LATEST NEWS

Απολύσεις στην Gas Powered Games

Πριν λίγες μέρες αναφέραμε πως ο Chris Taylor της Gas Powered Games ανακοίνωνε την εκκίνηση του Kickstarter campaign για το Wildman, ένα RPG/Strategy υβρίδιο που θα υιοθετούσε και στοιχεία από MOBA games. Το Kickstarter ξεκίνησε αξιοπρεπώς, μαζεύοντας μέσα σε λίγες μέρες πάνω από 200.000 δολάρια και, με 26 μέρες να απομένουν, έδειχνε πως είχε την δυνατότητα να πιάσει τον τελικό στόχο των 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων έστω και οριακά. Ωστόσο, νεότερες εξελίξεις θέτουν αμφιβολίες για το μέλλον του Project αλλά και της ίδιας της εταιρίας!

Tις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούσαν φήμες πως η GPG αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστού και πως αναγκάζεται να προβεί σε δραστικές περικοπές προκειμένου να αποφύγει την χρεοκοπία. Ο ίδιος ο Chris Taylor επιβεβαίωσε τις φήμες, δηλώνοντας πως “η εταιρία συνεχίζει να λειτουργεί, αλλά έπρεπε να…λιγοστέψουμε ριζικά για να εξοικονομήσουμε χρηματικά αποθέματα”, προσθέτοντας πως “ουσιαστικά ποντάρουμε τα πάντα στο campaign του Wildman“. Στη συνέχεια όμως δήλωσε πως “θα ρωτήσω τους υποστηρικτές μας στο Kickstarter αν θα πρέπει να προσλάβω νέα άτομα ή να τερματίσω το Project μια και καλή“, θέτοντας σοβαρές αμφιβολίες ως προς την βιωσιμότητα του Campaign!

Γνωρίζαμε πως το τοπίο στην βιομηχανία είναι αρκετά ρευστό αυτή τη στιγμή, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε εταιρίες όπως η Wizarbox και η THQ, αλλά τέτοια ριζική μεταστροφή του σκηνικού μέσα σε λίγες μέρες είναι μάλλον παγκόσμια πρώτη! Άραγε θα καταφέρει η Gas Powered Games να βγει από το αδιέξοδο, ή θα ακολουθήσει κι αυτή τον δρόμο που χάραξαν τόσα και τόσα Studios, που οδηγήθηκαν στην χρεοκοπία και το άδοξο τέλος παρά τους ποιοτικότατους τίτλους που μας είχαν προσφέρει;

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL