LATEST NEWS

[UPDATED] Φρένο στην ανάπτυξη της special edition του Indiana Jones and the Fate of Atlantis


Warning: Undefined array key "host" in /home/admin/web/ragequit.gr/public_html/wp-content/plugins/jannah-optimization/inc/lazyload.php on line 165

Warning: Undefined array key "host" in /home/admin/web/ragequit.gr/public_html/wp-content/plugins/jannah-optimization/inc/lazyload.php on line 165

Update 5: Αυτό που λίγο-πολύ όλοι φοβόμασταν, τελικά συνέβη. Η Disney ζήτησε απ’ την Went2Play να σταματήσει την ανάπτυξη του Indy FoA: Special Edition, καθώς και να κατεβάσει το demo του. Τα στελέχη της μικρής ανεξάρτητης εταιρείας παρ’ όλα αυτά δεν απογοητεύονται, ούτε και πτοούνται, θεωρώντας ότι η επαφή που έγινε από στέλεχος της Lucasfifm μαζί τους είναι ίσως αυτό ακριβώς που ψάχνανε προκειμένου να πείσουν τον μεγάλο κολοσσό να δώσει νέα πνοής ζωής στο παιχνίδι μέσω ενός remake. Μένει να δούμε λοιπόν αν είναι όντως σε θέση να το καταφέρουν. Οι πιθανότητες πάντως πλέον είναι από εξαιρετικά μικρές έως ανύπαρκτες…

Update 4: Νέο petition, που έρχεται μετά από περαιτέρω πρόοδο της HD version, ζητάει στήριξη, μέσω μίας απλής υπογραφής σας. Ακόμη εδώ είστε;

Update 3: Το petition “τρέχει” ήδη εδώ, ενώ δόθηκε και δεύτερο video στη δημοσιότητα

Εννοείται ότι σπεύδουμε να υπογράφουμε άμεσα!

Update 2: Πιστοί στην υπόσχεσή τους, οι δημιουργοί μας δώσανε προ ολίγου το πρώτο gameplay video!

Update 1: Όπως ανακοίνωσαν προ ολίγων ωρών στη Facebook σελίδα του παιχνιδιού οι δημιουργοί της special edition, κατόπιν συμβουλών που πήραν κι από τοπικούς developers, προέβησαν στην πολυαναμενόμενη επαφή με την Disney, αποστέλλοντας δείγμα της δουλειάς τους και ελπίζοντας να πάρουν το πράσινο φως για τη συνέχειά της.

Παράλληλα εξέφρασαν την πρόθεση ν’ ανοίξουν σύντομα σχετικό online petition, με στόχο τη συγκέντρωση κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων υπογραφών, ώστε ν’ αποτελέσουν αυτές ένα ακόμη πολύ σημαντικό όπλο στην προσπάθειά τους να πείσουν την Disney.

Εντός του προσεχούς Σ/Κ υποσχέθηκαν ν’ ανεβάσουν και gameplay video από την, πολύ πρώιμη ακόμα, beta έκδοση.

Λέτε να τα καταφέρουν τελικά;

Αρχική είδηση: Το έχουμε πει και το έχουμε ξαναπεί, όταν έχεις remakes των δύο πρώτων Monkey Island, του Gabriel Knight: Sins of the Fathers και του Grim Fandango, ένας και μόνο τίτλος λείπει για να συμπληρωθεί η απαραίτητη πεντάδα: Μα ποιο άλλο από το Indiana Jones and the Fate of Atlantis!

Ωστόσο στην εν λόγω περίπτωση δε πρέπει να βιαστούμε να χαρούμε, καθότι δεν έχουμε να κάνουμε με επίσημο project, αλλά με τη φιλόδοξη απόπειρα μίας ομάδας φανατικών φίλων του παιχνιδιού, που μέσα όμως από την ιδιαίτερα αξιόλογη δουλειά τους δείχνουν ότι είναι σε θέση να κάνουν εκείνο που δε πρόλαβε να κάνει η Lucasfilm / LucasArts, να μας δώσουν ένα προσεγμένο HD remake της λατρεμένης περιπέτειας του διάσημου αρχαιολόγου. 

Μάλιστα δηλώνουν ότι πρόθεσή τους είναι να φτιάξουν δύο versions, μία απόλυτα πιστή στο original FoA και μία ακόμη, ελαφρώς εμπλουτισμένη. Απορίας άξιο πάντως είναι το πώς θα συμπληρωθούν τα voice overs στη δεύτερη περίπτωση.

Για να πάρετε μία ιδέα περί τίνος πρόκειται, ρίξτε μια ματιά στα screenshots που ακολουθούν

FoA Remake News pic1

FoA Remake News pic2

στο blog που είναι αφιερωμένο στο συγκεκριμένο project, στη Facebook σελίδα ενός εκ των μελών της ομάδας, αλλά και στα παρακάτω videos.

Λέτε να δώσει η Disney το ΟΚ για τη συνέχιση του εγχειρήματος;

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

10 Comments

  1. Προφανώς είναι περιττό να πω ότι προσωπικά μου είναι απολύτως αδιάφορο το ποιος θα το κάνει, αν είναι όντως το remake που θα θέλαμε να δούμε. Απλά αμφιβάλλω πολύ για το αν η Disney θα δεχθεί να προχωρήσει το project…

  2. Έτσι είναι, αλλά αν δε σκοπεύουν ν’ ασχοληθούν με το franchise, ΙΣΩΣ και να το σκεφτούν.

    Βέβαια, για να λέμε την πάσα αλήθεια και να είμαστε και ρεαλιστές, ολόκληρη Disney μάλλον δεν θα θέλει πολλά-πολλά με μία ομάδα ερασιτεχνών -έστω κι αν η δουλειά τους είναι επαγγελματικού επιπέδου-, οπότε το μακράν πιθανότερο είναι το όλο πράγμα να μείνει στο στάδιο της ελπίδας και μόνο.

  3. Δεδομένου του πρόσφατου remastering όλου του adventure game καταλόγου της LucasArts, δεν αποκλείεται καθόλου αυτό ακριβώς το cease and desist να είναι η ανεπίσημη επιβεβαίωση πως πράγματι ετοιμάζεται “επίσημο” remaster.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL