LATEST NEWS

THQ: “ψάχνουμε το θέμα του Linux”

Μπορεί η φράση “φέτος είναι η χρονιά του Linux desktop!” να χρησιμοποιείται περιπαικτικά από τους οπαδούς των Windows για να ειρωνευτούν το μικρό μερίδιο αγοράς του γνωστού open-source λειτουργικού συστήματος, όμως φέτος για πρώτη φορά βλέπουμε σοβαρές κινήσεις προς την ενίσχυση του Linux gaming. Μετά τη στήριξη από τη Valve με την κυκλοφορία του Steam για Ubuntu, τώρα έρχονται και τα λόγια του προέδρου της THQ για να επιβεβαιώσουν οτι κάτι αλλάζει. Η THQ προσέφερε αρκετά από τα παιχνίδια της μέσω του Humble Bundle, όμως οι τίτλοι αυτοί ήταν διαθέσιμοι μόνο μέσω Windows (εν αντιθέσει με τα προηγούμενα bundles). Οι φίλοι του Linux “έπνιξαν” την εταιρία με αιτήματα για μεταφορά των παιχνιδιών στο Linux και η THQ φαίνεται να το σκέφτεται σοβαρά.

“Υπάρχουν ζωηρές gaming κοινότητες που χρησιμοποιούν εναλλακτικά λειτουργικά συστήματα και μια εταιρία σαν την THQ δεν πρέπει να τις αγνοεί”, δήλωσε ο Jason Rubin στο Polygon. “Η THQ εξετάζει όλες τις πιθανότητες και είμαι σίγουρος οτι σύντομα θα έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε”, συμπλήρωσε. Το σίγουρο είναι οτι οι Linux gamers έχουν πλέον πολλούς λόγους για να αισιοδοξούν.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL