REVIEWS

SLEEPING DOGS: YEAR OF THE SNAKE DLC

Είναι πραγματικά κρίμα, που ένας τίτλος όμορφος και δυνατός όσο το Sleeping Dogs, μας αποχαιρετά με το χειρότερο και πλέον αδιάφορο όλων των DLC’s του. Τα Nightmare in North Point και Zodiac Tournament, μπορεί να ήταν σύντομα σε διάρκεια, αλλά ήταν σε κάθε περίπτωση αξιοπρεπή, με την kung fu exploitation αισθητική τους να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Το Year of the Snake είχε πίσω του μπόλικο hype, καθώς υποτίθεται πως θα αποτελούσε τρόπον τινά τη συνέχεια της ιστορίας του Wei Shen, με την καριέρα του ως ντετέκτιβ στο Hong Kong να ξαναβρίσκει το ρυθμό της και τον ίδιο να προσπαθεί να σταματήσει μια μυστηριώδη αίρεση προτού εκείνη εκπληρώσει την τελολογική της προφητεία. Τα δέκα πρώτα λεπτά του Year of the Snake είναι και τα καλύτερα. Ο Wei Shen,επιστρέφει στην ενεργό δράση και βρίσκεται, φυσικά, σε δυσμένεια. Αναγκάζεται λοιπόν να ντυθεί ψάρακας περιπολάνθρωπος και από μηχανή του κιμά, αναγκάζεται να δίνει τουριστικές οδηγίες σε υπέρβαρους Αμερικάνους.

YOTS1Γιατί ξέρουμε πως το μόνο που θέλατε για τα Χριστούγεννα ήταν ένα taser…

Η γαλήνη της ρουτίνας του φυσικά ταράζεται, όταν διαπιστώνει πως κάτι πηγαίνει πολύ στραβά με τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς. Και αυτά. Εκεί που περιμένετε πως το DLC θα αναπτύξει κάποιου είδους σενάριο και γενικά θα σας κάνει να ενδιαφερθείτε για την ιστορία και την πλοκή του, μένετε με το κλόμπ στο χέρι και μια φοβερή αίσθηση αμηχανίας στο πρόσωπο, να παίζετε έναν εξομοιωτή ΜΑΤατζή, άνευ λόγου και αιτίας. Το γράφω δίχος ίχνος υπερβολής. Για κάποιο μυστηριώδη λόγο, το σενάριο του Year of the Snake εξαντλείται στα δέκα πρώτα λεπτά του, όπου μαθαίνετε πως υπάρχει κάποια σατανική αίρεση, ένας ανατριχιαστικός Master και πως έχουν σκοπό να τινάξουν όλο το Hong Kong στον αέρα.

Τις υπόλοιπες δυο ώρες που κρατάει η περιπέτεια, τις περνάτε τρέχοντας ασυνάρτητα από δω και από εκεί, σε κάθε πιθανό αστυνομικό σενάριο που φαντάζεστε. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά αποστολές τύπου “Σκόρπισε το πλήθος με δακρυγόνα” και “Πέρνα τις χειροπέδες στους εγκληματίες”, όχι απλώς μου στραβοκάθονται, αλλά μου προξενούν και μια έντονη αλλεργική αντίδραση. Μπορεί να φταίει που είμαι προκατειλημένος και αγνοώ τον κοινωνικό παράδεισο στον οποίο ξυπνάω κάθε μέρα. Μπορεί το γουίσκι μου να έληξε εκεί στη Loc Muinn και να μου το πάσαραν σκάρτο. Φυσικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα αν οι ανωτέρω ενέργειες λειτουργούσαν ως μέρος κάποιου σεναρίου, αν καταλάβαινα ως παίκτης το λόγο για τον οποίο έπρεπε να τα κάνω όλ’αυτά, πέραν του να σκοτώσω την ώρα μου.

YOTS3Αν υπήρχε σενάριο, θα ήταν spoiler.

Τo Year of the Snake λειτουργεί περισσότερο ως interactive κράχτης των hats & skins DLC’s του παιχνιδιού (“Ε παιδιά, δείτε τί ωραίο εκτοξευτή δακρυγόνων φτιάξαμε! Μόλις 0.99€! Και η στολή ΜΑΤατζή, άλλο πράμα! 1.99€ με δώρο το πτυσσόμενο κλόμπ!”) παρά το story based expansion ως το οποίο διαφημίστηκε. Ως δικαιολογία για να χαζολογήσετε λίγο ακόμη στον σαγηνευτικό κόσμο του Sleeping Dogs, είναι επαρκές. Προσθέτει κάποια γκατζετάκια και διάφορες “αστυνομικές δραστηριότητες” ως secondary missions, χωρίς ποτέ όμως να προσπαθεί να τα κάνει ελκυστικά ή να τους δώσει κάποιο χαρακτήρα ή πλαίσιο.

Εξ αποκαλύψεως αρπαχτή, το Year of the Snake απευθύνεται μονάχα στους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς του παιχνιδιού, οι οποίοι θα πληρώσουν όσο όσο για να επιστρέψουν στο σουρεαλιστικό αυτό Hong Kong. Οι υπόλοιποι, σε έκπτωση -75% και πολύ του είναι.

Pros

  • Τα δέκα πρώτα λεπτά του είναι σχεδόν απολαυστικά, με το χιούμορ τους και την επιστροφή του Shen ως δυσσαδερού περιπολάνθρωπου.
  • Περισσότερο Sleeping Dogs χάος.

Cons

  • Ανύπαρκτο, άθλιο σενάριο, παρά το hype και τις διαφημίσεις.
  • Εξομοίωση ΜΑΤατζή χωρίς ιδιαίτερο, λόγο, αιτία ή σκοπό.
  • Υπερβολικά σύντομη διάρκεια για την τιμή του.
  • Δείχνει έντονα πως αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς κατέληξε και η προχειρότητα αυτή περνάει στον παίκτη.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 55%

55%

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL