REVIEWS

PIXEL PUZZLES: UNDEADZ

Κάποιοι τα λατρεύουν και κάποιοι λατρεύουν να τα μισούν. Θεωρώ πως ενδιάμεση κατηγορία δεν υπάρχει. Ο λόγος για τα παζλ ή πιο σωστά Jigsaw Puzzles. Προσωπικά ανήκω στη δεύτερη κατηγορία καθώς δε μπορώ να σπαταλήσω ώρες ψάχνοντας τη μικρή λεπτομέρεια στο τάδε κομμάτι που θα φανερώσει τη θέση του μέσα στο χάος των χιλίων κομματιών. Αξίζει εδώ να αναφέρω και τα δύο πιο εκνευριστικά πράγματα σχετικά με τα puzzles. Οι εικόνες με τεράστιο ουρανό ή θάλασσα που τα πάντα είναι μπλε και αυτό το τελευταίο κομμάτι που χάνεις και το συνειδητοποιείς μόνο μόλις φτάσεις στο τέλος.

Ας πάω όμως στο παιχνίδι που είμαι εδώ για να σας παρουσιάσω που δεν είναι άλλο από το Pixel Puzzles: UndeadZ. Αφού λοιπόν δεν έβαλα μυαλό από τον εξομοιωτή ελικοπτέρου ανέλαβα το review ενός εξομοιωτή Puzzle. Για να μην αδικήσω όμως το παιχνίδι, ούτε και τους developers (Decaying Logic), είναι αυτονόητο πως αυτό απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό και θα προσπαθήσω να μπω στη θέση αυτού του κοινού για να κρίνω το αποτέλεσμα.

Pixel Puzzles UndeadZ 1Φτιάχνοντας το πρώτο μας παζλ

Έστω λοιπόν ότι ανήκετε στη πρώτη από τις κατηγορίες της πρώτης σειράς και αγαπάτε να ολοκληρώνετε puzzles. Το Pixel Puzzles: UndeadZ είναι εδώ για να σας προσφέρει αρκετές ώρες ενασχόλησης με το αγαπημένο σας αντικείμενο. Τα διαθέσιμα puzzles είναι 19 και το καθένα έχει τις ιδιαιτερότητες του. Σε κάθε παζλ ο αριθμός των κομματιών αλλάζει, από εξήντα στα εύκολα επίπεδα μέχρι και τριακόσια πενήντα στα τελευταία, ενώ το σχήμα των κομματιών αυτών είναι διαφορετικό (ξεχάστε το κλασικό σχήμα των παζλ) από εικόνα σε εικόνα.

Τα κομμάτια ρέουν σε ένα ποτάμι πάνω και αριστερά από την εικόνα και δε χρειάζεται να τα περιστρέψουμε καθώς είναι ήδη στη σωστή θέση. Εδώ παρατήρησα πως πολλές φορές και ειδικά σε επίπεδα με πολλά κομμάτια, υπάρχει μια δυσκολία επιλογής του κομματιού που επιθυμούμε και συχνά αθελά μας θα επιλέγουμε κάποιο άλλο. Επίσης υπάρχουν φορές που κάποιο κομμάτι κολλάει σε κάποια γωνία, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να εντοπιστεί (ακόμα και εδώ μας κυνηγάει η κατάρα του χαμένου κομματιού).

Pixel Puzzles UndeadZ 2Άντε βγάλε άκρη σε αυτό το χάος

Για να δώσει το παιχνίδι το κάτι διαφορετικό έχει εισαγάγει ένα είδος (προαιρετικού) παράλληλου top down shooter παιχνιδιού κατά τη διάρκεια της λύσης του παζλ, το οποίο όμως είναι ζωτικής σημασίας. Όσο λοιπόν κολλάμε κομμάτια θα πρέπει να έχουμε το νου μας στο κάτω μέρος της οθόνης όπου δεχόμαστε επίθεση από ζόμπι. Για να περάσουμε το επίπεδο θα πρέπει να κρατήσουμε ζωντανό τον ήρωα μας μέχρι να λύσουμε το παζλ. Έχουμε στη διάθεση μας 10 defense sockets στα οποία μπορούμε να τοποθετήσουμε νάρκες ή εμπόδια στα ζόμπι ώστε να τα καθυστερήσουμε και να προλάβουμε να τα σκοτώσουμε με το όπλο ή τις βόμβες μας. Όλα αυτά φυσικά κοστίζουν χρήματα, zombucks στο παιχνίδι, τα οποία μαζεύουμε τυχαία όταν κολλάμε κομμάτια μεταξύ τους στο παζλ.

Κάτω αριστερά στην οθόνη μας υπάρχει ο Zomz Timer. Στην ουσία μιλάμε για μια αντίστροφη μέτρηση, στο τέλος της οποίας θα γίνει ντου από ζόμπι, αντί για ένα-ένα που έρχονται κανονικά. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχουμε κολλήσει αρκετά κομμάτια στο παζλ που σημαίνει πως θα έχουμε μαζέψει αρκετά λεφτά για να καταφέρουμε να μείνουμε ζωντανοί. Μόλις τελειώσει το κύμα νεκροζώντανων ο χρόνος ξανά αρχίζει να μετράει αντίστροφα μέχρι το επόμενο κύμα. Μη φανταστείτε πως μιλάμε για κάποια φοβερά δύσκολη δοκιμασία, απλά δίνει λίγο παραπάνω ενδιαφέρον στο παιχνίδι και περισσότερο άγχος στο παίκτη.

Pixel Puzzles UndeadZ 3Στα δεξιά φαίνεται τι υπάρχει διαθέσιμο για αγορά

Δυστυχώς το παιχνίδι δε μας δίνει τη δυνατότητα να βάλουμε δικές μας εικόνες για παζλ, κάτι που θα του έδινε σίγουρα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και σαφώς μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο. Παρ’ όλα αυτά οι εικόνες που υπάρχουν ήδη είναι όμορφα σχεδιασμένες χωρίς να περιλαμβάνουν μονοχρωμία σε αξιοσημείωτο βαθμό.

Όπως είπα και στην αρχή, το παιχνίδι απευθύνεται στους οπαδούς των παζλ και θεωρώ πως αυτούς θα τους ανταμείψει. Το shooter game πολύ σωστά είναι προαιρετικό αφού πολλοί σίγουρα θα θέλουν πιο χαλαρωτική την ολοκλήρωση των παζλ, ενώ υπάρχει και η υπόσχεση για free-DLCs με νέα puzzles. Αν ψάχνετε πως να μεταφέρετε το χόμπι σας σε ηλεκτρονική μορφή, το Pixel Puzzles: UndeadZ είναι μια αρκετά καλή λύση και σε μη απαγορευτική τιμή (6,99 στο steam και πολύ συχνά βρίσκεται σε έκπτωση).

Pros

  • Αρκετά puzzles και με ικανοποιητικό αριθμό κομματιών
  • Τα κομμάτια έχουν άλλο σχήμα σε κάθε puzzle
  • Το shooter game με τα ζόμπι και η δυνατότητα να παίξουμε χωρίς αυτό

Cons

     

Cons

  • Απευθύνεται αποκλειστικά στους οπαδούς των Jigsaw Puzzles
  • Μη δυνατότητα αύξησης της δυσκολίας των ζόμπι
  • Το σύστημα με το ποτάμι που δυσκολεύει πολλές φορές την επιλογή του σωστού κομματιού
  • Δε μπορούμε να περάσουμε δικές μας εικόνες
  • Δε μπορούμε να κρεμάσουμε στο τοίχο τα έργα μας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 70%

70%

Νίκος Τσοκτουρίδης

Ο Νίκος, καπετάνιος στο επάγγελμα, δαμάζει τα κύματα παίζοντας games. Έχει ένα μεγάλο όνειρο: Να μεταδώσει στον Τσοκ Τζούνιορ την αγάπη του για το PC Gaming, τον ΠΑΟΚ και το Ragequit. Email: [email protected] - Steam | Facebook  

3 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL