LATEST NEWS

[UPDATED] Neverwinter Nights: Enhanced Edition από την Beamdog!


Warning: Undefined array key "host" in /home/admin/web/ragequit.gr/public_html/wp-content/plugins/jannah-optimization/inc/lazyload.php on line 165

Για Planescape το πηγαίναμε, αλλά τελικά η Beamdog μέσω stream ανακοίνωσε την δημιουργία του Neverwinter Nights: Enhanced Edition! Προς το παρόν δεν υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά τα pre-orders για το game θα ανοίξουν από αύριο, οπότε δεν πρέπει να απέχουμε και πολύ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκευθείτε το press release της εταιρείας, και παρακολουθείστε το επίσημο announcement trailer.


Update στις 17/11/2017:

Εν τέλει, μέσω επίσημης δήλωσης στην ιστοσελίδα της Beamdog, o ιδρυτής της εταιρείας Trent Oster φαίνεται πως θέτει τέρμα στις όποιες φήμες δηλώνοντας πως το επίμαχο concept art ήταν απλά “ένα διερευνητικό brainstorming project” και πως “προς το παρόν τουλάχιστον, η εταιρεία δεν έχει στα σκαριά νέο Planescape game”.

Όπως και να έχει, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε αν το όλο project σχετικά με το “Planescape: Unraveled” παρήγαγε μόνον αυτό το concept art ή αν προχώρησε και περαιτέρω.

Αρχική είδηση στις 13/11/2017:
Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από τις ημίγλυκες εντυπώσεις που μας άφησε το Torment: Tides of Numenera στην προσπάθειά του να αποτελέσει “πνευματικό διάδοχο” ενός εκ των σπουδαιότερων και βαθύτερων RPG στην ιστορία, του Planescape: Torment της Black Isle Studios. Μετά την έκβαση αυτής της απόπειρας, θα πίστευε κανείς πως δεν υπήρχε περίπτωση να προβεί οποιαδήποτε εταιρεία σε κάποιο νέο gaming εγχείρημα που θα υπονοούσε στοιχειώδη σύνδεση με το “απλησίαστο” PST… Αλλά ίσως τελικά να μην είναι έτσι.

Πριν 2 εβδομάδες, το youtube κανάλι Storyhive πραγματοποίησε ένα αφιέρωμα στην Beamdog, την εταιρεία που μας έδωσε, μεταξύ άλλων, τις Enhanced Editions των Baldur’s Gate, Icewind Dale αλλά και του αρχικού Planescape: Torment. Σε κάποια φάση του αφιερώματος (στο 2:37, συγκεκριμένα) φαίνεται η οθόνη ενός εκ των artists της εταιρείας, στην οποία οθόνη ο επιμελής παρατηρητής μπορεί να εντοπίσει… κάτι αρκετά ενδιαφέρον (κλικ στην εικόνα για ζουμάρισμα): 

planescape

Αφενός, η ονομασία του αρχείου που επεξεργάζεται ο artist είναι Faction_Fated_Thumbs – με στοιχειώδες ψάξιμο προκύπτει πως οι Fated είναι αρκετά διάσημο faction στο σύμπαν του Planescape. Με λίγο παραπάνω ψάξιμο μπορούμε να βρούμε επακριβώς το concept art που φαίνεται στην οθόνη, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μια κατηγορία NPCs υπό την ονομασία Golden Lords – σύμφωνα με το Planescape Wiki, οι Ευγενείς που κατοικούν στην περιοχή Lady’s Ward της πόλης Sigil ονομάζονται… Golden Lords.

Και σα να μην έφταναν αυτά…  στον τίτλο της υπό επεξεργασία εικόνας, διακρίνεται επίσης επακριβώς η ονομασία Planescape Unraveled.

Είναι απλά μια σειρά συμπτώσεων και τυχαίων ονομασιών αρχείων; Είναι φιλολογικό ψάξιμο του artist για κάποιο άλλο project; Μήπως είναι στα σκαριά από την Beamdog νέο PLANESCAPE RPG, με τον ενδεχόμενο τίτλο Planescape Unraveled; Ή μήπως πρόκειται για ένα expansion του Planescape Torment Enhanced Edition, που θα διαδραματίζεται στην περιοχή Lady’s Ward; Λογικά θα μάθουμε σχετικά σύντομα. Προς το παρόν… Hype.

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL