LATEST NEWS

Η Disney κλείνει τη Lucasarts. Οι Έσχατες Ημέρες είναι εδώ.

Ποιός θα φανταζόταν ότι η παλαί-ποτέ βασίλισσα των adventures, Lucasarts, όχι μόνο θα καταντούσε να βγάζει το ένα μέτριο Star Wars παιχνίδι πίσω από το άλλο, αλλά ότι θα έφτανε να αγοραστεί και να κλείσει από την Disney;

Για τέλος εποχής δεν μπορούμε να μιλήσουμε, καθώς αυτό ήλθε με το Escape From Monkey Island, το παρεξηγημένο και διασκεδαστικό εκείνο adventure, των αρχών της χιλιετίας. Η Disney ανακοίνωσε πως το brand της Lucasarts θα χρησιμοποιείται πλέον μονάχα για licensing και απέλυσε τους 150 συνολικά εργαζόμενους της εταιρίας, ακυρώνοντας και το πολυαναμενόμενο Star Wars 1313.

Η μόνη περίπτωση να κυκλοφορήσει τελικά το μοναδικό ενδιαφέρον project της Lucasarts εδώ και μια δεκαετία, σύμφωνα με αντιπρόσωπο της εταιρείας, είναι να δοθεί σε κάποια τρίτη εταιρεία ως licensed project.

Θλιβερή μέρα για όσους μεγαλώσαμε με τα εκπληκτικά adventures που κυκλοφόρησε η εταιρεία στη δεκαετία του ’90, αλλά ουδέν κακόν αμιγές καλού : οι πιθανότητές μας να δούμε τον κατάλογο της Lucasarts στο GoG είναι πλέον μεγαλύτερες από ποτέ.

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

6 Comments

  1. Θλίψη, περισσότερο για το όνομα και την ιστορία της Lucasarts και λιγότερο για τις πρόσφατες επιδόσεις της. Είναι φοβερό να κλείνει το studio που κάποτε ήταν πραγματική σφραγίδα ποιότητας, έβλεπες στο κουτί Lucasarts και αγόραζες με κλειστά μάτια. Κρίμα, πραγματικά κρίμα. Θέλω να πω κάποια πράγματα για τα studios που κυνήγησαν το “γρήγορο χρήμα” των consoles και καταστράφηκαν, αλλά άστο να πάει. Τέλος εποχής.

  2. Από τη στιγμή που έμαθα ότι η Disney αγόρασε την Lucas, ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι το τμήμα της Lucasrts αργά ή γρήγορα θα έφτανε στο τέλος του.
    Βέβαια η εν λόγω εταιρεία ήταν εδώ και χρόνια σκιά του παλιού, καλού, εαυτού της και είχε δείξει ότι ΔΕΝ μπορούσε ( ή δεν ήθελε; ) να μας δώσει κάτι αξιόλογο, ειδικά στον τομέα των adventure games, όπου κάποτε διέπρεψε.
    Συνεπώς -και λυπάμαι πολύ που το λέω- ΙΣΩΣ το κλείσιμό της να είναι τελικά και για καλό, υπό το πρίσμα της προστασίας της υστεροφημίας της….

  3. Από την μια, βλέπω αυτό. Από την άλλη, αυτό (”http://www.byteme.gr/news/people/to-ps4-einai-to-kalytero-pc-tou-kosmou”). Μετά, φταίω εγώ, να φορέσω την παλαντινοπανοπλία, και να αρχίσω να κυνηγάω κονσολοτρόλλ; Τουλάχιστον θα γεμίσει παιχνιδάρες το GOG. Αν δεν φανούν πολύ άπιστοι ο Mickey και η παρέα του, που δεν το βλέπω.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL