SPECIALS

Counter-Strike: Global Offensive – Winter Update

Τη Τρίτη 08 Δεκεμβρίου είχαμε το νέο μεγάλο και αρκετά ενδιαφέρον update στο Counter Strike: Global Offensive. Το επονομαζόμενο και Winter Update φέρνει αρκετές αλλαγές, κάποιες από τις οποίες χαρακτηρίζονται «ζωτικές» σε ότι έχει να κάνει με το competitive matchmaking και τα professional tournaments.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή και ας δούμε πρώτα τις μικρότερης σημασίας αλλαγές και προσθήκες. Τα δώρα (Gift Packages) είναι διαθέσιμα για αγορά και το leaderboard με αυτούς που έχουν στείλει τα περισσότερα θα συνεχίσει να εμφανίζεται μέχρι και 15 Ιανουαρίου του 2016. Μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία (επιτέλους) θα σταματήσουμε να βλέπουμε αυτό το leaderboard που δεν έχει τίποτα να προσφέρει στην αρχή κάθε αγώνα μας. Για αυτούς που συλλέγουν αυτοκόλλητα, η Valve φρόντισε να προσθέσει τρεις νέες sticker capsules. Αυτές είναι οι: Team Roles Capsule, Pinups Capsule και τέλος η Slid3 Capsule. Η πιο ενδιαφέρουσα κάψουλα θεωρώ πως είναι η πρώτη καθώς περιέχει αυτοκόλλητα με ρόλους παικτών στο παιχνίδι όπως για παράδειγμα: AWPer, Ninja, Bomber, Support κλπ.

CS GO WINTER UPDATE 1Θέλετε να το παίξετε Άγιος Βασίλης; Να η ευκαιρία!

Επίσης έχει προστεθεί ένα καινούριο μετάλλιο, το Service Medal 2016. Έτσι, όσοι φτάσουν το Global General Rank (Level 40) μετά την τελευταία μέρα του 2015, θα αποκτήσουν το νέο μετάλλιο. Όσοι δεν έχετε πάρει ακόμα το αντίστοιχο του 2015, έχετε μόνο λίγες μέρες διαθέσιμες να φτάσετε level 40 και να το κερδίσετε… γι’ αυτό τρέξτε! Τέλος στα modes Casual και Demolition έχει προστεθεί ένα νέο feature, αυτό του Killer Replay. Έτσι κάθε φορά που πεθαίνετε στα δύο παραπάνω modes θα μπορείτε να δείτε από που σας σκοτώσανε, κάτι παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στο Call of Duty. Για όσους δεν επιθυμούν να υπάρχει το συγκεκριμένο feature, υπάρχει δυνατότητα να το απενεργοποιήσουν από τα Game Settings.

CS GO WINTER UPDATE 4Τα αγαπημένα μας κοτόπουλα ντυμένα στα γιορτινά τους

Ας δούμε όμως τώρα και τις πιο σημαντικές αλλαγές, αυτές που επηρεάζουν το gameplay και κυρίως το Competitive mode. Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει με τους χρόνους του κάθε γύρου και της έκρηξης του C4. Πλέον ο κάθε γύρος θα διαρκεί 1 λεπτό και 55 δευτερόλεπτα, 5 λιγότερα δηλαδή απ’ όσο διαρκούσε μέχρι πρότινος, ενώ το C4 θα κάνει για να εκραγεί 40 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που γίνεται το plant.

Επιπλέον, με το νέο update, μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε timeout στο παιχνίδι. Για να γίνει αυτό το pause θα πρέπει να ψηφιστεί από την ομάδα που το θέλει μέσω του voting system. Το timeout θα διαρκεί 60 δευτερόλεπτα και είναι σίγουρα ένα feature που χρειαζόταν καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που χρειαζόμαστε, έστω για λίγο, να κάνουμε κάτι που θα μας σηκώσει από τον υπολογιστή μας με αποτέλεσμα να «κρεμάμε» την ομάδα μας. Ειδικά σε ομάδες με premates θα χρησιμοποιηθεί σίγουρα. Κοιτάζοντας τις αλλαγές που έχουν να κάνουν με τα όπλα φτάνουμε σιγά σιγά στο αποκορύφωμα του νέου update, το νέο όπλο R8 Revolver. Πριν πάμε όμως στο Revolver να σημειώσω πως έχει γίνει αλλαγή του χρόνου επαναφοράς των AK47, M4A4 και Μ4Α1-S!

CS GO WINTER UPDATE 2Το πανέμορφο R8 Revolver | Fade

Το R8 Revolver λοιπόν, είναι το νέο όπλο που προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα όπλα του CS:GO. Έχουμε να κάνουμε με ένα πιστόλι το οποίο θα πιάνει τη θέση του Desert Eagle (Deagle). Έτσι θα μπορούμε να έχουμε διαθέσιμο προς αγορά μόνο ένα από τα δύο όπλα σε κάθε παιχνίδι μας, όπως συμβαίνει για παράδειγμα και με τα USP-S/P2000 και Tec 9/CZ75-Auto. Το λανσάρισμα του νέου όπλου γίνεται με τη προσθήκη ενός νέου case με το όνομα Revolver Case, το οποίο περιέχει skins για αρκετά όπλα αλλά και skins για το ίδιο το Revolver με πιο εντυπωσιακό το Fade skin. Ήδη το R8 Revovler έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς θεωρείται (και όχι άδικα) πολύ overpowered (OP). Είναι χαρακτηριστικό πως αρκεί μία και μόνο βολή για να σκοτώσει τον αντίπαλο, είτε αυτός έχει armor είτε όχι. Σαν να έχουμε ένα AWP σε μορφή πιστολιού. Σίγουρα τα eco rounds θα έχουν πολύ περισσότερο ενδιαφέρον εφόσον το πιστόλι μείνει όπως έχει και δεν γίνει nerf.

CS GO WINTER UPDATE 3Σύγκριση Revolver με Deagle

Συγκρίνοντας το νέο όπλο με το deagle (όπως φαίνεται και στη παραπάνω εικόνα) βλέπουμε πως το Revolver έχει σχεδόν διπλάσιο damage (115 έναντι 63) ενώ υπερισχύει κατά πολύ στο recoil και το accurate range. Το μειονέκτημα του είναι οι 16 σφαίρες (ο γεμιστήρας χωράει 8) σε σχέση με τις 42 σφαίρες του deagle και το delay που έχει μέχρι να πυροβολήσει ενώ κοστίζει 150 δολάρια παραπάνω. Τα 850$ κάνουν σίγουρο πως θα έχει ο κάθε παίκτης σε όλα τα round ένα όπλο το οποίο πολύ εύκολα μπορεί να δώσει το πάνω χέρι στο γύρο. Εν κατακλείδι, το Revolver είναι ένα πολύ δυνατό όπλο, σε πολύ χαμηλή τιμή το οποίο «μάλλον» θα αλλάξει τις ισορροπίες όπως τις ξέραμε μέχρι στιγμής στο παιχνίδι. Προσωπικά πιστεύω πως πολύ γρήγορα θα γίνει κάποια αλλαγή ώστε να μειωθεί το damage του, τουλάχιστον σε επίπεδα deagle. Οι παραπάνω αλλαγές, μαζί με κάποια νέα στοιχεία στα options, διορθώσεις σε κάποια maps και bug fixes για το steam controller συνθέτουν το Winter Update (μπορείτε να δείτε εδώ όλη τη λίστα).

*UPDATE*

Μόλις τρεις ημέρες μετά το ντεμπούτο του R8 Revolver στο παιχνίδι, οι προβλέψεις μου (και πολλών ακόμα) επιβεβαιώθηκαν. Έτσι, έχουμε ήδη το nerf που περιμέναμε, με το damage του όπλου να πέφτει από τις 115 μονάδες στις 86 (ακόμα υπερισχύει του deagle κατά 23 μονάδες) και τη καθυστέρηση του όπλου μέχρι να πυροβολήσει να φτάνει τα 0.4 δευτερόλεπτα ενώ επίσης έχει αυξηθεί και το spread του, κάτι που σημαίνει πως οι σφαίρες μας δε θα βρίσκουν πλέον τόσο εύκολα το στόχο τους.. Οι περισσότεροι παίκτες έχουν ήδη επαναφέρει το deagle στη θέση του και το Revolver εμφανίζεται όλο και λιγότερο όσο περνάνε οι μέρες.

Το άρθρο αυτό είναι το πρώτο από τα πολλά που θα ακολουθήσουν, αφού το Ragequit.gr θα σας ενημερώνει για κάθε νέο update που θα έρχεται στο Counter Strike: Global Offensive! Μείνετε συντονισμένοι.

Νίκος Τσοκτουρίδης

Ο Νίκος, καπετάνιος στο επάγγελμα, δαμάζει τα κύματα παίζοντας games. Έχει ένα μεγάλο όνειρο: Να μεταδώσει στον Τσοκ Τζούνιορ την αγάπη του για το PC Gaming, τον ΠΑΟΚ και το Ragequit. Email: [email protected] - Steam | Facebook  

11 Comments

  1. Το πιστόλι είναι αστεία accurate,τόσο που βρίσκεται στα όρια του game breaker.
    Ολοι οι servers σήμερα θύμιζαν Αγρια-Δύση.
    Αν σκεφτείς και τις αλλαγές στα rifles που ευνοεί το RNG spray,απορείς με τις επιλογές των developer
    να κάνουν ένα καθαρά skill-based παιχνίδι σε κάτι ίσως πιο noob-friendly και casual.
    Θέλω οι ώρες που αφιερώνω για να γίνω καλύτερος στο spray η στα one-taps να αποδίδουν πραγματικά και
    όχι να με βοηθάει το ίδιο το παιχνίδι να το κάνω αυτό.
    Το nerf είναι σίγουρο,όμως το όπλο ήρθε για να μείνει αφού έχουν βγάλει και skins,οπότε περιμένουμε
    (ίσως όχι τόσο σύντομα βλέπε cz,tec-9) ένα νέο update και να μη το αγοράζει κανείς στο τέλος.

    Υ.Γ. Επιτέλους κάτι για CS!

  2. Πολύ κλάψα βλέπω….

    Πόσοι από σας αλήθεια παίξατε το παιχνίδι με το εν λόγω όπλο;
    Γιατί εγώ που το παιξα, είδα μεν απίστευτο damage (Magnum είναι άλλωστε) και καλό aim στο primary fire, αλλά είδα κι άλλα επίσης.
    Το Primary Fire που υποτίθεται είναι OP έχει delay στο fire, οπότε πρέπει να σημαδέψεις εκεί που ΘΑ πάει και όχι εκεί που είναι. Βεβαίως σε μακρινούς στόχους (π.χ. είσαι pit και ο εχθρός είναι ακίνητος στο Α στην Dust2) είναι τούμπανο, αλλά με τίποτα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κινούμενους και κοντινούς στόχους.
    Θες άπειρη προπόνηση και για να πω την αλήθεια δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στο CS (λόγω του firing delay).

    Το secondary fire είναι εντελώς άκυρο στο aim/recoil αλλά μπορείς να βαράς πιο γρήγορα.

  3. Επιτάφιε το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό. Ο καθένας βλέπει το νέο όπλο με άλλο μάτι.
    Εμένα μου έρχονται στο μυαλό τουλάχιστον 10 θέσεις στη dust2 που και να κινείτε ο στόχος μπορείς να τον χτυπήσεις με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας. Το δεξί μπορεί να μη βαράει τόσο σωστά αλλά εγώ πήρα αρκετά kills από κοντινές αποστάσεις χρησιμοποιώντας το.

    Το πιο σημαντικό είναι πως μπορεί εσύ και η ομάδα σου να παίζει με μια στρατηγική, να μαζέψει λεφτά για awps κλπ και με ένα και μόνο shot το οποίο δε θέλει και πολύ skill για να το πετύχεις να πάνε όλα κατά διαόλου. Έπαιξα αρκετά deathmatch και δε μου φάνηκε πως τα riffles έχουν το πάνω χέρι απέναντι στο revolver. Δε θα έπρεπε να είναι καν ίδια (σε αριθμό kills πχ σε deathmatch) καθώς τα μεν κάνουν κάτι χιλιάδες δολάρια και το r8 μόλις 850.

    Και το deagle είναι one shot one kill στο κεφάλι (ακόμα και με armor) αλλά θέλει πολύ training και πολύ skill για να φτάσεις σε αυτό το σημείο. Το R8 δε μου έδωσε (έμενα και πάρα πολλούς, τους περισσότερους παίκτες) την αίσθηση ότι απαιτεί ιδιαίτερο skill για να καταφέρει deaths.

    Δεν είμαι αντίθετος με την εισαγωγή του στο παιχνίδι (ακόμα και αν μείνει έτσι) γιατί θα γίνει προσαρμογή των στρατηγικών πάνω του. Μακάρι να δούμε και άλλα όπλα στο μέλλον.
    Αυτό που περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον είναι να δω πως θα χρησιμοποιηθεί από τους pro players στα μεγάλα events!

  4. Κι όμως, στα matches που παιξα χθες παίζει να πέθανα 4 φορές μόνο από Revolver. Στα 50+ rounds περίπου που παιξα. Και το παίρνανε συνέχεια.
    Το θέμα είναι να ξέρεις να αντιδράς. Άμα πάρεις πρέφα ότι ο εχθρός έχει AWP/SCOUT/Revolver δεν προχωράς σε ευθεία γραμμή κατάπάνω του (ή οπισθοχωρώντας), αλλά κουνιέσαι σαν σπαστικό μέχρι να βρεις cover/να του τελειώσουν οι σφαίρες.

    Κλάψα υπήρχε για τα AWPs, για τα Auto-Rifles, για το P90 και για πολλά άλλα όπλα.

    Άμα ξέρεις πως να χειρίζεσαι καταστάσεις δεν κλαίγεσαι.

  5. Τι γίνετε όμως με το common spots? Εγώ πήρα αρκετά kills στις πόρτες του long όπως και στο b όταν γινόταν rush στημένος απλά στο κουτί στο sniping post και κάνοντας prefire. Βασικά άμα μάθεις να κάνεις prefire με τo revolver κερδίζεις το χαμένο χρόνο του delay. Το “ετοιμάζεις” σε κάθε common spot και απλά το σταματάς εφόσον είναι clear.

    Εσύ το έπαιξες καθόλου σε αυτά τα rounds? πως τα πήγες από kills?

  6. Εχει διαφορά η “κλάψα” των διάφορων nova scrubs για το autonoob,pro90 η λόγω της αδυναμίας τους να κάνουνε counter ένα καλό awp,απο το συγκεκριμενο όπλο που κρίνετε αρνητικά απ’το σύνολο του community και τη πλειονότητα των Pro players και αναλυτών του παιχνιδιού.

    Μιλάμε για ένα gun το οποίο κάνει 850$,άρα είναι προσιτό σε όλους τους γύρους εκτός των pistol.
    Σκοτώνει με μια σφαίρα ακόμα και 500units απόσταση.Δύο όπλα το κάνουν αυτό και το ένα κάνει 4750$.

    Οσον αφορά τους κοντινούς-κινούμενους στόχους,με alt-fire που δεν έχεις delay πάλι έχεις πλεονέκτημα.
    Ναι μεν έχεις κακό accuracy αλλά μη ξεχνάς πως αρκεί μια σφαίρα στο chest για να πάρεις το frag.
    Και δεν είναι τόσο άκυρο όσο λες,δες το Pattern του σε ενα τοίχο.
    Είχαμε που είχαμε τόσα OP πιστόλια τώρα ήρθε κ’εδεσε το γλυκό.
    Σκέψου το σενάριο που αρχίζει ο T το spray με το AK(το οποίο έγινε πιο random μετα το update)
    και με μια σφαίρα με το R8 στο στήθος ο CT παίρνει το frag συν το ΑΚ.

    Αυτό δεν ξέρω τι είναι αλλά σίγουρα δεν είναι Counter Strike.

  7. Στα περισσοτερα συμφωνώ με τον la3as. Γνωμη μου είναι πως πρέπει να αυξηθεί η τιμή του ή να πέσει τουλάχιστον το dmg του.

    Μπορεις να καθήσεις με οποιοδήποτε όπλο εκεί επιτάφιε αλλα εκτός του awp όλα τα άλλα για να πάρεις με οne shot frag ή απλά δε γίνεται ή θέλει να έχεις το skill ωστε να στειλεις headshot. Τωρα πλέον φτάνει απλά να τον πετύχεις με ενα πιστόλι των 850 δολαρίων.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL