telltale. Καλούμαστε μάλιστα στην αρχή της καθεμίας να λάβουμε και μια «βαριά» απόφαση, ξεσηκωμένη απευθείας από το εκάστοτε επεισόδιο. Εδώ μπορεί κάποιος παίκτης που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με το The Walking Dead να νιώσει έξω από τα νερά του, καθώς τα ονόματα και τα στιγμιότυπα δεν θα του λένε απολύτως τίποτε, αλλά και πάλι, η αγνή, φλιπερίστικη γοητεία του τραπεζιού, σύντομα θα τον κάνει να ξεχάσει τους όποιους ενδοιασμούς του. Σε αντίθεση με αρκετά από τα τραπέζια που έχουν κυκλοφορήσει για το Pinball FX2, το The Walking Dead είναι αρκετά εύκολο, με σχετικά εύκολη ενεργοποίηση των kickbacks όπως και άφθονες ευκαιρίες να «σώσουμε» την μπίλια μας. Tilt χρειάζεται ελάχιστες φορές, όταν κάποιες ράμπες στέλνουν την μπίλια απευθείας στη «χαβούζα» και δεν έχουμε προλάβει να ενεργοποιήσουμε κάποιο από τα «νόμιμα» σωσίματα του τραπεζιού.

TWDFX3Δείγμα του sniping mini-game. Επίσης, ζηλεύω και φθονώ το συναγωνιστή Τσέρμπερο.

Με στοιχειωμένη, λιτή ακουστική κιθάρα να ντύνει την δράση και ένα συγκεκριμένο ζόμπι-στόχο να ενεργοποιεί όλες τις αποστολές, το The Walking Dead κατορθώνει να παρουσιάζεται ως ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό τραπέζι pinball, στο οποίο μπορεί μεν να μην γίνεται ο κακός χαμός που χαρακτηρίζει ένα πιο φαντεζί τραπέζι, αλλά με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται και ο σχετικά αρχάριος παίκτης στο να μην χάνει τον μπούσουλα. Περιλαμβάνεται μάλιστα και ένα πολύ διασκεδαστικό sniping mini-game, όπου η δεξιά και η αριστερή ρακέτα αντίστοιχα, λειτουργούν σαν μοχλοί ελέγχου για ένα σκόπευτρο και στόχος μας είναι να σκοτώσουμε όσο περισσότερα ζόμπι μπορούμε, προτού εξαντληθούν ο χρόνος και τα πυρομαχικά μας.

TWDFX1Επιλέγοντας αποστολή

Τραπέζι ιδιαίτερα καλοστημένο, άψογα διακοσμημένο και με πολύ ισορροπημένο βαθμό δυσκολίας, δύσκολα θα βρείτε καλύτερο εφαλτήριο για την ενασχόλησή σας με το μαγευτικό τίτλο της Zen από το The Walking Dead. Αξίζει πλήρως το κόστος αγοράς του, ενώ αν περιμένετε για κάποια έκπτωση, θα έχετε κάνει μια από τις καλύτερες αγορές σας σε σχέση κόστους/απόδοσης.

Επενδύστε άφοβα!

Pros

  • Απόλυτα ισορροπημένη δυσκολία
  • Μεταφέρει επιτυχημένα την ατμόσφαιρα του The Walking Dead
  • Υπέροχη pinball δράση τόσο για βετεράνους όσο και για αρχάριους

Cons

  • Μια λιτή παρουσίαση η οποία συνάδει μεν με το ύφος της σειράς, αλλά ενδεχομένως φανεί “λίγη” σε φαν των πιο “παρδοσιακών” τραπεζιών, με τα άπειρα φρουφρού και αρώματα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 90%

90%

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL