REVIEWS

MAGIC 2015: DUELS OF THE PLANESWALKERS

Όλοι οι “χαρτοπαίχτες” περιμέναμε τη φετινή έκδοση του Magic 2015: Duels of the Planeswalkers ανυπόμονα κι αυτό διότι γνωρίζαμε πολύ καλά ότι η Wizards of the Coast είχε ακούσει τις εκκλήσεις μας και είχε κάνει το αυτονόητο: να προσθέσει τη δυνατότητα κατασκευής δικού μας deck στον τίτλο! Τελικά οι προσδοκίες μας για το καλύτερο Duels of the Planeswalkers όλων των εποχών δεν ευοδώθηκαν… το αντίθετο μάλιστα! Ίσως έχουμε την χειρότερη έκδοση του αγαπημένου παιχνιδιού…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο τίτλο καλούμαστε ξανά να περάσουμε ένα mini tutorial για να μάθουμε τους βασικούς μηχανισμούς ενός τόσο περίπλοκου παιχνιδιού. Για τους έμπειρους παίχτες είναι σαφώς βαρετό, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι στον συγκεκριμένο τομέα έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. Ο πλέον άσχετος θα μάθει Magic με τον πιο απλό αλλά ταυτόχρονα ολοκληρωμένο τρόπο. Η Wizards of the Coast εδώ έδωσε ρέστα και τις αξίζουν συγχαρητήρια!

Magic2015 01Δυναμικό τραπέζι μάχης… ίσως ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο τίτλος.

Στη συνέχεια θα επιλέξουμε το βασικό μας deck ανάμεσα σε δέκα διαφορετικά δίχρωμα decks και θα ριχτούμε με τα μούτρα στο campaign του τίτλου. Ένα υποτυπώδες σενάριο δένει “ελαφρώς” τις παρτίδες μας σε διάφορα planes καθώς κυνηγάμε τον καταραμένο planeswalker Garruk πριν προκαλέσει περισσότερο πόνο. Σε κάθε νίκη μας δίνεται και ένα booster με τυχαίες κάρτες για να τις προσθέσουμε στη συλλογή μας αλλά και να βελτιώσουμε το deck μας. Όταν το campaign ολοκληρωθεί θα έχουμε μια μικρή συλλογή για να φτιάξουμε τη δική μας τράπουλα ξεκινώντας από το μηδέν.

Εδώ αρχίζουν τα προβλήματα. Το pool των καρτών μας είναι υπερβολικά μικρό κάτι που θέτει πολλούς περιορισμούς στις στρατηγικές μας. Για δοκιμάστε να φτιάξετε ένα ισχυρό μονόχρωμο deck. Θα ανακαλύψετε ότι είναι πρακτικά αδύνατο. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε; Μα βέβαια η Wizards of the Coast έχει τη λύση και τη φαεινή ιδέα: ΑΓΟΡΑΣΤΕ BOOSTERS! Ω ναι, πλέον στον νέο τίτλο της σειράς μπορούμε να πληρώσουμε και να αγοράσουμε boosters καρτών.

Magic2015 02Οι weenie στρατηγικές μας απέδωσαν πλήρως… ααα, ο αντίπαλος τράβαγε μόνο lands, ε;

Το ερώτημα είναι απλό: γιατί αυτός που θέλει να σκάσει τα πολύτιμα ευρουλάκια του σε digital cards να μην το κάνει στο πραγματικό Magicοπαίχνιδο (στο Magic Online αναφέρομαι φυσικά), αλλά σε έναν τίτλο με περιορισμένο πλήθος καρτών; Όταν μάλιστα δεν υπάρχει η δυνατότητα για ανταλλαγή καρτών με άλλους παίχτες, τότε η απάντηση είναι ηλίου φαεινότερη: δε θα πληρώσω ούτε cent!

Δυστυχώς η κατρακύλα δεν σταματάει εδώ. Το βασικό και διασκεδαστικότερο online mode two-headed giant απουσιάζει παντελώς. Τα casual modes Archenemy και Planechase επίσης δε θα τα βρείτε πουθενά. Sealed; Α ναι μπορούσατε να παίξετε sealed στο Magic 2014… λυπάμαι αλλά φέτος δεν έχει! Ακόμα και για τους solo players, τα καταπληκτικά puzzles που σε παρτίδες εν εξελίξει έπρεπε να κάνουμε τις σωστές κινήσεις και να κερδίσουμε σε ένα γύρο, λάμπουν διά τις απουσίας τους. Τι μένει λοιπόν; Ένα campaign και μάχες online με συμμετοχή μέχρι τεσσάρων παιχτών. Ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω.

Στο τεχνικό τομέα τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα. Το τραπέζι που διεξάγονται οι παρτίδες είναι δυναμικό και εντυπωσιάζει καθώς σε κάθε attack phase ανοίγει στη μέση και δημιουργείται μια κόκκινη επιφάνεια μάχης. Το zoom στις κάρτες εμφανίζει με κάθε λεπτομέρεια το εξαιρετικό τους artwork και τους ιδιαίτερους κανόνες τις καθεμιάς, ενώ με ένα απλό click μπορούμε να πάρουμε κάθε πληροφορία για άγνωστα abilities ή για τις λειτουργίες τις κάθε κάρτας. Το Magic 2015: Duels of the Planeswalkers είναι όμορφο και λειτουργικό, απλά και ωραία.

Magic2015 03Η οθόνη με όλες τις πληροφορίες για την πορεία μας στο παιχνίδι…

Συμπερασματικά το Magic 2015: Duels of the Planeswalkers κρίνεται απογοητευτικό. Παρόλο που η τιμή του βασικού παιχνιδιού παραμένει στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια (10 ευρώ, τζάμπα πράμα), το περιεχόμενο είναι κατά πολύ μειωμένο σε σχέση με τις παλαιότερες εκδόσεις. Η Wizards of the Coast πήγε να εκμεταλλευτεί πλήρως έναν casual τίτλο πού είχε στόχο να μπάσει νέους παίχτες στο χόμπι και να προωθήσει την νέα καλοκαιρινή βασική έκδοση του πραγματικού card game και να το μετατρέψει σε… ειλικρινά ούτε εγώ δεν ξέρω τι! Τελικά το μότο “Hunt Bigger Game” για το φετινό Magic 2015 έπρεπε να αλλάξει σε “Hunt For Money”. Μείνετε μακριά.

Pros

  • Τεχνικός τομέας
  • Επιτέλους μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας deck

Cons

  • Έλλειψη περιεχομένου
  • Παντελής έλλειψη περιεχομένου
  • Μα δεν έχει τίποτα να ασχοληθείς!
  • Είναι πλέον ένας pay-to-win τίτλος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 50%

50%

Νίκος Καλαγκιάς

Ο Νίκος είναι ένας gamer που τον χαρακτηρίζουν δύο απλές λέξεις: "Ατσάλι" και "Φωτιά". Ναι, καλά καταλάβατε. Οτιδήποτε video game έχει μέσα το fantasy/μεσαιωνικό στοιχείο έχει και το όνομα του γραμμένο επάνω. Ασχολείται κυρίως με RPGs και strategies ενώ ποτέ δε θα πει όχι και σε καλογυαλισμένους hack 'n slash fantasy τίτλους. Εκεί που το πολεμικό κέρας ηχεί, εκεί που το ατσάλι συναντά το ατσάλι, εκεί που το θάρρος και ο ηρωισμός ξεπερνούν τα πάντα και η θυσία του αδελφού εξυψώνει τα πολεμικά ιδανικά... θα βρείτε και τον Νίκο δίπλα με ένα gamepad στο χέρι να ουρλιάζει: "Chaaaarge!"

2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL