LATEST NEWS

Έτοιμη να ανακοινώσει το DirectX 12 η Microsoft

Τα τελευταία χρόνια τα λειτουργικά της πηγαίνουν μία-μία από άποψης εμπορικής επιτυχίας (XP-Vista-7-8). Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν θα συμβεί το ίδιο και με το γνωστότατο και καθιερωμένο API της, το DirectX. Η 9 έκδοση αυτού είχε γίνει ευρέως αποδεικτή, η 10 πέρασε και δεν ακούμπησε, η 11 επίσης υιοθετήθηκε μαζικά από τους game developers.

Ο λόγος φυσικά για τη Microsoft, η οποία στη φετινή GDC (Game Developers Conference), στις 20 Μαρτίου, αναμένεται να ανακοινώσει το DirectX 12. Φυσικά τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολλά: Τι νέο θα έχει να μας προσφέρει; Θα αποτελεί προνόμιο των επερχόμενων Windows 9, θα μπορεί να “φορεθεί” και στα 8.1, ή θα είναι διαθέσιμο και για τους χρήστες των 7; Τι θα σημάνει η έλευσή του για το Mantle της AMD; Μόνο ο καιρός θα μπορέσει να μας δώσει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα…

 

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

3 Comments

  1. Και στα DX το μοτίβο επαναλαμβάνεται. Γιατί; Πολλές φορές, δεν εισάγονται πολύ επαναστατικές τεχνολογίες στα ζυγά μοτίβα, και αν εισάγονται, δεν βλέπουμε αξιοποίηση. Σκεφτείτε το εξής. Το 7 έφερε το TnL, το 8 καλύτερα εφέ νερού (εγώ τουλάχιστον αυτά θυμάμαι να προβάλλουν), και το 9 παρουσίαζε γραφικά που ήταν διαθέσιμα μόνο σε cinematic προηγουμένως.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL