LATEST NEWS

Blackguards: Turn based RPG από την Daedalic Entertainment!

Τα στελέχη της δεν το είχαν αποκλείσει ποτέ. Ίσα ίσα που ο Jean-Mueller Michaelis, creative director της εταιρείας, σε συνεντεύξεις που είχε δώσει είχε πει ότι σύντομα η Daedalic Entertainment θα κυκλοφορούσε ένα μη point ‘n’ click adventure game. Ήρθε λοιπόν η ώρα να γίνει αυτό πραγματικότητα κι έτσι το καλοκαίρι θα μας έρθει ένα turn based RPG παιχνίδι (έτσι ακιριβώς το περιγράφουν οι ίδιοι) από τους Γερμανούς σχεδιαστές!

Αναλαμβάνουμε το ρόλο ενός καταδικασμένου δολοφόνου, καθώς ταξιδεύει στα άγρια εδάφη τη νότιας Aventuria. Σε αυτό το ταξίδι του, ο πρωταγωνιστής συνοδεύεται από ορισμένους, πιστούς και μη, συντρόφους, κλέφτες και απατεώνες, όπως την εθισμένη στα ναρκωτικά μισή άνθρωπο μισή ξωτικό Niam και τον μάγο Zubaran (σ.σ: η έμπνευση και μόνο για την υπόσταση της Niam, είναι όλα τα λεφτά!). Μέσα από μάχες, εκπλήξεις και ανατροπές, θα καθοριστεί η μοίρα του κόσμου του Dark Eye, που κινδυνεύει από μία σκοτεινή απειλή και εξαρτάται από τον ασυνήθη ήρωα.

Ο κόσμος του Blackguards θα περιλαμβάνει πάμπολλα θανατηφόρα πλάσματα, περίπου 180 μάχες, πλήθος κύριων και δευτερευόντων quests, ποικιλία τακτικών μάχης και υπόσχεται περί τις 40 ώρες gameplay, συνοδείας μίας πλούσιας και ενδιαφέρουσας ιστορίας.  

Αξίζει να θυμίσουμε ότι πρόκειται για το πέμπτο παιχνίδι που θα μας έρθει από την Daedalic Entertainment εντός του 2013, μετά τα 1954-Alcatraz, The Night of the Rabbit, Goodbye Deponia και Memoria και φυσικά το πρώτο που δεν θα ανήκει στην κατηγoρία των adventure games. Για να δούμε λοιπόν, θα καταφέρει το γνωστό gaming studio από το Αμβούργο να πραγματοποιήσει ένα επιτυχημένο άνοιγμα σε μία άγνωστη, για το ίδιο, κατηγορία παιχνιδιών;

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

6 Comments

  1. Τα πρώτα δείγματα δείχνουν θετικότατα (ιστορία, εικαστικό κτλ.), εξαιρετικά ενδιαφέρον επίσης ότι πρόκειται για την Daedalic Entertainment. Btw, από εκεί που πριν λίγο καιρό βλέπαμε την λέξη turn based σπανιότατα τώρα περιμένουμε μια τεράστια ποικιλία turn based τίτλων!

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL