LATEST NEWS

Updated: Project Piston (ex-Steambox) Specs

UPDATE: Νέες πληροφορίες καταφθάνουν διαρκώς στα γραφεία μας! Σύμφωνα με το έγκυρο site CNET, το Steambox που επίσημα αυτή τη στιγμή ονομάζεται Project Piston στηρίζεται σε μια ελαφρώς τροποποιημένη εκδοχή της modular σειράς 7 της εταιρείας.

Αυτό σημαίνει πως το Piston, θα έχει το λιγότερο, τα εξής χαρακτηριστικά :

-Quad Core επεξεργαστή στα 3.2GHz

-8GB DDR3 RAM

-AMD Radeon 7660G πυρήνα γραφικών

Αυτό που μένει να δούμε είναι πώς θα διαμορφωθεί η τιμή του σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνισμό!

———————————————————————————————————————————

Original Newspost : H Valve ανακοίνωσε σήμερα πως είναι έτοιμη να παρουσιάσει το νέο development stage πρωτότυπο της κονσόλας της στα πλαίσια της έκθεσης CES. Eπιβεβαίωσε ότι θα προκείται για PC (χωρίς όμως να προσδιορίσει τα τεχνικά του χαρακτηριστικά) το οποίο θα είναι optimized για λειτουργία σε Big Picture Mode και σύνδεση με τηλεόραση. Το “σασί” θα μοιάζει αρκετά με την εικονιζόμενη modular case της Xi3, με αρκετά λιγότερες βέβαια θύρες στο πίσω μέρος.

Το μέγεθός του; Λίγο μεγαλύτερο από ένα γκρέηπφρουτ και θα κουμπώνει στο πίσω μέρος της τηλεόρασής μας.

Περισσότερες πληροφορίες και full reveal, σε λίγες ημέρες στα πλαίσια της CES!

Μένει να δούμε αν το όλο εγχείρημα θα αποτελέσει κάτι πραγματικά καινοτόμο ή αν θα μείνει απλώς μια εντυπωσιακή αλλά ανούσια ανωμαλία μεταξύ XBOX720 και PS4.

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

11 Comments

  1. Γεγονός είναι ότι πολλές φορές, όταν χρήστες συζητάνε σε forums για ένα παιχνίδι, αναφέρουν ως πλατφόρμες κυκλοφορίας του τα PS3, XBOX360 και PC/Steam, ακόμη και σκέτο Steam.
    Αυτό δείχνει πόσο πολύ έχει εισέλθει και πλέον ξεκάθαρα κυριαρχήσει στο τοπίο του PC gaming η υπηρεσία της Valve.
    ΑΝ λοιπόν το Steambox πετύχει και, πολύ περισσότερο, ενσωματώσει το Linux για λειτουργικό, μιλάμε για εξέλιξη που ενδεχομένως θα φέρει τεράστιες αλλαγές, που σίγουρα δε θα αρέσουν καθόλου στην Microsoft. Μη ξεχνάμε άλλωστε και τη γνώμη του Newell για τα Win 8.
    Από την άλλη βέβαια, και το XBOX360 ένα χαμηλών δυνατοτήτων PC κλεισμένο μέσα σε ένα κουτί είναι, οπότε προσωπικά ούτε και το Steambox με τρελαίνει.
    Νομίζω όμως ότι δεν αποκλείεται στο εγγύς μέλλον να ξεκινήσει μία νέα εποχή κλειστών συστημάτων, που κανείς δε μπορεί να γνωρίζει τι επιπτώσεις θα έχει στα PCs μας, με τη μορφή που τα ξέρουμε σήμερα…

  2. Μην ανησυχείς, δεν είναι κονσόλα, ενα PC είναι. Σίγουρα θα έχει υποχρεωτικό login με Steam κλπ αλλά ο Newel είναι αρκετά έξυπνος ωστε να μην το “περιορίσει”. Θα τρέχει και messenger και οτιδήποτε προσφέρει ενα linux PC τελως πάντων. Ερωτηματικό τα specs και το αν θα είναι αναβαθμίσημο. Τόσο μικρό κουτί μάλλον AMD APU θα έχει, ξεχωριστή GPU με ανεμιστήρες δεν υπάρχει περίπτωση να χωράνε εκει μέσα.

  3. Με αυτά τα specs δηλαδή μιλάμε για Mobile AMD APU A10-4600M.

    3.2Ghz? Check (με turbo, μάλλον μόνιμα ενεργοποιημένο)
    4 πυρήνες; Check
    HD 7660G? Check

    Δε με πείθει. Με τέτοιο setup παίζεις άνετα μόνο σε μικρές αναλύσεις, σε fullHD θα γονατίσει.
    Εκτός αν σε Linux έχουν τα παιχνίδια τέτοιο τρελό optimization που πέσουν οι απαιτήσεις κατακόρυφα ή υπάρχει κάποιο κονσολάδικο fixed details setting που θα είναι γύρο στο medium πχ.

  4. Update: Ο Gabe (αληθινός πατέρας του Ναυάρχου, να μην ξεχνιόμαστε), έδωσε συνέντευξη όπου ξεκαθάρισε πως θα υπάρξουν περισσότερες από μια εκδόσεις του Πίστον, με διαφορετικό χάρντγουεαρ η καθεμιά. Η “βασική” που παρουσιάζουμε εδώ λογικά θα είναι η middle-of-the-road λύση για το πιο casual κοινό. Περαιτέρω, θα υπάρχει δυνατότητα για εγκατάσταση Windows και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο 3rd party developers να κάνουν τις δικές τους εκδοχές του Πιστονιού, με όποια αναλογία hardware/τιμής κρίνουν εκείνοι ως πιο συμφέρουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL