LATEST NEWS

O Ron Gilbert εξαπολύει κατηγορίες ενάντια στα σύγχρονα adventure games

Δυστυχώς ήταν κάτι που περιμέναμε να συμβεί αργά ή γρήγορα. Μπορεί το Thimbleweed Park να κατάφερε να αποσπάσει $626.000 στην Kickstarter καμπάνια του και να υποστηριχθεί από περισσότερα από 15.500 άτομα, δε λείψανε όμως κι εκείνοι που θεωρήσανε τουλάχιστον τρελά τα χρήματα που ζήτησε ο διάσημος δημιουργός. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ο αρχικός στόχος ήταν τα $375.000 και για πλήρη voice overs ζητούσε επιπλέον $150.000, δεν ήταν παράλογοι  όλοι εκείνοι που σκεφτήκανε ότι μέσα σ’ όλα τ’ άλλα o Gilbert πραγματοποίησε και εξαργύρωση του ίδιου του ονόματός του. 

Κι όταν έχεις λάβει τόσα χρήματα, πρέπει να αιτιολογήσεις πού ακριβώς θα έγκειται η διαφορά του δικού σου παιχνιδιού σε σχέση με τα υπόλοιπα. Έτσι λοιπόν δεν άργησε να εξαπολύσει την πρώτη επίθεσή του ενάντια στα σύγχρονα adventure games, κατηγορώντας τα για υπερβολική προσήλωση στον τομέα της ιστορίας, παραμελώντας εκείνο των γρίφων. Δε σταμάτησε όμως εκεί, αλλά δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του τα σημερινά παιχνίδια της κατηγορίας είναι πολύ εύκολα, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην εξάλειψη των διαφόρων εντολών, υπό μορφή εικονιδίων, που παρατηρούνταν στα παλαιότερα adventure games.

Κι αφού επεσήμανε ότι αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό, συσχετίζοντάς το με τη γιγάντωση του casual κοινού, ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του εκφράζοντας την πεποίθηση ότι εξακολουθούν να υπάρχουν παίκτες που αρέσκονται στην παρουσία δύσκολων γρίφων, σαν εκείνους που είχαν να επιδείξουν οι εκπρόσωποι του είδους κατά τη δεκαετία του ’90. Κλείνοντας άφησε την υπόσχεση ότι το Thimbleweed Park θα διαθέτει τέτοιο δείκτη δυσκολίας, που θα το αναδείξει σε πραγματικό πνευματικό διάδοχο τίτλων σαν το Maniac Mansion και το Monkey Island.

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

3 Comments

  1. ελπιζω να μη ζητησε ενα καρο λεφτα για να φτιαξει κλωνο του monkey island. αν δεν ειναι αρπαχτη, πιστευω οτι ο τυπος θελει να φτιαξει οπλικο συστημα, για να γραφτει το ονομα του με πυρινα γραμματα. Ετσι και τα καταφερει, πιστευω οτι θα αλλαξουν πολλα πραγματα στο θεμα των adventure.

  2. Πού ήτανε όλα αυτά τα ρήματα αλληλεπίδρασης στο The Cave κι εγώ δεν τα είδα; Επίσης, Ron, μην ξανοίγεσαι, το πρώτο Monkey Island ήταν μάλλον μέσης δυσκολίας, στην καλύτερη. Το δεύτερο ναι, είχε ζόρι.
    Τα Maniac και Zak ήτανε όντως παλούκια αλλά κυρίως επειδή κάθε τρία κλικ φλέρταρες με τον θάνατο και το dead-end. Ελπίζω να μην ακολουθεί αυτή τη λογική και ο “διάδοχος”.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL