LATEST NEWS

Τέλος τα unofficial mods για τα F1 2013 και F1 2014

Η είδηση που ακολουθεί είναι ολίγον μπαγιάτικη, όμως τώρα υπέπεσε στην αντίληψή μας και παρουσιάζει σχετικό ενδιαφέρον, εξ’ ου και σας τη μεταφέρουμε.

Όσοι έτυχε να διαβάσετε αυτό το άρθρο θα γνωρίζετε ότι στον ιστότοπο Racedepartment.com έχει βρει στέγη μία πλειάδα πολύ αξιόλογων modders που κάθε χρόνο φροντίζουν να διορθώνουν, όσο μπορούν, τις ατέλειες που παρουσιάζει έκαστη έκδοση του F1 game της Codemasters. Ειδικά στην έκδοση του 2012 γίνανε θαύματα, που υπήρξε και ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία του σχετικού θέματος.

Όπως διαβάσαμε όμως στο site Pretend Race Cars, μετά από απαίτηση της FOM, (Formula One Management), του οργανισμού που διαχειρίζεται τα δικαιώματα της Formula 1, όλα τα mods που αφορούσαν στα F1 2013 και F1 2014 -καθώς και στο Automobilista της Reiza Studios- κατέβηκαν απ’ τον γνωστό ιστότοπο. Δε μιλάμε ούτε για μία ούτε για δύο δημιουργίες, αλλά για 30 ολόκληρες σελίδες με mods που είχαν αφιλοκερδώς φτιάξει και διαθέσει στο κοινό ορισμένα πολύ ικανά και δραστήρια άτομα. 

Το περίεργο της υπόθεσης ασφαλώς έχει να κάνει με το γιατί η απαίτηση αφορούσε μόνο στις συγκεκριμένες εκδόσεις του παιχνιδιού της Codemasters κι όχι στις προηγούμενες αλλά και στην επόμενη αυτών. Στην πρώτη περίπτωση η απάντηση προφανώς έχει να κάνει με το μειωμένο ενδιαφέρον που υπάρχει πλέον για το F1 2012 και τους προ αυτού τίτλους. Στην περίπτωση του F1 2015 όμως δε μπορεί να ειπωθεί κάτι ανάλογο, αν και οι περιορισμοί που έχει η ίδια η Codemasters βάλει στην game engine καθιστούν αισθητά πιο περιορισμένη τη δυνατότητα παρέμβασης των χρηστών στον πυρήνα του παιχνιδιού. Ωστόσο ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους mods που αλλάζουν τους χορηγούς των μονοθεσίων, τους οδηγούς και τις ομάδες, καθώς και την απόδοση αυτών, εναρμονίζοντας όλα τα παραπάνω με τα δεδομένα που ισχύουν κατά τη φετινή σεζόν.  

Θα περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει συνέχεια από πλευράς FOM, η οποία προφανώς αντιλήφθηκε ότι δεν είναι προς το συμφέρον του franchise, της Codemasters αλλά και της ίδιας, να βελτιώνεται κάποια προηγούμενη έκδοση του παιχνιδιού, εις βάρος των νεότερων. Βέβαια την ίδια στιγμή οφείλει να διασφαλίσει ότι η εμπειρία που θα προσφέρει το F1 2016 θα είναι ίδια αλλά και καλύτερη εκείνων που προσέφεραν οι “πειραγμένες” εκδόσεις των προκατόχων του.

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL