Reply To: Path of Exile

#371414
Παναγιώτης ΜητράκηςΠαναγιώτης Μητράκης
  • Υφυπουργός Πολιτισμού
  • Posts: 8369
Online
Replies: 8369
Been thanked: 505 times

Το γράφω εδώ γιατί ειναι λίγο μεγάλο για discord.
Περι της νυχτικιάς που λέγαμε…
Το έψαξα λίγο χτες γιατί από ότι φαίνεται δεν ήμουν ο μόνος που ειχε την απορία γιατί είναι τόσο φτωχό ενα unique αντικείμενο.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ναι είναι αξιόλογο item για leveling αλλά η χρηστικότητα του εξαρτάται από το πότε θα το βρεις. Για έναν που θα του κάτσει το πολύ μέχρι lvl 40-50 ok. Μετά τι νόημα έχει; Στα τελευταία 3 chapters και ειδικά στους χάρτες τα resistances ειναι άκρως απαραίτητα.

Ρεαλιστικά όμως, ποια η πιθανότητα να το πάρει νωρίς κάποιος στην πρώτη του φορά στο league; Ελάχιστη. Να το αγοράσει; Περισσότερο πιθανό αλλά και πάλι δύσκολο. 15 chaos το φθηνότερο στο poe trade…
Οπότε από τη στιγμή που θα το αποκτήσει αργά, θα είναι χρήσιμο για να ανεβάσει gems με νέο χαρακτήρα όταν ξαναρχίσει το παιχνίδι.

Γενικά δεν αμφισβητώ ότι βοηθάει στο να δοκιμάσεις combos στα support και να τα ανεβάσεις level. Σε ένα self found  χαρακτήρα sure thing, αφού δοκιμάζεις πράγματα. Και συνδυάζεται ωραία με αυτό ή αυτό (ναι Βασσια και από άποψη εμφάνισης, το γκρενα σκουφάκι ό,τι πρέπει με το άσπρο).

Είδα κι αυτό το θρεντ: https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/1346019/page/1#p11086433
Ισχύει το izzy monies στο 6ο post;

Για χαρακτήρα όμως που βασίζεται σε δοκιμασμένο, έτοιμο power build, σαν την δική μου περίπτωση, δε βλέπω λόγο χρήσης του. Και εξηγώ…

1)τα builds αυτά χρησιμοποιούν συγκεκριμένα, υποχρεωτικά uniques
2) τα gems τα χρησιμοποιουν σε rotation, από τη στιγμή που χρησιμοποιούν πολύ συγκεκριμένα support και ειδικά όταν πολλά εξ αυτών δεν είναι διαθέσιμα από την αρχή, είτε γιατί έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις σε level είτε δεν είναι διαθεσιμα στους εμπόρους και πέφτουν σπάνια ως drops. Έτσι αναγκαστικά κάποια skills θα είναι σε αρκετά μεγαλύτερο lvl από τα μεταγενεστερα, tabula rasa or not.
3)Όποια support  ξέμειναν σε level πιο πίσω απλά τα ξαναγοραζω και μάλιστα με κάποιο επίπεδο σε quality, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν είμαι ο μόνος που το κάνει. Επιπλέον αν δεν έχουν μείνει τόσο πίσω (π.χ. 7-8 level διαφορά από τα gems που ανέβασα πρώτα), ε στην τελική τα ανεβάζω κι αυτά, ειδικά στους χάρτες κερδίζουν xp για πλάκα ομως.

Και ενα tip για όσους βρέθηκαν σε standstill και αναγκάστηκαν να παίξουν κάπου 20 κάτι γάμοχάρτες για να πάρουν ενα level (θα μπορούσε να είναι κάτω από το μισό αυτού του αριθμού άνετα) . Αν δεν μπορείτε να τους νικήσετε φύγετε τρέχοντας ρίξετε εύκολα κάποια bosses (υπάρχει θέμα ισορροπίας κάποια είναι σχετικά εύκολα και κάποια άλλα σε φάση δεν ξέρω τι σκέφτονταν) αφήστε τα για αργότερα και βγείτε από το χάρτη, δε χρειάζεται να χαλάτε 20-30-40% του xp. Ακόμη καλύτερα παιξτε χάρτες 1-2 tiers μεγαλυτερα από αυτούς που φάγατε φρίκη, για τα mobs και μόνο. Θα ανέβετε πολύ πιο γρήγορα και θα γλυτώσει το ΓΚΡΙΕΦ το ποντίκι ή η οθόνη. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε horizon ή harbinger για να κάνετε reroll χάρτη που έχει mods που θα σας καταστρέψουν,  εγώ για παράδειγμα με το που δω κάνα enemies reflect χχ% elemental damage το έχω στείλει.
Αυτά.  :)

Wind and stone, I search my heart and find...

Back to top button
Follow on Feedly

Close
Close