LATEST NEWS

Στο… κενό το Yogventures!

Μέσα στη θύελλα των πανταχού Kickstarter campaigns, απολύτως αναμενόμενο ήταν ότι θα υπάρξουν κι εκείνα τα παιχνίδια που ενώ θα καταφέρουν να χρηματοδοτηθούν, εν τέλει, για τον οποιοδήποτε λόγο, δε θα δουν ποτέ το φως της κυκλοφορίας.

Τελευταία κι αρκετά τρανταχτή –λόγω του ύψους του ποσού που (περιέργως;) συγκέντρωσε- περίπτωση είναι αυτή του Yogventures!, ενώ παιχνιδιού από την εταιρεία Winterkewl Games που περιγραφόταν ως… “open world sandbox adventure game” (σ.σ. άντε να δούμε δίπλα σε τι άλλο θα δούμε τον τίτλο «adventure game»).

Με στόχο τα $ 250.000 κατάφερε να αποσπάσει περισσότερα από $ 550.000 (!!!) μέσω της Kickstarter καμπάνιας του. Κι όμως, η εξαμελής ομάδα της Winterkewl Games συνειδητοποίησε ότι οι εξαγγελίες περί του περιεχομένου του παιχνιδιού της αποδείχθηκαν υπερφίαλες και υπερβολικά φιλόδοξες, αδυνατώντας τελικά να τις πραγματοποιήσει. Με τα χρήματα να λαμβάνονται τον Μάιο του 2012, ήρθε και πέρασε ο Δεκέμβριος του ίδιου έτους χωρίς ο τίτλος να κάνει την εμφάνισή του, όπως προβλεπόταν να συμβεί, πέρασε κι ολόκληρο το 2013 και κάπως έτσι φτάσαμε στα μέσα του 2014 για να ανακοινωθεί η ματαίωσή του.

Το αποτέλεσμα είναι οι 13.647 backers του Yogventures! να λάβουν έναν early access κωδικό για ένα άλλο, παρόμοιου περιεχομένου, παιχνίδι στο Steam, το TUG. Μάλλον η λέξη φιάσκο αδυνατεί να περιγράψει το μέγεθος της αποτυχίας του εν λόγω project. Και φυσικά κάπως έτσι ο Kickstarter θεσμός χάνει σημαντικό μέρος της τεράστιας δυναμικής που αρχικά διέθετε…

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

2 Comments

  1. Μιλάμε για πραγματικά κολοσσιαίο φιάσκο. Περαιτέρω, ήδη πιστεύω έχει ξεθυμάνει εντελώς η όποια δυναμική του ΚΣ, εκτός κι αν μιλάμε ήταν για πολύ μικρά projects που τελικά εκπλήσσουν με την ποιότητά τους ή για πρώτα μεγέθη της αγοράς (Obsidian) που αποφεύγουν την διαδικασία τριβής με κάποιο εκδότη.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL