LATEST NEWS

Titan X, το επόμενο παιδί της nVidia

Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα δεν είναι και το καλύτερο που έχει υπάρξει για την nVidia, καθώς ο σάλος που προκλήθηκε αναφορικά με την αδυναμία αξιοποίησης και των 4GB VRAM που φοράει η GTX 970, έβλαψε αρκετά την εικόνα, τη φήμη, αλλά και το κύρος της εταιρείας.

Σε μια προσπάθειά της ν’ αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και ταυτόχρονα να στείλει το μήνυμα ότι δε πτοείται κι είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να διαθέσει στην αγορά τη δυνατότερη GPU, στη διάρκεια του φετινού GDC συνεδρίου και την ώρα παρουσίασης της Unreal Engine, έκανε την αποκάλυψη της νέας της κάρτας, Titan X.

Το νεότερο μέλος της Titan οικογενείας έρχεται με 12GB VRAM (!!!), διαθέτει 8 δισεκατομμύρια transistors και υπόσχεται να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τον τίτλο που κουβαλά η GTX 980 ως η δυνατότερη μονοπύρηνη GPU.

Το ερώτημα που γεννιέται βέβαια είναι αν είναι καλό για την nVidia, από άποψη τακτικής, να “καίει” τόσο γρήγορο την ναυαρχίδα της 9xx σειράς της, τη στιγμή μάλιστα που κανείς δε μπορεί με σιγουριά να πει τι ετοιμάζει ως απάντηση η AMD. Αναμένουμε να δούμε και την τιμή της Titan X, που βέβαια δύσκολα θα κυμαίνεται κάτω απ’ το χιλιάρικο.  

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

3 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL