LATEST NEWS

Pillars of Eternity 2: επίσημη ανακοίνωση, και… crowd-funding!

Ήταν γνωστό το ότι βρίσκεται υπό development, ήταν αναμενόμενο πως από στιγμή σε στιγμή θα ανακοινωθεί. Αλλά ακόμα και αυτή η γνώση δεν ήταν αρκετή για να κατευνάσει το hype που ξεκίνησε από μια σειρά tweets της Obsidian, τα οποία αποκάλυπταν προοδευτικά μια εικόνα η οποία επιβεβαίωσε και… επισημότερα το ήδη επίσημο: το Pillars of Eternity 2: Deadfire είναι γεγονός!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κεντρικός πυλώνας (ακούσιο pun) δράσης στο Deadfire θα είναι το τεράστιο Adra Statue που ήταν εμφανές κατά τις περιηγήσεις μας στο οχυρό Caed Nua του Pillars, με τον θεό Eothas να “καταλαμβάνει” το πελώριο άγαλμα, να καταστρέφει το οχυρό και να αφήνει τον Watcher χαρακτήρα μας στο χείλος του θανάτου. Φαινομενικά κύρια αποστολή μας θα είναι να μάθουμε τα αίτια της επιστροφής του Eothas στα κοινά του κόσμου της Eora αλλά και να εντοπίσουμε τον τρόπο που θα μπορούσε να σταματηθεί το άγαλμα… αλλά ποιος ξέρει που ακριβώς θα καταλήξει το ταξίδι μας.

Αυτό που ενδεχομένως να μην περίμενε κάποιος (ειδικά όσοι δεν διάβασαν προ ολίγες ώρες το leaked άρθρο του Polygon επ’αυτού) είναι πως το game θα λάβει και ένα ποσό συνχρηματοδότησης μέσω crowd-funding. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε πριν λίγη ώρα το campaign του παιχνιδιού στο Fig (το οποίο πριν λίγο καιρό φιλοξένισε και το αντίστοιχο campaign του Wasteland 3, μιας και ο Brian Fargo είναι μέτοχος στην εταιρία), με σκοπό την συγκέντρωση ποσού κοντά στο 1 εκατομμύριο δολάρια. Λίγα λεπτά μετά την αρχική ανακοίνωση το ποσό έχει ήδη φτάσει τις 150.000, οπότε η χρηματοδότηση πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Αναγραφόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας είναι το πρώτο τέταρτο του 2018. Το Hype είναι πέρα για πέρα αληθινό!

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.

4 Comments

  1. Μπήκα να κάνω Pledge ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ μέσα σε ΔΥΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ από τη στιγμή που εμφανίστηκε το λινκ στο twιtter της Obsidian, και με είχαν προλάβει ήδη 13 άτομα σύμφωνα με τον μετρητή. Δηλαδή νταξ, αυτοί πρέπει να είχαν κάνει τα λινκς και τα shortcuts εξάσκηση από πριν 😛

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL