LATEST NEWS

H Microsoft “προειδοποιεί” τη Valve

Η επίσημη ανακοίνωση του περίφημου Steambox, απευθείας μάλιστα από τα χείλη του Gabe Newell, πρωταγωνιστεί στα ηλεκτρονικά “πρωτοσέλιδα” και αποτελεί αφορμή συζήτησης για το κατά πόσο μια εταιρία του μεγέθους της Valve έχει τη δυνατότητα να στηρίξει μια νέα πλατφόρμα. Μιλώντας στο site Eurogamer, ο Phil Harrison της Microsoft έσπευσε να “προειδοποιήσει” τη Valve οτι η δημιουργία και υποστήριξη μιας καινούριας hardware platform απαιτεί χρήματα και ανθρώπινο δυναμικό που ελάχιστες εταιρίες διαθέτουν.

“Η είσοδος στην αγορά του hardware είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Πρέπει να έχεις μεγάλη ισχύ και πολύ βαθιές τσέπες, δε μπορεί ο καθένας να τα καταφέρει”, είπε ο Harrison, φροντίζοντας ταυτόχρονα να… χρυσώσει το χάπι εκφράζοντας το θαυμασμό του για τα όσα έχει πετύχει η Valve.

Έχουμε άραγε ειλικρινές ενδιαφέρον από την πλευρά της Microsoft, ή μήπως ο αμερικανικός κολοσσός προσπαθεί να αποθαρρύνει ένα πιθανό μελλοντικό ανταγωνιστή; Σίγουρα πάντως η Microsoft δε θα βλέπει με καλό μάτι τη δημιουργία του Steambox.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

7 Comments

  1. Σιγουρα το δευτερο, προς το παρον τουλαχιστον. Αλλα ειμαι σιγουρος πως αν γινει οντως ανταγωνιστικο το steambox θα συνεργαστουν και ισως φερουν και το directx σε λινουξ; η κατι τετοιο. Καλυτερο απο το να μεινουν στην απ’εξω εντελως

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL