Reply To: Προτάσεις για ταινία

#347586
mindraven
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 269
Offline
Replies: 269
Been thanked: 0 times

Το Sideways είναι αγαπημένη ταινία. Φαντάζομαι θα μου αρέσει πολύ. Παίζει και ο Bruce Dern που γουστάρω. Θα σου πω.

Άσχετο όσοι δεν έχετε δει το Ex machina. Δείτε το άμεσα. Είναι καταπληκτική ταινία. Οι ηθοποίοι παίζουν καταπληκτικά και έχει σενάριο και σκηνοθεσία σεμιναριακού επιπέδου. Θεωρώ πως έχει αδικηθεί κατάφορα που δεν πήρε όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου. Δεν μου κάνει εντύπωση βέβαια με τα θέματα που θίγει.

Δεν μπορώ να πω πως περιμένω κάτι ξεχωριστό από τον Burton πλέον. Οι τελευταίες του ταινίες του είναι στην καλύτερη μέτριες. Μόνο και μόνο για τον Keaton θα διατηρήσω μια μικρή αμφιβολία για το αν θα τη δω. Στο Birdman ήταν καταπληκτικός.

Nebraska.

Δείτε το.

Το Nebraska το έχω σταμπάρει καιρό και θα το δω σήμερα.

Ομολογώ εντυπωσιάστηκα. Η ταινία παρά το γεγονός πως εχει αργούς ρυθμούς, είμαι κουρασμένος γιατί δουλεύω από τις 11 και θα ξεμπερδέψω από την δουλειά στις 7 το πρωί μ' έχει βάλει στην διαδικασία να ψάξω περισσότερα πράγματα γι' αυτή. Από το πως γράφτηκε το σενάριο της μέχρι το που αλλού έπαιζαν οι ηθοποίοι που συμμετείχαν. Έχει τόσο καυστικό χιούμορ και  οικονομία διαλόγων. Αποκαλύπτονται μόνο όσο χρειάζονται και την κατάλληλη στιγμή. Οι ηθοποιοί δίνουν τα ρέστα τους. Οι καταστάσεις είναι τόσο πιστευτές και συνάμα αναπάντεχες. Οι χαρακτήρες είναι τραυματισμένοι από την πραγματικότητα που ζουν και δεν δρουν για να την αλλάξουν. Τουλάχιστον όχι συστηματικά αλλά περισσότερα σπασμωδικά και προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τον συνανθρωπό τους. Είναι καταπληκτικό το πόσο αληθινοί είναι οι διάλογοι που έχουν γραφτεί για την ταινία. Δεν είναι τυχαίο που ο σεναριογράφος παραδέχεται πως έχει δανειστεί πολλά στοιχεία από αληθινούς ανθρώπους. Και τελειώνοντας το κατεβατό που η κούραση και ο θαυμασμός μου υπαγορεύουν θα γράψω εντός σπόιλερ δυο πράγματα ακόμη για όσους την έχουν δει για τους συμβολισμούς της ταινίας.
Η διαδρομή στην ταινία ξεκινάει από το billings(λογαριασμοί ανοιχτοί που έχουν δημιουργηθεί από τον βίο του Woody μέχρι εκείνη τη στιγμή) και εξελίσσεται κυρίως ανάμεσα σε δυο αμερικανικά σύμβολα το Hawthorne και το Lincoln. Ο Payne ασκεί κριτική στην απληστία και στη συντηρητική αντίληψη της μοναδικότητας που καλλιεργείται στην Αμερική, γιατί όχι  και σε ολόκληρο τον δυτικό πολιτισμό, οι συνήθειες της αυταρέσκειας του οποίου δεν θα απομακρυνθούν πολύ από την κληρονομιά των πράξεων που έχει διαπράξει (Hawthorne) και των ονείρων, όσο ματωμένα και ανήθικα και αν είναι, που αξίζουν να τα κυνηγήσεις για να τα πραγματοποιήσεις παρά την εσφαλμένη ατέλειά τους (Lincoln). Μου θύμισε το θέμα που απασχολεί τους Coen σε όλους τους τις ταινίες, τη βλακεία και την ευτέλεια των ανθρώπων. Κομμάτι μπόνους  

Back to top button
Follow on Feedly

Close
Close