LATEST NEWS

Έφθασε η GTX 760.

H nvidia ρίχνει στην αγορά τη νέα “μεσαίου κυβισμού” κάρτα της με το όνομα GTX 760, η οποία βέβαια δεν είναι ακριβώς νέα. Αποτελεί ακόμα ένα παράγωγο του πυρήνα GK104 όπως και οι GTX 680/670/660ti. Σε σχέση με τις αδελφές της, η 760 έχει δύο SMX μονάδες απενεργοποιημένες (6/8) ,έναντι μιας στις 670/660ti (7/8) ενώ 680 (όπως και η διάδοχός της 770) έχει και τα οχτώ clusters ενεργοποιημενα, καθώς και 2GB GDDR5 VRAM (256άρι bus). Πρακτικά πρόκειται για μια “κομμένη” έκδοση της 670 (η οποία είναι με την σειρά της μια κομμένη 680) αλλά χρονισμένη ελαφρώς υψηλότερα (980Mhz βάση/1033Mhz boost) προορισμένη να αντικαταστήσει την 660 ti και να καταλάβει την θέση της στη μάχη απέναντι στις Radeon 7870XT/7950. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την άφιξή της στην ελληνική αγορά καθώς και την τιμή της.

Βασίλης Ξερικός

Γεννημένος στην Αθήνα το 1979. Gamer εξ απαλών ονύχων, η πρώτη μου επαφή με το σπορ έγινε με έναν κλώνο του Pong σε προσχολική ηλικία.  Αν και πιστός χρήστης PC από to 1989 και την εποχή των XT έχουν περάσει από την κατοχή μου και διάφορες κονσόλες (Atari 2600, διάφορες Sega, σειρά των Playstation κλπ) ενώ η εισαγωγή μου στην gaming δημοσιογραφία έγινε μόλις το Γενάρη του 2012 και το PC Master. Παλαίμαχος των adventures, πλέον μοιράζω τον gaming χρόνο μου μεταξύ MMO, RPG (κάθε είδους) και Shooters. Email:  [email protected] Follow me: Facebook | Twitter | SteamID: Kuivamaa

13 Comments

  1. Φαίνεται να γυροφέρνει τις επιδόσεις τις 670, ανάλογα το game είναι από 5% πιο αργή έως 5% πιο γρήγορη…

    Οπότε δεν είναι η κάρτα που θα βάλει φωτία στα benchmarks, αλλά στην κατηγορία τιμής της (δε θα αργήσουν να σκάσουν στην αγορά υλοποιήσεις με λιγότερα από 250 ευρώ), είναι απλά ασυναγώνιστη.

    Πάει πολύς καιρός που η πιο value-for-money GPU σε αυτή την κατηγορία τιμής δεν είναι AMD. Άντε επιτέλους λίγος ανταγωνισμός προς όφελός μας.

  2. Για 2-3 βδομάδες η τιμή θα είναι σίγουρα φουσκωμένη σε σχέση με την τιμή σε ντόλαρς που δίνει η Nvidia (αν και δε πιστεύω πάνω από 280 ευρώ), μετά όμως θα δούμε και τίμια τιμολογημένες κάρτες, όπως έγινε και με την 770.

  3. Η nvidia δίνει στους reviewers πάντα κομμάτια που boostάρουν ψηλότερα από τον μέσο όρο που αγοράζεις στα καταστήματα. Δεν γίνεται εκ των πραγμάτων να ισοφαρίζει την 670 γιατί έχει πιο αδύναμο πυρήνα, είναι σαν να λέμε ότι μια 670 ισοφαρίζει την 680 επειδή έχει λίγο ψηλότερα ρολόγια.

  4. Το αν και ο πηρύνας είναι όντως κομμένος, πιο πολύ από όσο μπορούν θεωρητικά να αντισταθμίσουν τα αυξημένα ρολόγια (δυστυχώς μόνο για τον πηρύνα, όχι για τη μνήμη), τα benches εκεί την τοποθετούν, πάνω-κάτω.

    Αν αυτό που λες για τις διαλεγμένες κάρτες ισχύει, τότε ισχύει και για τις 670 που έχουν οι reviewers στα χέρια τους, έτσι δεν είναι; Οπότε οι ποσοστιαία διαφορά παραμένει περίπου ως έχει.

    Επίσης, οι περισσότερες 760 που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα καταστήματα του εξωτερικού για περίπου 220 λίρες αγγλίας, είναι factory overclocked στα επίπεδα των “διαλεγμένων για τους reviewers” GPU, οπότε μπορείς να περιμένεις κατ’ ελάχιστο αντίστοιχη απόδοση με αυτές.

  5. Τα πράγματα είναι απλά.Η 760 έχει πιο αδύναμο πυρήνα,απλά είναι ρυθμισμένη πιο κοντά στα όριά της. Αν πάρεις μια απλή 670 και την κουρδίσεις με το Afterburner στα ίδια ρολόγια θα βγει μπροστά, γιατί μιλάμε για το ίδιο τσιπ απλά με ενα SMX επιπλέον. Ειναι σαν να πάρει η AMD μια 7850, να την κουρδίσει ψηλά ώστε να κοντράρει την 7870 και να την βαφτίσει 8850.

  6. Τελικά είμαι πολύ μικρός και αθώος…

    Τιμή MSI 760 Gaming Edition, 320 ευρώ, 300 άμα την παραγγείλεις από internet και δε μας βρωμίσεις το μαγαζί με το χνώτο σου. Για μια κάρτα που στην υπόλοιπη ευρωζώνη κάνει 260 ευρώ.

    Όχι πως δε περίμενα μια αρχική αισχροκέρδια που έχει καταντήσει feature της ελληνικής αγοράς, αλλά έλεος.

    Όποιος βιάζεται, λύση-μονόδρομος είναι η παραγγελία από εξωτερικο, όπως έγραψε ο Borracho.

    Διατηρώ την ρομαντική πεποίθεση πως δε θα αργήσουν να φανούν κάρτες σε λογικές τιμές και στη χώρα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL