LATEST NEWS

Η Interceptor Software απέκτησε την 3D Realms!

Αυτό κι αν είναι είδηση. Η Interceptor Software, η οποία πρέπει να σας θυμίσουμε ότι ξεκίνησε ως μία ομάδα από modders που σκοπό είχε τον επανασχεδιασμό του Duke Nukem 3D (project που τελικά εγκαταλείφθηκε) και που προσφάτως της ανατέθηκε από την Gearbox το reboot του Rise of the Triad -με το πρωτότυπο να έχει αποτελέσει δουλειά της 3D Realms-, προχώρησε στην απόκτηση της εταιρείας των Scott Miller και George Broussard!

Είναι τελείως ασυνήθιστο ένα μικρό studio να αποκτά μία εταιρεία που, όσο ανενεργή και “εξαφανισμένη” κι αν είναι τα τελευταία χρόνια, δε παύει να έχει ένα βαρύ όνομα, ελέω των παιχνιδιών που έχει κυκλοφορήσει (Duke Nukem 3D, Shadow Warrior, Blood) ή εμπνευστεί (Max Payne) κατά το παρελθόν. Κι όμως, οι Δανοί προχώρησαν σε αυτή την κίνηση, φανερώνοντας ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την πορεία τους στην FPS -και πιθανώς όχι μόνο- αρένα.

Εξίσου ενδιαφέρον είναι ότι η ανακοίνωση κάνει λόγο για απόκτηση της 3D Realms και της Apogee Ltd, διευκρινίζοντας για την τελευταία ότι δε πρέπει να συγχέεται με την Apogee LLC, που υπήρξε και publisher του αρχικού Rise of the Triad. Πίσω από τη συγκεκριμένη εξαγορά βρίσκεται το επενδυτικό γκρουπ SDN Invest, που εμφανίζεται κι ως ο κύριος χρηματοδότης της Interceptor Software. Το τελείως σουρεάλ της όλης υπόθεσης είναι ότι προσφάτως αποκαλύφθηκε ότι την ανάθεση σχεδιασμού του Duke Nukem Mass Destruction στην Interceptor είχε κάνει όχι η Gearbox, που διατηρεί πλέον τα σχετικά δικαιώματα της σειράς, αλλά η 3D Realms, με αποτέλεσμα να υπάρξει διένεξη μεταξύ των δύο τελευταίων εταιρειών!

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η 3D Realms εξακολουθεί να μας απασχολεί αλλά όχι για τους λόγους που θα επιθυμούσαμε εμείς οι gamers. Άντε να δούμε λοιπόν πού θα οδηγήσει αυτή η εξέλιξη, που εμπλέκει ουκ ολίγες εταιρείες…

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL