REVIEWS

GAME OF THRONES: EPISODE THREE- THE SWORD IN THE DARKNESS

Πλέον, η σειρά Game Of Thrones της Telltale, ξεπερνά με χαρακτηριστική άνεση πολλά από τα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς στην οποία χρωστά την ύπαρξή της. Με guest εμφανίσεις των κανονικών ηθοποιών, οι οποίες είναι άψογα και άρρηκτα δεμένες με το σενάριο, με τρόπο μάλιστα τόσο οργανικό, που σε καμία περίπτωση δεν θα συλλάβετε εαυτόν να μουρμουρίζει πως ο τάδε ή η δείνα μπήκαν απλώς για να ξερογλειφτούν λίγο οι λεγεώνες των οπαδών.

GOT32Η μύησή μας στην Night’s Watch είναι από τις ατμοσφαιρικότερες στιγμές του επεισοδίου

Η ένταση της τραγωδίας του κακοτυχισμένου οίκου των Forrester κορυφώνεται, με καταστάσεις τόσο εγγενώς άδικες και φρικτές, που σχεδόν θέλεις να σκύψεις μέσα στην οθόνη και να τσακίσεις με τα ίδια σου τα χέρια τα ανθρωπόμορφα κτήνη που δημιουργούν τόση θλίψη και πόνο. Ο δε χαρακτήρας του Ρόντρικ του Ρημαγμένου (γιατί αν δεν ρίξεις μια μερακλίδικη ελεύθερη απόδοση, η παρουσίαση δεν «δένει») είναι από τους πλέον ενδιαφέροντες ανδρικούς χαρακτήρες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια σε παιχνίδι. Από δεινός πολέμαρχος, έχει καταστεί πλέον σκιά του εαυτού του και όμως, η λιονταρίσια καρδιά του χτυπά δυνατότερα από ποτέ. Αν δηλαδή επιλέξουμε να σταθούμε μέχρι τέλους υπερήφανοι, αγνοώντας τις τρομερές συμφορές που δείχνουν να έρχονται καλπάζοντας προς τον Οίκο μας.

GOT35Υπάρχει στ’αλήθεια επιλογή;

Τα διλήμματα που αποτελούν και το σήμα κατατεθέν της σειράς, κορυφώνονται σε αυτό, το τρίτο επεισόδιό της. Θα δράσετε παρορμητικά, υπακούοντας τους αρχέγονους νόμους της τιμής και της αξιοπρέπειας ή θα καταπιείτε ασυγχώρητες λέξεις και πράξεις για το μελλοντικό καλό των ανθρώπων σας; Ο θρίαμβος του «The Sword In The Darkness» έγκειται στο πόσο δύσκολη κάνει αυτή την φαινομενικά «παιχνιδένια, 0-1» επιλογή. Το πώς, εμβαπτιζόμενοι στο Βυζαντινό ζόφο του Westeros, νιώθετε πως κουβαλάτε ολόκληρη την τύχη του Οίκου Forrester στις κουρασμένες πλάτες σας. Είναι πλέον ιδιαίτερα σπάνιο το γράψιμο και οι χαρακτήρες ενός παιχνιδιού να μου δημιουργούν τόσο έντονα συναισθήματα και αντιδράσεις, αλλά πραγματικά έπαιξα το δεύτερο μισό του Sword In The Darkness κυριολεκτικά στην άκρη της καρέκλας μου, με σφιγμένα τα δόντια και το στομάχι.

Η μοναδική κριτική που μπορεί να δεχθεί πλέον η σειρά, είναι από κάποιον ο οποίος αναζητά μια «παραδοσιακή» gaming εμπειρία και δεν έχει το παραμικρό ενδιαφέρον να βυθιστεί σε ίντριγκες, αδιέξοδα και το διαβόητο Παιχνίδι των Θρόνων. Οι οπαδοί της τηλεοπτικής σειράς φυσικά βρίσκονται στον Παράδεισο με το παιχνίδι, καθώς τους επιτρέπει να διαμορφώσουν μια από τις καλύτερες ιστορίες που δεν έγραψε ποτέ ο George R.R. Martin.

GOT36I do not fear you.

Σημειώστε πως κομβικά γεγονότα της τέταρτης τηλεοπτικής σαιζόν απεικονίζονται με τρόπο πολύ έξυπνο και μη παρεμβατικό, ώστε και οι παίκτες που δεν έχουν παρακολουθήσει ποτέ την τηλεοπτική σειρά να ενδιαφερθούν γι’ αυτήν αλλά και να μην δυσανασχετήσουν οι «παλιοί», με την επανάληψη γνωστών σκηνών. Εάν η Telltale αποφασίσει κάποια στιγμή να προσθέσει και πραγματικό gameplay στα παιχνίδια της (στα πρότυπα του εξαιρετικού Crimes & Punishments) όπως έχει αφήσει να εννοηθεί για την πρωτότυπη IP που ετοιμάζει υπό άκρα μυστικότητα αυτό τον καιρό, αναμένεται να μας δώσει παιχνίδια-σταθμούς για το είδος.

Με το χέρι στην λαβή του ξίφους μας περιμένουμε την συνέχεια…

Pros

  • Γράψιμο, χαρακτήρες και καταστάσεις που στην ουσία ξεπερνούν πολλές στιγμές του έργου του Martin
  • Εξαιρετικά πλούσια παρουσίαση και διαρκείς εμφανίσεις των τηλεοπτικών αστέρων της σειράς
  • Καθαρός παράδεισος για οπαδούς των βιβλίων ή/και της τηλεοπτικής τους μεταφοράς

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 93%

93%

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL