SPECIALS

Ubi 30: Η γιορτή της εταιρείας στην Αθήνα

Προ ολίγων ημερών, πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 30/06, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Golden Age Hotel (Μιχαλακοπούλου 57), η εκδήλωση για τα 30 χρόνια ύπαρξης και δραστηριοποίησης της Ubisoft στο χώρο του gaming. Η εκδήλωση αποτέλεσε μία πρωτοβουλία της γνωστότατης εταιρείας σε συνεργασία με τον εγχώριο αντιπρόσωπο κι εισαγωγέα των παιχνιδιών της στην Ελλάδα, την επίσης γνωστή CD Media. To Ragequit δέχθηκε πρόσκληση να παρευρεθεί στο event και φυσικά δε θα μπορούσε να λείψει. Πριν απ’ αυτό όμως, προηγήθηκε μία βραδιά γνωριμίας και συζήτησης στο bar-restaurant “Sowl” στο Θησείο (Ηρακλειδών 10), όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν στελέχη των δύο εταιρειών, ν’ ανταλλάξουν απόψεις μαζί τους και φυσικά να δοκιμάσουν τα ποτά και τα εδέσματα που προσέφερε ο συγκεκριμένος πολυχώρος. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι για τους σκοπούς της εκδήλωσης και για λογαριασμό της Ubisoft ταξιδέψανε τρία σημαίνοντα πρόσωπα της εταιρείας στη χώρα μας, πιο συγκεκριμένα οι Manab Roy, Natalie Williams και Daniel Archibald.

Ubi 30 pic1

Επιστρέφοντας στα της παρουσίασης, μετά από μία σύντομη εισαγωγή που αφορούσε στην ιστορία της Ubisoft, στον ρυθμό επέκτασης που είχε στα τριάντα χρόνια ύπαρξής της, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί ν’ ανταποκριθεί στη συνεργασία που έχει μ’ αντιπροσώπους και μέσα, ηλεκτρονικά και μη, στις διάφορες ανά τον κόσμο χώρες, ήρθε η ώρα προβολής του lineup για τη διετία 2016-2017. Η αρχή έγινε με το “For Honor”, έναν ιδιαιτέρως φροντισμένο κι ατμοσφαιρικό hack ‘n’ slash τίτλο, που μάλλον δικαίως έχει δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες για την πορεία που θα διαγράψει όταν έρθει η ώρα της επίσημης κυκλοφορίας του, την 17η Φεβρουαρίου 2017. Αν εξαιρέσουμε την ελαφρά υστέρηση που περιοδικά παρατηρήθηκε στο framerate του παιχνιδιού, πρόκειται για μία δημιουργία που υπόσχεται να προσφέρει πάμπολλες ώρες ενασχόλησης στον παίκτη, επιτρέποντάς του να διαλέξει μαχητή μεταξύ τριών factions, των Samurai, των Vikings και των Knights. Εντύπωση προκάλεσαν τόσο το εκπληκτικό, αφηγηματικού τύπου, speech που συνόδευε τον τίτλο στην παρουσίασή του, όσο κι ο αχανής κόσμος που δείχνει ότι θα διαθέτει.

Ubi 30 pic3

Η συνέχεια δόθηκε απ’ το Ghost Recon: Wildlands, ένα tactical action military shooter, που σύμφωνα με την ίδια τη Ubisoft, σκοπός είναι ν’ αποτελέσει το μέσο ανάκτησης των σκήπτρων σε μία κατηγορία που αφέθηκαν περιθώρια σ’ άλλα franchises να ηγηθούν του genre. Το παιχνίδι θα έχει καθαρά team-based δράση, καθώς κάθε παίκτης θ’ αποτελεί μέλος μίας τετραμελούς ομάδας. Η δράση λαμβάνει χώρα στη Βολιβία, με τους διάφορους χάρτες να φαντάζουν τεράστιοι, επιτρέποντάς μας να φέρουμε εις πέρας κάθε αποστολή με ποικίλους τρόπους. Ακολούθησαν ένα σύντομο video του Just Dance 2017, καθώς και το teaser trailer της κινηματογραφικής μεταφοράς του “Assassin’s Creed”, με τον Michael Bassbender σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του τρέχοντος έτους θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την ταινία.

Ubi 30 pic2

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα, η αίθουσα κατακλύστηκε από γέλια, καθώς ήρθε η ώρα προβολής ενός trailer του “South Park: The Fractured But Whole”. Ο Cartman κι η παρέα του επιστρέφουν, σ’ ένα παιχνίδι που υπόσχεται να είναι ακόμη πιο διασκεδαστικό, μεγαλύτερο σε διάρκεια, αλλά και βελτιωμένο στα σημεία όπου ο προκάτοχός του φανέρωσε ελαφρά υστέρηση (π.χ. fight system). Ήταν απολύτως ξεκάθαρο ότι, βασιζόμενοι και στα εκπληκτικά νούμερα που σημείωσε το πρώτο “South Park”, τα στελέχη της Ubisoft ποντάρουν -και πιστεύουν- πολύ στην ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία της συνέχειάς του. Όπως άλλωστε το ίδιο κάνουν και με την περίπτωση του “Watch Dogs 2”, που δείχνει να έχει λάβει σοβαρά υπόψη τις αδυναμίες που είχε το πρώτο μέρος της σειράς. Με τον πυρήνα του να εστιάζεται στο device hacking, το sequel φροντίζει να μας δώσει ικανοποιητικές ποσότητες ανταλλαγής πυρών με αντιπάλους, οδήγησης αυτοκινήτων και μηχανών, καθώς και να εισάγει νέους και μυστηριώδεις χαρακτήρες, μέλη της ομάδας DedSec, που δρα σύμφωνα με τον δικό της κώδικα ηθικής.

Η παρουσίαση έκλεισε μ’ ένα παιχνίδι που εκ πρώτης όψεως ομολογουμένως φαντάζει αρκετά δύσκολο να καταφέρει να συγκινήσει πλατιά μάζα του κοινού στη χώρα μας, ακριβώς λόγω της κατηγορίας που ανήκει. Ο λόγος για το “Steep”, ένα open world sports game, που περιλαμβάνει Snowboard, Ski, Wingsuit και Paraglide σε χιονισμένα τοπία. Παίζοντας πολύ με τα physics και τις κάμερες που περιλαμβάνει, θα μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ενδιαφέροντα videos, ενώ αναμφισβήτητα βασίζει πολλά στο multiplayer κομμάτι του.   

Ubi 30 pic4

Προτού κλείσουμε την αναφορά μας, κι αφού αποστείλουμε δημοσίως τα ευχαριστήρια για την πρόσκληση που λάβαμε, αξίζει να τονίσουμε την πολύ όμορφη διαρρύθμιση που είχε γίνει στην αίθουσα του Golden Age Hotel όπου έλαβε χώρα το event, που είχε στολιστεί με κάδρα που αντλούσαν τη θεματολογία τους από παιχνίδια της Ubisoft, καθώς κι ότι για κάποιους απ’ τους παραπάνω τίτλους είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε ορισμένα exclusive videos, μεταγενέστερα εκείνων της E3 2016, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά και τα οποία δεν είναι ακόμη δημοσιεύσιμα, οπότε και δεν είχαμε τη δυνατότητα να τραβήξουμε σχετικά videos. Πολλές ευχές από μεριάς μας στη συνέχιση της επιτυχούς πορείας της εταιρείας, καθώς και στην καλύτερη κι ακόμη πιο παραγωγική συνεργασία που έχει εδώ και πολλά χρόνια με τη CD Media!

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL