LATEST NEWS

Τα Windows 9 γίνονται… μπλε!

Αν δεν είχατε ακόμη πειστεί ότι τα πρόσφατα Windows 8 δε καλύψανε τις προσδοκίες της Microsoft αναφορικά με τις πωλήσεις και τη διείσδυση που έχουν επιτύχει, η πληροφορία ότι ήδη ετοιμάζεται η επόμενη έκδοση του παραθυρικού λειτουργικού θα σας πείσει.

Φαίνεται ότι το έχει η μοίρα της MS να την “πηγαίνει μία-μία” (για να χρησιμοποιήσω και έναν στρατιωτικού τύπου όρο) όσον αφορά στην επιτυχία των Windows. Θυμηθείτε λίγο τι είχε γίνει με τα 95-98-2000-Millenium-XP-Vista-7 και τώρα 8 και μάλλον θα συμφωνήσετε.

Βέβαια, δε λείπουν κι εκείνοι που λένε ότι τα 8άρια αδικούνται, όπως επίσης είχαν -πάλι για κάποιους- ακούσει τα εξ’ αμάξης τα Vista. Στη μία περίπτωση υπήρχαν από πίσω τα υπερ-επιτυχημένα XP, στην άλλη τα 7.

Πάντως το ερώτημα παραμένει: Πολύ γρήγορα δεν αποφάσισε η MS να αφήσει πίσω, τουλάχιστον σε desktop επίπεδο, τα Win 7; Ίσως ο σχεδιασμός των Blue να δίνει μία καταφατική απάντηση στο παραπάνω ερώτημα. Αν μη τι άλλο, αποδεικνύει ότι η πορεία των Win 8 κάθε άλλο παρά ικανοποιητική έχει σταθεί, εξ’ ου και όλα δείχνουν ότι θα αντικατασταθούν συντομότατα.

Και πού να έρθει και η μέρα που το Linux θα αποτελεί σοβαρό αντίπαλο για τα παράθυρα σε gaming επίπεδο….

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

11 Comments

  1. Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ στα λειτουργικά της MS είναι οι αλλαγές που κάνουν, μόνο και μόνο για να τις κάνουν.

    Αν δεν έχει πρακτική προέκταση η αλλαγή, μην την κάνεις ρε διάολε. Αν κάτι είναι καλό, βελτίωσε το, μην προσπαθείς να το ξανά-εφεύρεις εκ του μηδενός.

    Να πω πάντως ότι το metro UI μου αρέσει και με μερικά tweaks εδώ και εκεί θα μπορούσε να σπέρνει.
    Επίσης τα 8, δεν έχουν καμία σχέση με τα vista/millenium και την πλέμπα γενικά, είναι στιβαρό λειτουργικό και το μόνο αρνητικό έχει να κάνει με το νέο UI που έπρεπε να έχει μικρότερο ρόλο.

  2. Οι αλλαγές στο UI έγιναν γιατί η αγορά PC βρίσκεται σε κάμψη ενώ η mobile σε έκρηξη (smartphones/tablets) -τόσο η MS όσο και η Intel πιάστηκαν με τα παντελόνια κάτω. Η πρώτη τρέχει πίσω από το android και η δεύτερη από τους ARM. Η MS πήρε το ρίσκο να κάνει τέτοιες αλλαγές γιατί απλούστατα χάνει έδαφος.Παρακμάζει. Μόνο που κατάφερε στην πορεία να εκνευρίσει και τους x86 πελάτες της ενώ η φιλοδοξία της να αποκτήσει το δικό της appstore έστειλε τη Valve σε κατάσταση συναγερμού και ολοταχώς προς το linux. Κινήσεις πανικού από κάποιον που συνειδητοποιεί με σκληρό τρόπο ότι δεν είναι όσο παντοδύναμος νόμιζε/ήταν κάποτε.

  3. Κινήσεις πανικού, ακριβώς. Η ιδέα ενός υβριδικού λειτουργικού συστήματος δεν είναι καθόλου κακή, θα ήταν χρήσιμο σε πολύ κόσμο. Η Microsoft όμως αποφάσισε να αφαιρέσει τη δυνατότητα επιλογής και να καταστήσει το Metro υποχρεωτικό σε όλους. με προφανή σκοπό να προωθήσει μέσω των Windows 8 τις φορητές της συσκευές (Win8/RT tablets, WinPhone 8 smartphones) εδώ και τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL