REVIEWS

TUMBLESTONE

Σύμφωνα με την «The Quantum Astrophysicists Guild», την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το Tumblestone (και του The Bridge), το παιχνίδι που θα παρουσιάσουμε σήμερα είναι το πρώτο αυθεντικό match-3 action puzzle παιχνίδι τα τελευταία χρόνια. Μάλλον όμως, αγνοούν την κυκλοφορία του εξαιρετικού Ironcast, το οποίο κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ μπροστά από τους ανταγωνιστές του. Η αλήθεια είναι όμως πως το Tumblestone δε τα πάει και άσχημα. Ας το δούμε πιο αναλυτικά…

SINGLE-PLAYER

Στο κόσμο του παιχνιδιού, έχει γίνει επιδρομή από κύβους σε διάφορα χρώματα, τα Tumblestones. Σκοπός μας είναι να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια που θα βρεθούν στο δρόμο μας, να βρούμε το Tumblecrown και να λύσουμε μια και καλή το πρόβλημα. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να ολοκληρώσουμε όλα τα επίπεδα μιας περιοχής ώστε να προχωρήσουμε στην επόμενη. Οι περιοχές αυτές είναι δώδεκα στον αριθμό και κάθε μία αριθμεί πολλά και χορταστικά επίπεδα ενώ έχει και το δικό της modifier που θα καθορίσει την εκάστοτε στρατηγική μας. Μπαίνοντας σε κάθε νέα περιοχή θα γνωρίσουμε έναν νέο χαρακτήρα και με αυτόν θα πορευθούμε στα επόμενα επίπεδα.

tumblestone 1

Η δυσκολία εξελίσσεται και αυξάνεται πολύ ομαλά κατά τη διάρκεια της πορείας μας, με τις πρώτες περιοχές να είναι αρκετά εύκολες αλλά με τις τελευταίες να είναι «διαολεμένα» δύσκολες. Πραγματικά υπήρξαν επίπεδα, τα οποία αμφιβάλω ότι θα είχα την υπομονή και την επιμονή να τα περάσω αν δεν μου έδινε τη δυνατότητα το review code να το κάνω εύκολα και αναίμακτα.

Να σημειωθεί πως στο παιχνίδι, πέρα του story mode, υπάρχει και το Arcade mode. Σε αυτό υπάρχουν τρία υποmodes, τα Marathon, Heartbeat και Infinipuzzle, τα οποία θα έλεγα πως είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικά και πολύ εθιστικά καθώς πάντα θες να δοκιμάσεις άλλη μια φορά να σπάσεις το ρεκόρ σου. Αρνητική εντύπωση μου έκανε όμως η παντελής έλλειψη δυνατότητας αναίρεσης μιας κίνησης μας. Θα το έβρισκα σωστό να υπάρχει στο multiplayer αλλά το να μη μπορώ να πάω μία κίνηση πίσω, με αποτέλεσμα να μη καταφέρω να ολοκληρώσω το επίπεδο, το βρίσκω τελείως ανώφελο. Θα μπορούσε έστω να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής από το παίκτη, για το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμο κάτι τέτοιο ή όχι.

MULTI-PLAYER

Διαβάζοντας στο steam για το παιχνίδι, μου έκανε εντύπωση η ύπαρξη competitive ranked multiplayer. Μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον το συγκεκριμένο mode, με τη κατάταξη των παικτών σε ranks, κάτι που θα έδινε ένα κίνητρο για ακόμη περισσότερη ενασχόληση με το παιχνίδι. Δυστυχώς όμως, οι προσδοκίες μου δε καλύφθηκαν πλήρως, καθώς αντί για ranks, υπάρχει ένα σύστημα με levels, το οποίο όμως level επηρεάζεται και από το single player. Δηλαδή κάποιος που έχει αφιερώσει πολύ χρόνο παίζοντας μόνος του, θα είναι υψηλότερα στη κατάταξη από κάποιον που ασχολείται μόνο με το multiplayer.

tumblestone 2

Στα lobbies υπάρχει δυνατότητα για παιχνίδι από 2 έως και 4 παίκτες με τα διάφορα modifiers του single player να κάνουν την εμφάνιση τους και εδώ. Το κακό είναι πως το να βρεις αντιπάλους για online παιχνίδι είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού τα lobbies δε θα έλεγα πως σφύζουν από ζωή. Σε αυτό ίσως παίζει ρόλο και η (κατά τη γνώμη μου) τσιμπημένη τιμή που φτάνει τα 23 ευρώ. Στα θετικά είναι σίγουρα και η παρουσία του local multiplayer στο οποίο μπορούμε να βάλουμε αντίπαλους και bots. Εκεί όμως που πραγματικά δίνει ρέστα η εταιρεία, είναι η πανέξυπνη κίνηση να κυκλοφορήσει το multiplayer mode και μόνο του, αυτόνομο. Όποιος λοιπόν θέλει να ασχοληθεί μόνο με το online κομμάτι του παιχνιδιού, μπορεί να αγοράσει μόνο αυτό, χωρίς να πρέπει να πληρώσει για ολόκληρο το παιχνίδι.

ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ

Για τους λάτρεις του είδους, το Tumblestone είναι ένα παιχνίδι που θα τους κρατήσει πάρα πολλές ώρες παρέα. Παράλληλα, η ύπαρξη του (έστω και ελλιπούς) ranked συστήματος, δίνει την αίσθηση του ανταγωνισμού με τους υπόλοιπους παίκτες. Αν λοιπόν ψάχνετε ένα τέτοιο παιχνίδι για «χαλαρή» διασκέδαση και δε σας καλύπτουν τα αμέτρητα, παρόμοιου ύφους, παιχνίδια που υπάρχουν στο facebook, τότε το Tumblestone είναι εδώ για εσάς.

Pros

  • Μεγάλη διάρκεια (40+ ώρες για την ολοκλήρωση του story mode)
  • Ύπαρξη local multiplayer για ως και 4 παίκτες στον ίδιο υπολογιστή
  • Δυνατότητα αγοράς μόνο του multiplayer κομματιού του παιχνιδιού

Cons

  • Ίσως παραείναι δύσκολο προς το τέλος
  • Η απουσία δυνατότητας αναίρεσης ακόμα και στο single player
  • Ελλείψεις στο ranked σύστημα και λίγος κόσμος στα lobbies
  • Δε προσφέρει κάτι νέο στο είδος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 76%

76%

Νίκος Τσοκτουρίδης

Ο Νίκος, καπετάνιος στο επάγγελμα, δαμάζει τα κύματα παίζοντας games. Έχει ένα μεγάλο όνειρο: Να μεταδώσει στον Τσοκ Τζούνιορ την αγάπη του για το PC Gaming, τον ΠΑΟΚ και το Ragequit. Email: [email protected] - Steam | Facebook  

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL