EDITORIALS

Όταν δεν καίγεσαι στα 31…

Το κείμενο που θα διαβάσετε δεν ήταν προγραμματισμένο να γραφτεί. Προέκυψε μέσα απ’ τη συνειδητοποίηση του τί ακριβώς συντελέστηκε τον μήνα που πέρασε στο site μας. Και προφανώς δεν πρόκειται περί πρωταπριλιάτικου αστείου.

Θα μπορούσε βέβαια ν’ αποτελεί αστείο το να ισχυριστείς ότι σ’ έναν ελληνικό ιστότοπο που είναι αποκλειστικά προσανατολισμένος στο PC gaming και hardware είναι εφικτό να δημοσιευτούν 34 reviews κατά τη διάρκεια ενός μόλις μήνα! Σκεφτείτε το λίγο, μιλάμε για αναλογία μεγαλύτερη του 1:1 μεταξύ ημερών και δημοσιευθέντων reviews!

Κι όμως, το αγαπημένο σας site το κατάφερε και αυτό, δίχως να το βάλει ως στόχο, ούτε ασφαλώς να το θέσει ως αυτοσκοπό στο ξεκίνημα του Μαρτίου. Λίγο οι πάρα πολλές κυκλοφορίες του συγκεκριμένου μήνα, λίγο η παραπάνω από γόνιμη και αρμονική συνύπαρξη των προσώπων που απαρτίζουν τη συντακτική του ομάδα και λίγο η άριστη επικοινωνία που έχουμε καταφέρει να εγκαθιδρύσουμε με τη συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών, επέφεραν το αποτέλεσμα που κι εσείς ζήσατε, ως αναγνώστες του RageQuit.

31 pic1 WoMΔε φτάνει να είσαι καλός παίκτης ο ίδιος, πρέπει να σου κάθεται και το σωστό (=νέοι συντάκτες) χαρτί…

Όποιος επισκέπτεται τακτικά το site μας, δε μπορεί παρά να παρατήρησε ότι σε καθημερινή σχεδόν βάση διαφορετική κριτική παιχνιδιού κοσμούσε την κυρίως σελίδα μας, ενώ δεν έλειψε και η εμφάνιση δύο reviews κατά τη διάρκεια ενός 24ωρου, προκειμένου σύντομα να δώσουν τη σκυτάλη σ’ εκείνα που ακολουθούσαν. Το τελευταίο επαναλήφθηκε καθεμία από τις τελευταίες έξι ημέρες του μήνα (!), με την εξαίρεση της Δευτέρας, 30/03. Μ’ άλλα λόγια, μέσα σε έξι μόλις ημέρες ανέβηκαν περισσότερα reviews απ’ όσα είχαν δημοσιευθεί κατά τη διάρκεια ολόκληρου του Φεβρουαρίου 2013, του Αυγούστου 2013, του Ιανουαρίου 2014 ή του Ιανουαρίου 2015 (εννέα, δέκα, δέκα και εννέα αντίστοιχα).

Ο τελείως ασυνήθιστος αυτός ρυθμός που σημειώθηκε εντός Μαρτίου δε σημαίνει ότι εφεξής θα μας κάνει να έχουμε στο μυαλό μας να καταφέρουμε κάτι ανάλογο, καθώς κάτι τέτοιο εξαρτάται αφ’ ενός απ’ τον αριθμό των τίτλων που κυκλοφορούν, εφ’ ετέρου απ’ τον ελεύθερο χρόνο που καθένας μας έχει -και μπορεί να διαθέσει- για τη σύνταξη και ανάρτηση reviews. Κι αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, είναι σχεδόν αδύνατο να επαναληφθεί. Σε τελική ανάλυση όμως, ούτε αριθμολάτρες είμαστε, ούτε θεωρούμε ότι οτιδήποτε χαμηλότερο απ’ το νούμερο αυτό θα μαρτυρά λιγότερο παραγωγική δουλειά από μεριάς μας στο μέλλον. Ειδικά δε όσον αφορά στον Απρίλιο, μοιραία -ελέω και της εορταστικής περιόδου- προβλέπεται αρκετά «χαμηλή πτήση».

Όπως και να ‘χει κι ό,τι κι αν συμβεί, δε παύει να έχει το γούστο του τ’ ότι σε μία χώρα που κάποιοι ασκούν επαγγελματικά την gaming αρθρογραφία και που εσχάτως διαπληκτίζονται, έστω και διά της πλαγίας οδού, για το ποιος την εκπροσωπεί καλύτερα στο εξωτερικό, το RageQuit, μένοντας πολύ μακριά από τέτοιες έριδες, κόντρες και νοοτροπίες, συνεχίζει να τραβά τον δικό του δρόμο και ν’ ανεβάζει, έτσι απλά, τον πήχη της δουλειάς που επιτελείται απ’ το συντακτικό δυναμικό του. Κι η αναγνώριση αυτής, από πολλά, διάφορα και επίσημα χείλη του εξωτερικού, αλλά και του εσωτερικού, είναι η καλύτερη ανταμοιβή για την προσπάθεια που καταβάλουμε.     

31 pic2 WoM…ή αλλιώς, το RageQuit κατά τη διάρκεια του Μαρτίου 2015

Στο σημείο αυτό οφείλω να επισημάνω ότι το επίτευγμα των 34 reviews σε διάστημα 31 ημερών (εξακολουθώ να δυσκολεύομαι κι εγώ ο ίδιος να το πιστέψω) θα ήταν αδύνατο να προκύψει δίχως τη συμβολή του νέου αίματος της ομάδας μας. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, 10 εξ’ αυτών προήλθαν απ’ τα παιδιά που προσφάτως αποδέχθηκαν την πρότασή μας να ενσωματωθούν στην αρμάδα του RageQuit. Τους ευχαριστούμε μέσα απ’ την καρδιά μας και τους απευθύνουμε -και δημοσίως- τα θερμότατα συγχαρητήριά μας για την όρεξη που επιδεικνύουν στο να συμβάλλουν καθημερινά στην πρόοδο του παρόντος ιστότοπου. Όσο για το πολυβόλο που ακούει στο όνομα Borracho (9 reviews!!!), τι να πει κανείς, τα λόγια περιττεύουν πλέον γι’ αυτόν…  

Υ.Γ.: Όποιος μπορέσει να βρει και να μου αντιπαραθέσει αντίστοιχο παράδειγμα παραγωγικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, ακόμη και σ’ ότι έχει να κάνει με multi-platform gaming sites, κερδίζει… τον απεριόριστο σεβασμό μου!

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

9 Comments

  1. Φαντάσου τι επικρατεί στα μπουντρούμια του φόρουμ. Το μαστίγιο του Κράτσα μοιάζει με σαλάμι μπροστά στο αλυσοπρίονο του Μποράτσου.

    Μπράβο παίδες! Αναμενόμενο το αποτέλεσμα αφού κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν έχει να κάνει τόσο με τον χρόνο που έχει ο καθένας αλλά με το μεράκι και την αγάπη που έχετε γι αυτό που κάνετε. Εμείς απλά ευχαριστούμε γιατί μπορούμε να ανεβάσουμε το no life level διαβάζοντάς σας όλη μέρα!

    KEEP ROCKING \m/

  2. To είχα παρατηρήσει και εγω αυτό με τα συνεχή review το τελευταίο διάστημα, αμα συνεχίσετε έτσι βάλτε 9 banners στα τελευταία άρθρα στην κεντρική σελίδα 🙂 έψαχνα να δω το review του revelations 2 και δεν το έβρισκα.
    Η αλήθεια είναι οτι στην Ελλάδα τουλάχιστον τα λεγόμενα μεγάλα site τουλάχιστον δεν ανεβάζουν τόσα ούτε ακόμα και αυτό που κάνει review σε δερμάτινα παιχνίδια με μεγάλα μαύρα σπαθιά 😀

  3. Πραγματικά η συμβολή του νέου αίματος ήταν καθοριστική, αλλά θεωρώ πως μεγαλύτερο κίνητρο όλων, είναι το μοίρασμα του πάθους μας με μια κοινότητα τόσο ζωντανή, δραστήρια και πνευματώδη, που πλέον η μισή χαρά μετά από την δημοσίευση ενός review, είναι οι συζητήσεις μας στα σχόλια!

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας, καθώς το συγκεκριμένο ρεκόρ δεν θα ήταν ποτέ εφικτό χωρίς την αγάπη και την υποστήριξή σας, που είναι και το αληθινό καύσιμο στα τροποποιημένα ρακονταμιζανοντεπόζιτά μας!

  4. Μα…το συναίσθημα με το οποίο επενδύεται το πρόγραμμα “4-Ευπαθή Μάλλινα” δεν αξίζει μιας ειδικής αναφοράς; Έχεις σκεφτεί το εκπληκτικό γράψιμο στο “Πιέστε 4 και περιμένετε δυο λεπτά”; Καλύτερο είναι το “Press Q To Advance Story” δηλαδή; Πάνω απ’ όλα είμαι δίκαιος και αντικειμενικός 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL