HARDWARE

Review: AMD RX 480 8GB

solaufein

PC hardware enthusiast & gamer από εποχή i486 συμβατών, για κάποιο λόγο δεν είχε σχέσεις με καμία κονσόλα, ούτε φορητή ούτε αφόρητη. 'Οταν δεν τρέχει κάποιο benchmark, παίζει ότι καλό του μπεί στο μάτι. Φήμες θέλουν τελευταία να προσπαθεί να τα συνδυάσει.

18 Comments

  1. Καταπληκτική δουλειά, Γιώργο (γνωρίζοντας και λίγο εκ των έσω το μόχθο για να βγάλεις όλες αυτές τις μετρήσεις)! Παρότι το review είναι για την 480, αυτό που διαφαίνεται είναι ότι η Nano παρά το μέγεθός της είναι αστεράκι! Μακάρι να υπήρχαν λεφτά να κάναμε side-project ένα “pocket” PC που θα έφτανε σε μέγεθος ακόμη και slim κονσόλες, αλλά με δυνατότητες για UHD! :p

    Φυσικά η nVidia εξακολουθεί να είναι αρκετά μπροστά (ακόμη και με την “πεπερασμένη” 980Ti) και θα είναι μέχρι να δούμε κάτι σοβαρό από την κόκκινη πλευρά στις high-end κάρτες.

  2. δεν καταλαβαίνω γιατί η έλλειψη DVI θεωρείται σαν «αρνητικό». Η DVI είναι αποφασισμένο εδώ και πολλά χρόνια να πεθάνει για χάρη τού DisplayPort. Δεν έχει κανένα νόημα το 2016 (εκτός από την υποστήριξη παλιότερου υλικού).

  3. Δεν γίνεται κάρτα γραφικών στα 300€ να μην έχει πλήρες backplate. Αλλος θα έχει παλιότερη οθόνη, κάποιος ίσως έχει καποια “Κορεάτικη” υπερχρονίζουσα μόνο από DVI. Δεν είναι τυχαίο πως όλες οι “aftermarket” RX 480 το έχουν προσθέσει.

  4. τριβω τα ομορφα αμυγδαλωτα μου ματια…. δουλεια οχι εφαμιλλλη, αλλα ευκολα ανωτερη απ των “μεγαλων” ξενων hardware sites.
    μολις ειδα το 1/13 κατω στο πουλνταουν μενου, καταλαβα οτι κατι καλο παιζει και οτι το ρηβιου θα ηταν πληρεστατο. αλλα εμεινα μαλακας κυριολεκτικα οταν ειδα μετρησεις για 21 παιχνιδια. γκασπ… αυτο δεν υπαρχει πουθενα. συνηθως ξεπετανε 5 το πολυ και τελειωνουν.

    σολαουφειν, μπραβο. και λιγα ειπα.
    δε βρισκω φατσουλινι με υποκλιση, αλλά θα βαζα καμια δεκαρια για να σας δωκω την εικονα.

  5. Προσωπικά, δεν το θεωρώ μειονέκτημα για τις ποιο ακριβές κάρτες, ίσα ίσα, αν η κάρτα δεν έχει DVI, γίνεται εύκολα single slot με ένα full cover waterblock και aftermarket backplate. Για την κατηγορία τιμής της RX480 όμως, είναι ένα μικρό μειονέκτημα, τουλάχιστον για κάποιες κατηγορίες χρηστών, ειδικά αφού δεν υπάρχει κάποιος DP σε DVI μετατροπέας στην συσκευασία.

  6. Εξαιρετικό άρθρο-έπος, σίγουρα εφάμμιλο άλλων πιο “μεγάλων” σαιτ του εξωτερικού και του εσωτερικού…

    Από τους πίνακες που είδα, μου κάνει εντύπωση η απόδοση της 980ΤΙ. Να φαντάστω ότι η 1080 θα κυριαρχήσει εξίσου απόλυτα και όταν χαμηλώσει η τιμή λίγο ακόμα θα είναι η καλύτερη επιλογή; Επίσης, άμα κάποιος μπορεί να βρει την Ρ9 Νανο από εξωτερικό σε παραπλήσια τιμή με την 480 από Ελλάδα, είναι καλύτερο να την προτιμήσει; Ειδικά, άμα προσανατολίζεται σε SFF HTPC;

  7. ΣΥ-ΓΧΑ-ΡΗ-ΤΗ-ΡΙΑ για το άρθρο!!! Ασχολούμαι με το “ποταπό” άθλημα του P.C. gaming από το 2001 και νομίζω πως δεν έχω ξαναδεί αντίστοιχο άρθρο. Ελπίζω αυτό το άρθρο να είναι απλώς η αρχή για αντίστοιχα hardware reviews και ειδικότερα για c.p.u. και g.p.u.

  8. Η Nano είχε σχεδιαστεί με ακριβώς αυτήν την πλατφόρμα κατά νου, επομένως είναι μία πάρα πολύ “niche” κάρτα. Αν παρατηρήσεις τις επιδόσεις της, σε ορισμένες καταστάσεις διαπρέπει και σίγουρα είναι πολύ καλή επένδυση (μέχρι την κυκλοφορία της επόμενης αντίστοιχης κάρτας).

  9. Είναι η τέλεια επιλογή για μικρού μεγέθους καταστάσεις, ότι ποιο δυνατό στο μέγεθος της, αλλά είναι ακριβή για τους ίδιους λόγους. Μεταχειρισμένη αξίζει πολύ, η κάρτα στη δοκιμή έκανε συνεχώς throttling και μάλιστα σχετικά χαμηλά. Με ένα μικρό +20% στο power limit παραμένει σταθερά στα 1000MHz και είναι ~10% ποιό γρήγορη όπως παρατήρησα.

    Η 980Ti είναι ακόμα ένα τερατάκι. Το boost περί τα 1250MHz βέβαια σημαίνει κάποια aftermarket, δεν είναι αντιπροσωπευτικό μιας reference. Σημ.: Η συγκεκριμένη gigabyte extreme καταφερε τα νουμερα που βλέπετε με 57% του Power Limit της. Τρέχει απρόσποπτα στα 1550MHz boost, είναι από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη, υλοποίηση μαζί με την Classified.

  10. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Γνωρίζετε άμα έχει ακουστεί κάπου αν θα υπάρξει συνέχεια στη σειρά Νανο από την ΑΜΔ στο βραχυ/μεσοπρόθεσμο μέλλον ; Και βγαίνει μόνο σε έκδοση reference και όχι από τρίτους κατασκευαστές;

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL